04 Ağustos 2017, Cuma 09:23:31

Samsun Havalimanı kapanıyor

Pistinde 19 cm çökme olan Samsun-Çarşamba Havalimanı, 7 Ağustos'ta uçuşlara kapatılarak bakıma alınacak.
  • Izin sezonunun ortasinda alan kapatmak ancak bir gerizekalidan beklenir. Daha once bir futbol maci yuzunden ertelenmis olmasi daha da komik.
  • İstanbulun asfalt uzmanlarını götürsünler Samsuna, adamlar sadece gece çalışarak 15 gecede pisti hiç kapatmadan bu işi başarabilirler?. Pisti kapatarak halkı mağdur etmeye gerek yok.
  • MZH-IST gidiş dönüş bileti 650 TL olmuş. Yuh diyorum başkada bir şey demiyorum.
  • Sizde Vurun Samsuna bir tekme. Bu duruma nekadar tepki göstersekte, kapanışın yanlış zamanda yapıldığını haykırsakta, karar verilmiş olay kapanmış. Martda kapanacak diye çoğu yolcu Biletini farklı meydanlara aldı, uçak seferleri diğer meydanlara kaydırıldı, sonra bir hafta kala kapanıştan vaz geçildi. Sonuç, azalan Yolcu ve Uçak Trafiği. Onur Seferleri kaydırdı, sora tekrar Samsuna çekti, ardından tamamen durdurdu, çok büyük kayıp. Ağustosta kapanacak denildi, tekrar aynı oyun başladı, yolcular ve seferler dağıldı, ama Beşiktaş-Konya Maçı önemliydi, 7 Ağustosa kaydı, peki Yaz sezonunda gelecek Yolcular? En bereketli zamanda oluşacak Trafik, bunlar önemli değil. Farklı Meydanlara uçsunlar denildi. Samsuna karşı niye böyle bir önemsiz izlenim var anlamak mümkün değil. Önemsense Terminal Binası bu durumda olmazdı, Havalimanının genel durumu böyle olmazdı. Günde iki uçağın indiği Meydan bile yeni Terminal, Apron ve Kule ile yenileniyor, ama Samsun maalesef ... Kapatın... vurun Samsuna ...
  • Bravo planlayıcılar yaz ortasında yerli yabancı turist akını zamanı tamirat tadilat kış torbaya girdi kışın tadilat yapılamıyormu umursamaz yöneticiler.
  • Merzifon Samsuna en yakın havaalanı, uçaklar yüzde seksen üzeri dolulukla gidiyor, hangi Samsun yolcusuna yetecek, sefer sayıları artırılmalı, Pegasus akşam seferi de koyuyor.
  • THY ve Anadolujet'in günde 4 sefer Atatürk havalimanından, 3 sefer Sabiha Gökçen havalimanından ve 2 sefer Ankara'dan uçuş yaptığı Samsun havalimanı 3 ay için kapatılıyor ve kendisine 110 km uzaklıktaki en yakın havalimanı olan Merzifon'a ve 127 km ile ikinci en yakın havalimanı olan Ordu-Giresun'a yeni sefer konulmuyor, 199 km ile en uzak olan Sinop havalimanına ise Atatürk havalimanından sadece 1 yeni sefer ekleniyor. Güler misin ağlar mısın?! Hadi Ankara'yı anladık otobüsle gitsinler gelsinler dediniz :)) daha önceki 4 sefer fazla mıydı da Atatürk Havalimanından sadece 1 sefer artırımını yeterli gördünüz? SAW'ın 3 uçaklık potansiyeli için önleminiz yok mu? Yoksa SAW için de 3 uçak fazla mıydı? Daha yakın havalimanları var iken neden ek seferi en uzak havalimanına planladınız? Bakıma alınan Samsun değil de Trabzon olsaydı aynı umursamazlığı gösterip böyle yanlış bir planlama yapabilir miydiniz?!
  • Maliyetten kaçınıp piste kaliteli beton yerine günü kurtarmak için asfalt dökünce böyle oluyor demek ki. Böylesi daha mı kârlı oldu şimdi sorarlar size !
  • Ucusları orgi meydanına mı kayacak acaba
  • Merzifon 'dan pegasus her gün sabiha gökçen e,thy ise hergün atatürk e uçmakta.. artırılabikir

Pistinde 19 cm çökme olan Samsun-Çarşamba Havalimanı, 7 Ağustos'ta uçuşlara kapatılarak bakıma alınacak.

Daha önce çeşitli nedenlerle tadilatı iki kez ertelenen Samsun-Çarşamba Havalimanı, 7 Ağustos'ta bakıma giriyor. Samsun Valiliğinden alınan bilgiye göre Çarşamba Havalimanı'nda 1 Mart 2017 tarihinde başlaması planlanan tadilat, İşitme Engelliler Olimpiyatları nedeniyle 1 Ağustos 2017 tarihine ertelenmişti. Tadilat çalışması Beşiktaş ile Atiker Konyaspor arasında oynanacak Türkiye Süper Kupa finali dolayısıyla ikinci kez ertelenerek, 7 Ağustos 2017 tarihine kadar uzatılmıştı. Son ertelemeden sonra Çarşamba Havalimanı'ndan son uçağın 7 Ağustos 2017 saat 00.03'te kalkması planlanıyor.

Samsun’da havayolu ile gelecek yolcular Ordu, Merzifon ve Sinop Havalimanlarını tercih edecek. Havayolu taşımacılığı yapan firmalar bu havalimanlarını kullanabilecek. Yolcular, havalimanı yolcu servislerinden yararlanabilecek.

Kasım 2016’da havaalanını inceleyen Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Funda Ocak, "Pist eskiyince 2012 yılından beri sürekli olarak pistin grubunu izliyoruz. Pistimizde 19 santime varan çökmeler var. Bunun kabul edilmesi mümkün değil. Bu 22 santime vardığı zaman da uluslararası standardı yitirmiş olacağız" açıklamasını yapmıştı. 

Samsun Havalimanı kapanıyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (16)

Ferit ~ 7 yıl önce
Izin sezonunun ortasinda alan kapatmak ancak bir gerizekalidan beklenir. Daha once bir futbol maci yuzunden ertelenmis olmasi daha da komik.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Uzman ~ 7 yıl önce
İstanbulun asfalt uzmanlarını götürsünler Samsuna, adamlar sadece gece çalışarak 15 gecede pisti hiç kapatmadan bu işi başarabilirler?. Pisti kapatarak halkı mağdur etmeye gerek yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Komik ~ 7 yıl önce
İstanbulda 3 tane pist var arkadasim.2 sini kapasan yine calisir.
mzh ~ 7 yıl önce
MZH-IST gidiş dönüş bileti 650 TL olmuş. Yuh diyorum başkada bir şey demiyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
LTFHHD ~ 7 yıl önce
Sizde Vurun Samsuna bir tekme. Bu duruma nekadar tepki göstersekte, kapanışın yanlış zamanda yapıldığını haykırsakta, karar verilmiş olay kapanmış. Martda kapanacak diye çoğu yolcu Biletini farklı meydanlara aldı, uçak seferleri diğer meydanlara kaydırıldı, sonra bir hafta kala kapanıştan vaz geçildi. Sonuç, azalan Yolcu ve Uçak Trafiği. Onur Seferleri kaydırdı, sora tekrar Samsuna çekti, ardından tamamen durdurdu, çok büyük kayıp. Ağustosta kapanacak denildi, tekrar aynı oyun başladı, yolcular ve seferler dağıldı, ama Beşiktaş-Konya Maçı önemliydi, 7 Ağustosa kaydı, peki Yaz sezonunda gelecek Yolcular? En bereketli zamanda oluşacak Trafik, bunlar önemli değil. Farklı Meydanlara uçsunlar denildi. Samsuna karşı niye böyle bir önemsiz izlenim var anlamak mümkün değil. Önemsense Terminal Binası bu durumda olmazdı, Havalimanının genel durumu böyle olmazdı. Günde iki uçağın indiği Meydan bile yeni Terminal, Apron ve Kule ile yenileniyor, ama Samsun maalesef ... Kapatın... vurun Samsuna ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kaza ~ 7 yıl önce
Çökmeden kaynakli kaza kırım oldugunda siz veya baskasinin basina is geldiginde dhmi suclanir.Neden once onlem alinmadi diye.sizd3 haklisiniz
LTFHHD ~ 7 yıl önce
"Pist eskiyince 2012 yılından beri sürekli olarak pistin grubunu izliyoruz" deniliyor, yani 5 yildir ancakmi harekete gecildi, neden daha önce yapilmadi, veya sezon disi dönemde yapilmadi. DHMI neden 5 yil bekledi madem kaza kirim riski var cökmeden dolayi? Benim demek istedigim neden yapiliyor diye degil, bunca zaman müdahale edilebilirdi, ve neden özellikle tam sezonda kapaniyor! Söz konusu samsun olunvca nedense hep bu sekilde kararlar aliniyor.
Haydar ~ 7 yıl önce
Bravo planlayıcılar yaz ortasında yerli yabancı turist akını zamanı tamirat tadilat kış torbaya girdi kışın tadilat yapılamıyormu umursamaz yöneticiler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
MZH ~ 7 yıl önce
Merzifon Samsuna en yakın havaalanı, uçaklar yüzde seksen üzeri dolulukla gidiyor, hangi Samsun yolcusuna yetecek, sefer sayıları artırılmalı, Pegasus akşam seferi de koyuyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SAMSUNUM ~ 7 yıl önce
THY ve Anadolujet'in günde 4 sefer Atatürk havalimanından, 3 sefer Sabiha Gökçen havalimanından ve 2 sefer Ankara'dan uçuş yaptığı Samsun havalimanı 3 ay için kapatılıyor ve kendisine 110 km uzaklıktaki en yakın havalimanı olan Merzifon'a ve 127 km ile ikinci en yakın havalimanı olan Ordu-Giresun'a yeni sefer konulmuyor, 199 km ile en uzak olan Sinop havalimanına ise Atatürk havalimanından sadece 1 yeni sefer ekleniyor. Güler misin ağlar mısın?! Hadi Ankara'yı anladık otobüsle gitsinler gelsinler dediniz :)) daha önceki 4 sefer fazla mıydı da Atatürk Havalimanından sadece 1 sefer artırımını yeterli gördünüz? SAW'ın 3 uçaklık potansiyeli için önleminiz yok mu? Yoksa SAW için de 3 uçak fazla mıydı? Daha yakın havalimanları var iken neden ek seferi en uzak havalimanına planladınız? Bakıma alınan Samsun değil de Trabzon olsaydı aynı umursamazlığı gösterip böyle yanlış bir planlama yapabilir miydiniz?!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Akıllanmayız ~ 7 yıl önce
Maliyetten kaçınıp piste kaliteli beton yerine günü kurtarmak için asfalt dökünce böyle oluyor demek ki. Böylesi daha mı kârlı oldu şimdi sorarlar size !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ab ~ 7 yıl önce
Ucusları orgi meydanına mı kayacak acaba

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Patriot ~ 7 yıl önce
Merzifon 'dan pegasus her gün sabiha gökçen e,thy ise hergün atatürk e uçmakta.. artırılabikir

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000