13 Eylül 2012, Perşembe 09:09:20

RICHARD BRANSON'DAN TÜRKİYE ADIMI..

İngiliz milyarder Virgin Atlantic Havayolları'nın sahibi işadamı Richard Branson’ın sahibi olduğu Virgin Mobile, Türkiye’de sanal operatör (MVNO) olarak faaliyet göstermek amacıyla, Turkcell’in şebeke altyapısını kullanarak iş ortaklığı yapmak için görüşmeler yürütüyor...
  • anlayamayacak birsey yok beyler adam dunyanin en lux havayolundan birine sahip hepsi bu
  • Bu haberin bu platformda ne işi var ben anlayamadım, o zaman bizdeki ilk uçakları yapan Demirağ ın torunu melike demirağ ile haberleride yayınlayalım burada.
  • Getirin yatırın paralarınızı türkiyeye aferin,,,bizde kazanalım sizde.....
  • BENDE HAVACILIK SEKTÖRÜ ZANNETTİM.

Virgin Mobile, Temmuz ayı sonunda yaptığı açıklamada, yeni kurduğu birimi Virgin Mobile Central and Eastern Europe ile bölgede büyümek istediğini duyurmuş, bu kapsamda Türkiye, Rusya ve Macaristan pazarlarını incelediğini açıklamıştı.

Konuya yakın bir kaynak, “Virgin Mobile Türkiye’de sanal operatör olarak faaliyet göstermek istiyor. Bunun için de pazardaki şirketlerle görüşmeler yaptı. Turkcell ile görüşmelerde belli bir noktaya gelindi” dedi.

Turkcell’den yapılan açıklamada Virgin Mobile ile görüşmeler konusunda yorum yapılmazken, “Sanal Mobil Şebeke İşletmeciliği adayı firmalar, gelir paylaşımı ya da alt marka iş ortaklığı gibi alternatif iş modelleriyle sektöre adım atıyorlar ve mobil iletişim alanında yeni yatırımlara hazırlanıyorlar. Turkcell’in kalitesi ve kapsama alanından yararlanmak isteyen sanal operatörlere hizmet vermek için, mobil iletişim pazarına değer yaratacak bu tarz yatırım işbirliklerine Turkcell olarak kapımız açık bulunmaktadır” denildi. Reuters’ın sorularını yanıtlayan Virgin Group Direktörü Nick Fox, “Orta ve Doğu Avrupa ile Ortadoğu’da yeni fırsatlara bakmaya devam ediyoruz. Türkiye de analiz ettiğimiz pazarlardan biri ve birkaç şirketle ön görüşmeler yürütüyoruz. Türkiye’nin harika bir pazar olduğunu düşünüyoruz” diye konuştu.

Uzay seferlerine 2013’te başlayacak

Uzay tutkunu Richard Branson, 2004 yılında kurduğu Virgin Galactic şirketiyle uzay uçuşlarına 2013 yılında başlayacak. İlk uçuşu çocukları Holy ve Sam ile birlikte yapacak olan Branson, sahibi olduğu Spaceship Two ile tek seferde 2’si teknik ekip olmak üzere, 8 kişi taşıyabiliyor.

Kosova’dan Turkcell’e davet

Kosova, devlet telekom kurumu PTK’nın yüzde 75 hissesinin satışı için açtığı ihale için, kısa listeye aldığı Turkcell ve 4 ayrı şirketi davet etti. Kosova’nın en kârlı şirketi olan PTK, geçen yıl da satışa çıkarılmış ancak bir grup üst düzey şirket yetkilisine yönelik rüşvet suçlamaları nedeniyle satış süreci başarısızlıkla sonuçlanmıştı.

Çifte vergi sorun yaratıyor

GSM sektöründe operatörlerin brüt satışlarından alınan yüzde 15 Hazine payı, bu altyapıyı kullanan sanal operatörlerden de kesiliyor. Sektör uzmanları, vergi sorununun sektörde halihazırda sıkışık olan marjları daha da aşağı çekerek, bu alandaki büyümeyi engellediği görüşünü savunuyor. Ekonomi yetkilileri, bu alanda yeni bir vergi düzenlemesinin şu anda gündemde olmadığını söyledi.

20 milyon abonesiyle telekomünikasyonda dünyanın en büyük sanal operatörü olan Virgin Mobile, İngiltere’nin yanı sıra Avustralya, Kanada, Fransa, Şili, Güney Afrika, Hindistan, Polonya ve ABD’de faaliyet gösteriyor. (Gazete Vatan)

RICHARD BRANSON'DAN TÜRKİYE ADIMI..

Yorumlar

murat ~ 12 yıl önce
anlayamayacak birsey yok beyler adam dunyanin en lux havayolundan birine sahip hepsi bu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ne alaka ? ~ 12 yıl önce
Bu haberin bu platformda ne işi var ben anlayamadım, o zaman bizdeki ilk uçakları yapan Demirağ ın torunu melike demirağ ile haberleride yayınlayalım burada.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Getirin Yatırın ..... ~ 12 yıl önce
Getirin yatırın paralarınızı türkiyeye aferin,,,bizde kazanalım sizde.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HASAN ~ 12 yıl önce
BENDE HAVACILIK SEKTÖRÜ ZANNETTİM.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000