17 Temmuz 2018, Salı 18:27:45

Rolls-Royce Trent XWB'den yeni kilometre taşları

Rolls-Royce Trent XWB ekibi, dünyanın en verimli yolcu uçağı motorunun iki yeni kilometre taşına ulaşmasını kutluyor.
  • Torpilliler de lisansa isletmeye baslamis bile. Ne ara kursa gittiniz lan.
  • Pilot maasi ile ilgili olsaydi bu haber ,200 tane yorum olurdu. Ama bilim teknik vs olunca 0 yorum

Geçtiğimiz günlerde iki milyon uçuş saatini geride bırakan motor, Ocak 2015'te hizmete girdiğinden beri Airbus A350 uçaklarına güç veriyor. Bu kilometre taşına, 500. Trent XWB motorun Airbus'ın Toulouse tesislerine teslim edilmesinden sadece günler sonra ulaşıldı.

İki kilometre taşı da, Trent XWB programının giderek artan gücünü ve olgunluğunu gösteriyor. Motorun bir milyon uçuş saatine ulaşması neredeyse iki yıl sürerken, ikinci milyona ulaşması ise sadece dokuz aylık zaman aldı. Mükemmel güvenilirlik sergileyen motor, kullanıldığı süre boyunca %99,9 operasyon güvenilirliği elde ederken seyir halinde devre dışı kalma olayı hiç yaşanmadı.

Bu yılın başında Airbus A350-1000 modelinin hizmete girmesiyle, motorun en yeni ve güçlü modeli olan Trent XWB-97'ye yönelik talep büyük artış kaydetti.

Talebe yetişebilmek için üretimi sürekli olarak artıran Rolls-Royce, motorun üretimini hem İngiltere'nin Derby, hem de Almanya'nın Dahlewitz kentindeki tesislerinde sürdürerek maksimum kapasitede günde bir adet Trent XWB motoru sevke hazır hale getiriyor.

Rolls-Royce Sivil Havacılık Trent XWB Program Direktörü Gareth Davies, konuyla ilgili “Bu kilometre taşlarına ulaşmış olmaktan ötürü büyük gurur duyuyoruz. Geniş gövde uçak motorları arasında hizmete girişi en sorunsuz olan bu model, güvenilirlikte de sektörün bir numarası olmayı sürdürüyor. Trent XWB kullanan operatörler ailesi genişledikçe, dünyada daha çok müşterimize destek sunacak olmaktan dolayı çok heyecanlıyız.” şeklinde konuştu.

Halihazırda 45 operatör tarafından sipariş edilmiş veya devreye alınmış 1,700'ü aşkın modelle, Trent XWB motorları dünyanın en hızlı satılan geniş gövde uçak motoru olma özelliğine sahip.

Rolls-Royce Trent XWB'den yeni kilometre taşları

Yorumlar

Teknik ~ 6 yıl önce
Torpilliler de lisansa isletmeye baslamis bile. Ne ara kursa gittiniz lan.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pilot maasi ~ 6 yıl önce
Pilot maasi ile ilgili olsaydi bu haber ,200 tane yorum olurdu. Ama bilim teknik vs olunca 0 yorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000