08 Kasım 2009, Pazar 10:42:33

Rumlar Larnaka Havaalanı'nı hizmete açtı

Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nde bulunan Larnaka Havaalanı dün düzenlenen törenle hizmete açıldı.
  • Bir de bizim Ercan havalimanına bak. Ondan sonra da turist bekle. Hayal olur ancak..
  • Nasıl olurda bizim toprağımıza havalimanı yaparlar açın davayı yıktırın meydanı
  • eger çogu Türk topragındaysa torpragımızı işgal etti diye dava açın onlar durmadan tazminat alıyor sizde ugraşın biraz
  • Kibris gelismeye devam ederken "K.Kibris" icin hicbirsey yapilmiyor. Yonetenler utansin diyecegim ama onlarda utanma duygusu yok. Onlar Turkiyeden gelen para ile Kibris'da (Guney Kibris) yada Ingiltere'de tatil yaparlar.

Rum Yönetimi Başkanı Dimitris Hristofyas’ın yanı sıra, bakanlar, siyasi parti liderleri, Başpiskopos Hrisostomos ve önde gelen din adamlarının katıldığı törende, Larnaka Havaalanı’nın oldukça yüksek standartlarda bir terminal binasına kavuştuğu vurgulandı. Açılış töreninde Fransa’nın Avrupa Konularından Sorumlu Bakanı Pierre Lellouche de hazır bulundu.
  
Hermes Grubu tarafından işletilen Larnaka Havalanı’nın yeni terminal binası için 656.3 milyon Euro tutarında harcama yapıldı.
  
Büyük bir kısmı Türk arazisi üzerinde kurulan Larnaka Havaalanı’na Kıbrıs Rum Hava Yolları (Cyprus Airways) ve bir diğer Rum havayolu şirketi olan Eurocypria dahil olmak üzere, 33 havayolu şirketi tarifeli sefer düzenlerken, farklı mevsimlerde çok sayıda “charter” seferler gerçekleştiriliyor.
  
Larnaka Havaalanı’nı Hermes Airports Ltd adlı şirket yönetiyor. Hermes Airports Ltd Larnaka Havaalanı’nın yanısıra, Baf Havaalanı’nı da 2006 yılından beri işletiyor. Hermes Airports Ltd, 2006’da her iki havaalanını “yap işlet devret” yöntemiyle 25 yıllığına devralmıştı.

(Kıbrıs Gazetesi)

Rumlar Larnaka Havaalanı'nı hizmete açtı

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
Bir de bizim Ercan havalimanına bak. Ondan sonra da turist bekle. Hayal olur ancak..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Nasıl olurda bizim toprağımıza havalimanı yaparlar açın davayı yıktırın meydanı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
eger çogu Türk topragındaysa torpragımızı işgal etti diye dava açın onlar durmadan tazminat alıyor sizde ugraşın biraz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Kibris gelismeye devam ederken "K.Kibris" icin hicbirsey yapilmiyor. Yonetenler utansin diyecegim ama onlarda utanma duygusu yok. Onlar Turkiyeden gelen para ile Kibris'da (Guney Kibris) yada Ingiltere'de tatil yaparlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000