27 Eylül 2016, Salı 09:34:35

Rusya ile pasaportsuz seyahat dönemi

Gürcistan ve KKTC'den sonra Rusya'ya kimlik belgeleriyle, yani pasaportsuz giriş gündemde.
  • davutoglu agustos ayina schengen vizesini kaldrtacakti,anlasmanin son etabinda idi, birisi sarayda panik oldu.. benim zamanimda avrupa ile anlasmistik vs diye davutoglunu apar topar gonderdi, schengen isinide eline yuzune bulastirdi.. simdi vizesiz avrupanin adi bile gecmiyor..
  • BiZim erkekler gürcistandan sonra rusya ekonomisini de düZeltecek deseniZe :))
  • Öyle denildiği gibi güçlüysek,büyümüşsek,herkes bizden korkuyorsa ülkemiz aleyhine ne kadar yapı varsa besleyen,koruyan,kollayan ab ülkelerini vatandaşları neden kimlikleri ile ülkemize geliyor da biz onların ülkelerine kimlikle gidemiyoruz? Terörist başı Yunanistan'a kaçmadı mı? Sonra İtalya'ya gitmedi mi? Almanya ve Belçika bunların hamileri değil mi? Onur,şahsiyet,şeref gibi kavramlar bizde sadece para ve çıkar ile ölçülen şeyler mi? Ayrıca Putin'in ayağına kadar gidip,özür dileyerek ve 22 milyar dolarlık santral inşası ihalesiz onlara verilerek ilişkiler düzeldi sanıyorsanız yanılıyorsunuz daha geçenlerde Putin, cumhurbaşkanımız için 'beni arkamdan vurdu' dedi! Putin, hiçbir lidere benzemez,yapılan yanlışı asla affetmez! Ülkesi çıkarı için belki bazı şeylere göz yumabilir ama affetmez! Seneye rus turistin gelmesi hala muamma! Ortada net bir şey yok ve olabilecek en ufak krizde yaşananlar tekrarlanacaktır! Dolayısıyla kimlikle gitme gelme işi şu zamanda çok çok zor belki ilerde!
  • Azerbaycan dostumuz değil mi neden pasaport şartını kaldırmıyoruz birlikte ? Azerbaycan, Kazakistan falan kaldırılsın.
  • heyecanla bekliyoruz :)
  • "Halen Almanya, Belçika, Fransa, Gürcistan, İsviçre, İtalya, KKTC ve Yunanistan’ın da aralarında bulunduğu 14 ülke vatandaşı, Türkiye’ye kimlik belgeleriyle giriş yapabiliyor." Almanya , fransa şengen vizesi için bizi süründürüyorlar biz onlara "elini kolunu salla gel" diyoruz. yuh bize ya.
  • Sizde Bu haberi yediniz Ruslar bile kendi ülkelerinde 2 pasaport kullanıyor., 1 iç pasaport (ülke içi seyahat) 2 dış pasaport uluslar arası seyahat Ruslar ülkelerine böyle kontrolsüz hareket istemez
  • Mevcut kimlik kartları ile olmaz.Bu yeni olacak olan çipli kartlar ile daha güvenli olur ki Rus kimlikleri rus alfabesiyle yazılı.Sınır polisinde Rusçası iyi olan pek görmedim...
  • rusların kımlıklerınde latın harflerı yer almaz, sınır polısımız sısteme nasıl gırıs yapacak acaba?
  • Bu iş mevcut kimlik belgesiyle olmaz ama 6 ay önce Bolu'da dağıtımı başlanan,ehliyet ebatındaki çipli kimlik kartıyla uygulama bulabilir.

Gürcistan ve KKTC'den sonra Rusya'ya kimlik belgeleriyle, yani pasaportsuz giriş gündemde.

Türkiye ile Rusya arasında ilişkilerin normalleşmesinin ardından, iki ülke arasındaki yakınlaşmayı daha ileri götürecek adımlar da atılıyor. Bu kapsamda iki ülke vatandaşlarının, pasaportsuz (sadece kimlik belgesiyle) karşılıklı ziyaretler gerçekleştirebilmesi için çalışmalar yürütüldüğü vurgulandı.

Ankara ile Moskova arasında uçak kriziyle bozulan ilişkiler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Moskova ziyaretiyle birlikte başta turizm ve ticaret konuları olmak üzere yeniden normalleşme sürecine girmişti.

İKİLİ GÖRÜŞMELER SÜRÜYOR

İki ülkenin hükümetleri arasında yürütülen temaslarla atılan karşılıklı adımlar, pasaportsuz seyahatin yolunu da açıyor. Bu çerçevede önce Rusya’nın Türk vatandaşlarına yönelik vize uygulaması kaldırılacak ardından da iki ülke vatandaşları, sadece kimlik belgeleri ile karşılıklı seyahat edebilecekler. Pasaportsoz seyahat konusundaki teklifin Türkiye tarafından gündeme getirildiği, Rus tarafının da bu teklife sıcak yaklaştığı belirtildi. Türkiye ile Rusya arasında devam eden görüşmelerin önümüzdeki günlerde netice vermesi ve sadece kimlik belgesi ile seyahat uygulamasına geçilmesi bekleniyor.

GÜRCİSTAN VE KKTC'DEN SONRA 3. ÜLKE OLACAK

Halen Almanya, Belçika,  Fransa, Gürcistan, İsviçre, İtalya, KKTC ve Yunanistan’ın da aralarında bulunduğu 14 ülke vatandaşı, Türkiye’ye kimlik belgeleriyle giriş yapabiliyor. Türk vatandaşlarına kolay seyahat fırsatı sunan  Türkiye'nin hemen yanıbaşında yer alan bu iki ülkeye, sadece nüfus cüzdanınızı kullanarak, 90 güne kadar giriş yapabilme hakkı bulunuyor. Türkiye vatandaşlarının ise sadece Gürcistan ve KKTC’ye kimlik belgeleriyle giriş yapmalarına izin veriliyor. (Akşam)

Rusya ile pasaportsuz seyahat dönemi

Yorumlar Tüm Yorumlar (16)

ztk ~ 8 yıl önce
davutoglu agustos ayina schengen vizesini kaldrtacakti,anlasmanin son etabinda idi, birisi sarayda panik oldu.. benim zamanimda avrupa ile anlasmistik vs diye davutoglunu apar topar gonderdi, schengen isinide eline yuzune bulastirdi.. simdi vizesiz avrupanin adi bile gecmiyor..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Casanova ~ 8 yıl önce
BiZim erkekler gürcistandan sonra rusya ekonomisini de düZeltecek deseniZe :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gerçekler ~ 8 yıl önce
Öyle denildiği gibi güçlüysek,büyümüşsek,herkes bizden korkuyorsa ülkemiz aleyhine ne kadar yapı varsa besleyen,koruyan,kollayan ab ülkelerini vatandaşları neden kimlikleri ile ülkemize geliyor da biz onların ülkelerine kimlikle gidemiyoruz? Terörist başı Yunanistan'a kaçmadı mı? Sonra İtalya'ya gitmedi mi? Almanya ve Belçika bunların hamileri değil mi? Onur,şahsiyet,şeref gibi kavramlar bizde sadece para ve çıkar ile ölçülen şeyler mi? Ayrıca Putin'in ayağına kadar gidip,özür dileyerek ve 22 milyar dolarlık santral inşası ihalesiz onlara verilerek ilişkiler düzeldi sanıyorsanız yanılıyorsunuz daha geçenlerde Putin, cumhurbaşkanımız için 'beni arkamdan vurdu' dedi! Putin, hiçbir lidere benzemez,yapılan yanlışı asla affetmez! Ülkesi çıkarı için belki bazı şeylere göz yumabilir ama affetmez! Seneye rus turistin gelmesi hala muamma! Ortada net bir şey yok ve olabilecek en ufak krizde yaşananlar tekrarlanacaktır! Dolayısıyla kimlikle gitme gelme işi şu zamanda çok çok zor belki ilerde!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Turko ~ 8 yıl önce
Azerbaycan dostumuz değil mi neden pasaport şartını kaldırmıyoruz birlikte ? Azerbaycan, Kazakistan falan kaldırılsın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gezgin ~ 8 yıl önce
heyecanla bekliyoruz :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ciddimisiniz ? ~ 8 yıl önce
"Halen Almanya, Belçika, Fransa, Gürcistan, İsviçre, İtalya, KKTC ve Yunanistan’ın da aralarında bulunduğu 14 ülke vatandaşı, Türkiye’ye kimlik belgeleriyle giriş yapabiliyor." Almanya , fransa şengen vizesi için bizi süründürüyorlar biz onlara "elini kolunu salla gel" diyoruz. yuh bize ya.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ticaret ~ 8 yıl önce
neye yuh diyorsun? ticaret yapanlar gayet memnun,boşa konuşuyorsun
M. ~ 8 yıl önce
Disislerinin sitesinden bakarsaniz bazi ulkelerin "suresi gecmis" kimlikleri bile kabul ediliyor. Bizim 1 gun gecmis vizemiz olsa tefe koyacak ulkeler...
Bmx ~ 8 yıl önce
Sizde Bu haberi yediniz Ruslar bile kendi ülkelerinde 2 pasaport kullanıyor., 1 iç pasaport (ülke içi seyahat) 2 dış pasaport uluslar arası seyahat Ruslar ülkelerine böyle kontrolsüz hareket istemez

Yanıtla

Kalan karakter 1000
türkiyem ~ 8 yıl önce
hayırdır rahatsız mı oldun? bir de adını vladimir olarak değiş tam olsun.
Miss777Etihad ~ 8 yıl önce
Mevcut kimlik kartları ile olmaz.Bu yeni olacak olan çipli kartlar ile daha güvenli olur ki Rus kimlikleri rus alfabesiyle yazılı.Sınır polisinde Rusçası iyi olan pek görmedim...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Türk ~ 8 yıl önce
her şey hallolur.sırf eleştirmek için eleştirmeyin
MEDJAI ~ 8 yıl önce
rusların kımlıklerınde latın harflerı yer almaz, sınır polısımız sısteme nasıl gırıs yapacak acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Polis ~ 8 yıl önce
merak etme türkiye bu işin üstesinden gelir. 3.dünya ülkesi değiliz, biz TÜRKİYEyiz
Tawshann ~ 8 yıl önce
Bu iş mevcut kimlik belgesiyle olmaz ama 6 ay önce Bolu'da dağıtımı başlanan,ehliyet ebatındaki çipli kimlik kartıyla uygulama bulabilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000