16 Temmuz 2012, Pazartesi 15:32:50

RUSYA DÜŞEN UÇAKLA İLGİLİ BİLGİLERİ VERDİ

Rusya, 22 Haziran'da Suriye tarafından düşürülen RF-4E uçağıyla ilgili verilerini Türkiye ile paylaştı.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un açıklamasına göre, Rusya Türkiye’ye Suriye’nin vurduğu Türk uçağı ile ilgili bilgileri verdi. Lavrov, BM ve Arap Ligi’nin Suriye konusundaki özel elçisi Kofi Annan ile gerçekleşecek görüşmeler öncesi Suriye sorununun çözümü konusunda düzenlediği basın toplantısında, “Birçok gelişmiş ülke gibi bizim de askeri alanda teknik kontrol ile objektif verilere ulaşma imkanımız bulunuyor. Biz bu verileri Türk meslektaşlarımızla paylaştık.” şeklinde konuştu.

Temmuz ayı başında bir açıklama yapan Sergey Lavrov, Rusya’nın 22 Haziran tarihinde Suriye tarafından vurulan Türk uçağı ile ilgili kendi verilerini Türkiye ile paylaşmaya hazır olduğunu belirtmiş, aynı zamanda bununla ilgili en iyi inceleme ve sonuç çıkarmayı, Suriye ve Türkiye’nin kendilerinin yapmaları gerektiğini ifade etmişti.

Türk savaş uçağı RF-4E Türkiye’nin doğusundaki Malatya’daki askeri üsten kalkmış, Ankara uçakta hiçbir silah olmadığını savunmuştu. Ayrıca, Türkiye tarafından bu uçaın kısa süreli Suriye hava sahasını ihlal ettiği kabul edilmişti.

Resmi olmayan bilgiler göre, uçak Rusya tarafından daha önce Suriye’ye teslim edilen “Pantsir (Zırh)-C1” kısa menzilli yeni teknoloji uçaksavar füze ile vuruldu.

RUSYA DÜŞEN UÇAKLA İLGİLİ BİLGİLERİ VERDİ

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000