16 Kasım 2011, Çarşamba 07:20:52

PROJE ÇALIŞMALARI TAMAM...

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı AK Parti'li Recep Altepe, Yunuseli Havaalanı ile ilgili proje çalışmalarının tamamlandığını belirterek, önümüzdeki günlerde Özdilek Firması'nın sponsorluğunda yapılacak kule inşaatı ile çalışmaları başlatacaklarını açıkladı...
Altepe, havaalanındaki çalışmalarının büyük bir bölümünü de yine sponsor destekleri ile hayata geçirmeyi planladıklarını söyledi. 
 
Kuruluşunun üzerinden 36 yıl geçen Uludağ Üniversitesi, fikir ve projelerini ilk kez "Bilgilendirme ve Ar-Ge Günleri" adıyla görücüye çıkardı. Görükle Yerleşkesi Mete Cengiz Kültür Merkezi'ndeki etkinliğe Vali Şahabettin Harput ve protokol yoğun ilgi gösterdi. 
 
Etkinliğin açılışında salonu dolduran akademisyenlere seslenen Başkan Altepe, başta valilik olmak üzere kentin tüm dinamikleri ile ortak hareket ederek Bursa'yı geleceğe taşımakta kararlı olduklarının altını çizdi. Altepe, 'Marka kent Bursa' hedefi doğrultusunda hayata geçirdikleri çalışmalar hakkında bilgi verdi. 
 
YUNUSELİ HAVAALINI'NIN KULE İNŞAATI BAŞLIYOR 
 
Bursa'yı dünya vitrinine çıkaracak projelerde önceliği ulaşıma verdiklerini ve bütçenin yüzde 70'inden fazlasına bu alana ayırdıklarını dile getiren Başkan Altepe, raylı sistemin üniversite ile buluştuğunu kentin doğusu ile bağlantının da Kestel hattı ile sağlanacağını kaydetti. 
 
Geride kalan 29 ayda 280 kilometre yeni yol açtıklarını da hatırlatan Başkan Altepe, "Kent içi ulaşımın yanında Bursa'nın dışarıdan da kolay ulaşılabilir hale gelmesi yönündeki çalışmalarımız sürüyor. Bu doğrultuda protokolü imzalanan Yunuseli Havaalanı'nın yeniden uçuşlara açılmasıyla ilgili proje çalışmalarını bitirdik. Birkaç gün içinde inşaata başlayacağız. İlk olarak Özdilek Firması'nın sponsorluğunda kule inşaatını yapacağız. İnşaatın diğer bölümlerini de sponsorlarımızın destekleriyle yapmayı hedefliyoruz. Geçmişte Bursa'da 24 tane özel uçak vardı, bugün sadece 1 tane var. Uluslararası ortaklı çok sayıda firma kentimizde faaliyet gösteriyor. Bu firma yöneticileri özel uçaklarıyla Bursa merkeze gelemedikleri için toplantı ve etkinliklerini İstanbul'da yapıp, dönüyorlar. Yunuseli Havaalanı'nın yeniden açılması ile özel uçaklar rahatlıkla burayı kullanabilecek" dedi. 
 
Vali Şahabettin Harput, ülkelerin gelişmesinin AR-GE ile doğrudan alakalı olduğunu ifade ederek, "AR-GE' ye önem verilirse, o ülkelerin kurumları geleceği o kadar parlak olur. Aralık ayında Bursa'da buluş fuarı altında Türkiye'de bir ilk çalışma yapılacak." şeklinde konuştu. 
 
REKTÖR DİLEK: ÇÖZÜME KATKI SUNMAK İSTİYORUZ 
 
Üniversite ile sanayi arasındaki işbirliklerinin şehrin ekonomik, sosyal ve kültürel sorunlarını çözülmesinde önemli bir adım olduğunu belirten UÜ Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek, "Üniversitede yürütülen bilimsel çalışmaları ve yeni fikirleri, sanayi ve kamu özel sektöre tanıtmayı hedefliyoruz. Fikir ve projelerimize sizleri ortak etmek ve şehrimizin ekonomik ve sosyal meselelerine katkı sunmak istiyoruz. Bu el havada kalmamalı. İşbirlikçilerimiz üniversiteden talep etmeli. Her talebe elimizden geldiği kadar cevap vereceğiz. Üniversitemiz şehrin gelişimi adına lokomotif görev üstleniyor. 2 bin akademisyenimiz ve 50 bine yakın öğrencimiz var." diye konuştu. 
 
BTSO BAŞKANI PARŞEKER: İNOVASYONDA ARZU EDİLEN KONUMDA DEĞİLİZ 
 
2023 yılında Türkiye ekonomisinin dünyanın ilk 10 ülke arasına girmeyi hedeflediğini belirten BTSO Meclis Başkanı İlhan Parseker, AR-GE ve inovasyon konusunda Türkiye'nin arzu edilen seviyeye gelmediğini kaydetti. "AR-GE günlerini önemsemeliyiz." diyen Parseker, Türkiye'nin AR-GE için ayırdığı bütçenin gayri safi milli hasılanın yüzde 1'den düşük olduğunu, gelişmiş ülkelerde bu oranın yüzde 3'ü aştığını kaydetti. 
 
TOFAŞ Teknoloji Araştırma İnovasyon Direktörü Ahmet Altekin ise, ülkelerin rekabet gücünü yakalamasında bilginin önemli bir yeri olduğunu dile getirdi. 
 
Konuşmaların ardından yapılan çalıştayda, Sabancı Üniversitesi Araştırma ve Lisansüstü Politikaları Direktörü Prof. Dr. Hasan Mandal, BOSCH Bursa Ar-Ge Kısım Müdürü Murat Kocaçınar, Yeşim Tekstil AR-GE Müdürü Fahri Yibar, May-Agro Tohumculuk AŞ AR-GE Direktörü Dr. Geofrey Thomas, Pfizer İlaç Sanayi Klinik Araştırma Bölümünden Pelin Tırnakçıoğlu, "Sektörel AR-GE Çalışmalarının Bugünü ve Gelecekte Göstereceği Gelişim" konusundaki bakış açılarını paylaştı. (Son Dakika)
PROJE ÇALIŞMALARI TAMAM...

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000