09 Temmuz 2015, Perşembe 22:57:39

Samsun'da küçük uçak denize acil iniş yaptı

Samsun'da, Çarşamba Havalimanı'ndan havalandıktan kısa süre sonra sahile zorunlu iniş yapan eğitim uçağındaki 2'si çocuk 4 kişi, Sahil Güvenlik ekibi tarafından helikopterle kurtarıldı.
  • Çok geçmiş olsun. Allah tekrarını yaşatmasın.
  • Büyük geçmiş olsun. Pilot arkadaşımı tebrik ederim, ıslak kuma harika bir emergency inişi yapmış.
  • Ucak ihk nin ise test ucusu icin neden taa samsuna gitti, istanbulda sgokcende olmuyomu.?
  • Ne karışıyorsun arkadaşım pilotun pozisyonuna ? Keyif onun değil mi ; istereer glide pozisyonuna geçer, isteeer lotus poziyonuna geçer ister misyoner pozisyonuna geçer , pilottan daha mı iyi bilicen o an uçağın hangi pozisyona uygun olduğunu ???
  • Geçmiş olsun. Sahil Güvenlik helikoptercilerine de helal olsun. Gece gündüz farketmeden her yerdeler.
  • görürdük bu tür haberleri. şükür bizim de oldu. geçmiş olsun o uçaktaki kişilere. umarım genç çocuklar uçuş sevgisinden uzaklaşmazlar.
  • Test uçuşu yalnız yapılır Selçuk bey ve tecrübeli bir pilot test uçuşunu yanında yolcu ile yapmaz. SHGM tarafından UZAYTEM'e uçuşa elverişlilik alması için gönderilmiş ve sözde çok tecrübeli test pilotu yanına çoluk çocuk alarak test uçuşuna çıkıyorsa buna izin veren sorumlu UZAYTEM demektir.
  • TB10 model bir uçağın Omü İşletme Şartlarında bulunmadığından kimsenin haberinin olması sizin hatanız değil ama sorgulayın ey cahiller...Vay efendim devletin uçağı da nasıl gezilir de komedi dalında ödüle aday arkadaşlar mevcut :)
  • BU UCAK KULÜBE AİTSE ŞAYET D.H.M.İ. YE NEDEN PARA ÖDEMİYOR KİMSEYE YEDİRMEZLER BUNU. DHMİ SADECE OKULDAN EĞİĞİM AMAÇLI UÇUŞLARDAN PARA ALMIYIYOR. BU UÇUŞ ŞİMDİ EĞİTİM Mİ YAPIYORDU SÖYLEYİN... ÇOK BİLMİŞ İNSANLAR SHGM BUNU BIRAKMAZ DHMİ HİÇ BIRAKMAZ
  • Cehalet ne güzel lan, herşeyi bildiğini sanıyon. Helal !!!

Çarşamba Havalimanı'ndan kalkış yapan pilot Semih Güleçyüz (56) yönetimindeki Socata TB10 tipi TC-GYZ eğitim uçağı, havalandıktan kısa süre sonra motorunun arızalanması nedeniyle pist başına yaklaşık 1 kilometre mesafede sahile zorunlu iniş yaptı.

Burun kısmı suda kalan uçaktan yapılan yardım çağrısı üzerine Sahil Güvenlik Samsun Hava Grup Komutanlığına ait eğitim uçuşu yapan helikopter, 14 dakikada olay yerine ulaşarak sahile indi. Uçaktaki pilot ile Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Havacılık ve Uzay Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi (UZAYTEM) Kalite Müdürü Kıvılcım Ozaner, çocukları Halil (8) ve Yiğit Ozaner (11) helikoptere alınarak Çarşamba Havalimanı'na götürüldü.

Buradan ambulansla özel bir hastaneye götürülen 4 kişi, sağlık kontrolünden geçirildi.

Kurtarılanlardan Kıvılcım Ozaner, AA muhabirine, kalkıştan kısa süre sonra motorlarının arızalandığını belirterek, "Pilotumuz sayesinde kontrollü ve başarılı bir iniş yaptık. Hiçbirimizde bir şey yok. Gezi amaçlı uçuş yapıyorduk. Sahil Güvenlik'in başarılı operasyonuyla kurtarıldık. Çok kısa sürede geldiler. Teşekkür ederiz" dedi.

Öte yandan, Vali İbrahim Şahin'in kurtarılanlara geçmiş olsun dileyerek kısa sürede kurtarmayı gerçekleştiren Sahil Güvenlik ekibini tebrik ettiği öğrenildi.









Samsun'da küçük uçak denize acil iniş yaptı

Yorumlar Tüm Yorumlar (54)

hakan yazgan ~ 9 yıl önce
Çok geçmiş olsun. Allah tekrarını yaşatmasın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
A.Nevzat Doğru ~ 9 yıl önce
Büyük geçmiş olsun. Pilot arkadaşımı tebrik ederim, ıslak kuma harika bir emergency inişi yapmış.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Ucak ihk nin ise test ucusu icin neden taa samsuna gitti, istanbulda sgokcende olmuyomu.?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hamit ~ 9 yıl önce
can sıkıntısından gitmiştir
Hubf a ~ 9 yıl önce
Ne karışıyorsun arkadaşım pilotun pozisyonuna ? Keyif onun değil mi ; istereer glide pozisyonuna geçer, isteeer lotus poziyonuna geçer ister misyoner pozisyonuna geçer , pilottan daha mı iyi bilicen o an uçağın hangi pozisyona uygun olduğunu ???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Geçmiş olsun. Sahil Güvenlik helikoptercilerine de helal olsun. Gece gündüz farketmeden her yerdeler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hep amarikada ~ 9 yıl önce
görürdük bu tür haberleri. şükür bizim de oldu. geçmiş olsun o uçaktaki kişilere. umarım genç çocuklar uçuş sevgisinden uzaklaşmazlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tecrübeli Pilot! ~ 9 yıl önce
Test uçuşu yalnız yapılır Selçuk bey ve tecrübeli bir pilot test uçuşunu yanında yolcu ile yapmaz. SHGM tarafından UZAYTEM'e uçuşa elverişlilik alması için gönderilmiş ve sözde çok tecrübeli test pilotu yanına çoluk çocuk alarak test uçuşuna çıkıyorsa buna izin veren sorumlu UZAYTEM demektir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Boş Beleş Yorumlar ~ 9 yıl önce
TB10 model bir uçağın Omü İşletme Şartlarında bulunmadığından kimsenin haberinin olması sizin hatanız değil ama sorgulayın ey cahiller...Vay efendim devletin uçağı da nasıl gezilir de komedi dalında ödüle aday arkadaşlar mevcut :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BİLEN ~ 9 yıl önce
BU UCAK KULÜBE AİTSE ŞAYET D.H.M.İ. YE NEDEN PARA ÖDEMİYOR KİMSEYE YEDİRMEZLER BUNU. DHMİ SADECE OKULDAN EĞİĞİM AMAÇLI UÇUŞLARDAN PARA ALMIYIYOR. BU UÇUŞ ŞİMDİ EĞİTİM Mİ YAPIYORDU SÖYLEYİN... ÇOK BİLMİŞ İNSANLAR SHGM BUNU BIRAKMAZ DHMİ HİÇ BIRAKMAZ

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hasan ~ 9 yıl önce
kardeş kusura bakma ama büyük saçmalamışsın..
isim ~ 9 yıl önce
nerden biliyon ödemediğini kasa hereketlerine mi baktın?
Turgut Kulaçoğlu ~ 9 yıl önce
Cehalet ne güzel lan, herşeyi bildiğini sanıyon. Helal !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000