08 Ekim 2016, Cumartesi 09:08:36

Rolls Roys'tan yeri uçağa motor teklifi

Rolls Royce CEO'su Warren East'in, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım ile yaptığı görüşmelerin ayrıntıları ortaya çıktı.
  • Bugün allayip pullayip teknoloji transferi derler son kullanıcı belgesi şartı koşarlar, yarın sen üretip biryerlere satmak isteyince bizim ürünümüzun olduğu bir sistem için bizden onay almak zorundasınız derler......
  • Yerli uçağa yerli Rolls Royce. Allah akıl versin size. Maksat zaten saf milleti uyutmak.
  • Adam da ki giriskenlige girisimcilige bak, oturma bicimide Bizi iyi analiz ettigini gosteriyor, birde komisyon verirse::)) Ya bi arada TEI nerede, ne is yapar?
  • Tei var: Turkish Engine Industries, neden bu ise girmiyorlar?
  • Bizim ülke olarak dostumuz olmaz, çıkarlarımızın yanında müttefiklerimiz ve karşısında düşmanlarımız olur. İngilizleri anlatna cümle
  • Adamlar kurnaz, ben 1 inci dünya ülkesiyim, sen ise 2. Bir araya gelip senin ülkende üretim yapalım. Para ve yer senden akıl benden. 3 üncü dünyaya sattık sattık. Satamadık, sen çantada kekliksin zaten diyor. Anlayana. Eh.bizdekilerde de Hi-Tech ürününü anlayacak kafa yok. Onlarda da bu teknolojiyi getirecek kadar salaklık yok. Hadi bu İngilizler o kadar salak en üst seviye motorları getirip üretecekler desek, bizdekilerin tercih ettiği uçakta o seviye teknoloji ürünü motorları kullanacak gövde ve kapasite yok. Adamlar bu uçaklar için oturup ta yeniden motor mu tasarlayacaklar? Astarı yüzünden pahalıya gelir. Öte yandan bakın bir de Leap teknolojisi geldi. Yakıt maliyeti %15 düşüyor. Performans ise %20 artıyor. Yine de eldekini kakalama çabasındaki İngilizleri takdir etmek lazım. Motoru İngilizden, gövdesi Almandan. Adı milli olur inşallah. Biiir, İkii, Üç olsun, çıkarması güç olsun. Yanlış anlamayın futbol sloganıdır bu. Topu çıkarmak manasında.
  • nedense ingilizlere hiç güvenemiyorum. bize kazık atma potansiyelleri çok yüksek. bence motor sanayimizi kendimiz geliştirmemiz lazım. çamurdan olsun, bizim olsun. ingilize muhtaç olmayalım. çünkü bu adamlar zor zamanda bizi bırakıp kaçarsa, sap gibi ortada kalırız.
  • Ingiliz teklif eder Turk mutlu olur. Hz. 200 yil.
  • Ortak üretim olursa kritik parçaları İngiltere'de üretilir. Bizim ihtiyacımız olan teknoloji transferidir. Parası neyse verelim bütün teknolojiyi alalım derim.
  • Size Hürküş motoru satalım

Rolls Royce CEO'su Warren East'in, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım ile yaptığı görüşmelerin ayrıntıları ortaya çıktı.

Hürriyet'in haberine göre; East'in görüşmelerde ısrarla “ortak üretim” vurgusu yaptığı öğrenildi. Alınan bilgiye göre East, dünya üzerindeki 8. Gelişmiş Üretim ve Teknoloji Merkezi'ni (AMTC) Türkiye'de kurma konusunda görüş alışverişinde bulundu. 2023'te göklerde olacak milli savaş jeti projesinde de yer almak isteyen Rolls Royce, uçak motorunun tamamını Türkiye'de üretmek için talepte bulundu.

East'in, üst düzey görüşmelerde Türk tarafına “Birlikte çalışalım. Uçak, helikopter, füze motoru gibi yeni ürünler geliştirelim. Bu ürünleri teknoloji transferiyle üçüncü ülkelere de satalım” teklifinde bulunduğu bildirildi.

Alınan bilgiye göre East, Türkiye ile işbirliği halinde yeni ürün çıkararak dünya ülkelerine de pazarlamak istedi. East'in “işbirliği” teklifini ısrarla tüm görüşmelerde vurguladığına dikkat çeken yetkililer, görüşmelerle ilgili şu bilgileri verdi:

“Teknoloji transferi de yapmak istiyorlar. Biliyorsunuz füze bile motorla çalışıyor. Rolls Royce, dünya üzerinde motor üretiminde söz sahibi bir firma. Biz milli imkanlarla SOM Füzesi yapmıştık. SOM, F-35'lere takılan Amerikan menşeili olmayan tek silah. Bizim üreteceğimiz uçakta, helikopterde, füzede milli motora ihtiyacımız var. Onların ortak çalışalım vurgusu savunma sanayimiz açısından çok önemli bir teklif. ”

Rolls Roys'tan yeri uçağa motor teklifi

Yorumlar Tüm Yorumlar (17)

? ~ 8 yıl önce
Bugün allayip pullayip teknoloji transferi derler son kullanıcı belgesi şartı koşarlar, yarın sen üretip biryerlere satmak isteyince bizim ürünümüzun olduğu bir sistem için bizden onay almak zorundasınız derler......

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yerli ~ 8 yıl önce
Yerli uçağa yerli Rolls Royce. Allah akıl versin size. Maksat zaten saf milleti uyutmak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Helal ~ 8 yıl önce
Adam da ki giriskenlige girisimcilige bak, oturma bicimide Bizi iyi analiz ettigini gosteriyor, birde komisyon verirse::)) Ya bi arada TEI nerede, ne is yapar?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tei ~ 8 yıl önce
Tei var: Turkish Engine Industries, neden bu ise girmiyorlar?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Neden ~ 8 yıl önce
İşleri çok. Hepsi torpille daha iyi bir yere gitmek için araştırma yapıyor bütün gün
Tarih ~ 8 yıl önce
Bizim ülke olarak dostumuz olmaz, çıkarlarımızın yanında müttefiklerimiz ve karşısında düşmanlarımız olur. İngilizleri anlatna cümle

Yanıtla

Kalan karakter 1000
1,2,3 olsun ~ 8 yıl önce
Adamlar kurnaz, ben 1 inci dünya ülkesiyim, sen ise 2. Bir araya gelip senin ülkende üretim yapalım. Para ve yer senden akıl benden. 3 üncü dünyaya sattık sattık. Satamadık, sen çantada kekliksin zaten diyor. Anlayana. Eh.bizdekilerde de Hi-Tech ürününü anlayacak kafa yok. Onlarda da bu teknolojiyi getirecek kadar salaklık yok. Hadi bu İngilizler o kadar salak en üst seviye motorları getirip üretecekler desek, bizdekilerin tercih ettiği uçakta o seviye teknoloji ürünü motorları kullanacak gövde ve kapasite yok. Adamlar bu uçaklar için oturup ta yeniden motor mu tasarlayacaklar? Astarı yüzünden pahalıya gelir. Öte yandan bakın bir de Leap teknolojisi geldi. Yakıt maliyeti %15 düşüyor. Performans ise %20 artıyor. Yine de eldekini kakalama çabasındaki İngilizleri takdir etmek lazım. Motoru İngilizden, gövdesi Almandan. Adı milli olur inşallah. Biiir, İkii, Üç olsun, çıkarması güç olsun. Yanlış anlamayın futbol sloganıdır bu. Topu çıkarmak manasında.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
asd ~ 8 yıl önce
nedense ingilizlere hiç güvenemiyorum. bize kazık atma potansiyelleri çok yüksek. bence motor sanayimizi kendimiz geliştirmemiz lazım. çamurdan olsun, bizim olsun. ingilize muhtaç olmayalım. çünkü bu adamlar zor zamanda bizi bırakıp kaçarsa, sap gibi ortada kalırız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mutluluk ~ 8 yıl önce
Ingiliz teklif eder Turk mutlu olur. Hz. 200 yil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hmm ~ 8 yıl önce
Ortak üretim olursa kritik parçaları İngiltere'de üretilir. Bizim ihtiyacımız olan teknoloji transferidir. Parası neyse verelim bütün teknolojiyi alalım derim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ey RR ~ 8 yıl önce
Size Hürküş motoru satalım

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000