26 Temmuz 2017, Çarşamba 09:25:20

Pilotların lazer kâbusu

Dünya’nın en önemli havayolu taşımacılığının merkezlerinden biri olan ve günlük olarak 1000’e yakın uçuş gerçekleştirilen İngiltere’de pilotlar lazer tacizlerinden oldukça şikayetçi gözüküyor.
  • Bu isin cozumu cok basit. Bir kisiyi cok buyuk para cezasina veya hapis cezasina carptirip medyada duyuracaksiniz. Bu onemsiz olarak nitelendirilyor ancak lazer gercekten ozellikle yorucu ucuslar sonrasi kokpit ekibinin gozlerini mahveden bir olay. Uzerine gitmiyorsunuz ama bize ir ankrt yaptirin bakalim nasil sonuclar alacaksiniz.

Dünya’nın en önemli havayolu taşımacılığının merkezlerinden biri olan ve günlük olarak 1000’e yakın uçuş gerçekleştirilen İngiltere’de pilotlar lazer tacizlerinden oldukça şikayetçi gözüküyor.

İngiliz Havayolu Pilotları Birliği (BALPA) sürekli olarak resmi web sitesi üzerinden kendilerine ulaşan şikayetleri ve yıl içerisinde gerçekleşen toplam taciz sayılarını paylaşıyor.

Yapılan tacizlerde lazerin, özellikle pilotların iniş yaptığı sırada gözlerini hedef almaları ile insanların ölümüne sebebiyet verebilecek kazalara neden olabileceği ifade ediliyor.

Pilotlar arasında yapılan anketlerde;

Pilotların % 55’i son 12 ay içinde bir lazer tacizi geçirdiğini söylüyor (BALPA Üyelik Anketi 2015)
Pilotların % 4’ünde uçuş tecrübesinde 6 veya daha fazla saldırı yaşadı. (BALPA Üyelik Anketi 2015)
İngiltere Sivil Havacılık Örgütü CAA 2014’te 1440 lazer saldırısı raporu aldı.
2015 için sayı veya bildirilen olaylar 1439 ile neredeyse hiç değişmedi.

İngiltere’de ve dünyada büyük bir sorun olarak kabul edilen bu olaylar, geçen yıl İngiltere’de bildirilen en yüksek lazer saldırı sayısı Heathrow, Birmingham ve Manchester havalimanlarında gerçekleşti.

Konu ile ilgili BALPA’nın yaptığı açıklama ise şöyle:

“Bu konuyu ele almak için bir dizi ajansla (CAA, Birleşik Krallık Uçuş Emniyet Komitesi ve Polis dahil) birlikte çalışıyoruz ancak yine de İngiltere’de uçağa yöneltilen lazer vakalarını uçuşun her aşamasında görüyoruz.

Uçağa yapılan bir lazer saldırısı kaçınılmaz olarak pilotları ürküyor ve özellikle kabine geldiğinde camdan gelen yansıma ile gözlerinin kamaşmasına neden oluyor.  Aynı zamanda pilotlar, lazer ışınlarının artan gücü ile gözlerine zarar verme ihtimalinden endişe duyuyorlar. BALPA olarak, polis, hükümet, havayolları ve düzenleyicilerle birlikte lazer tehdidiyle mücadele yollarını araştırıyoruz. Pilotlarımız, insanların lazerlerin birer oyuncak olmadığını anlaması gerektiğini söylüyor. Bunlar belki de bunu birer oyun olarak gören insanların istemeyeceği sonuçları da doğurabilir. BALPA olarak bu konuda eğitimin anahtar olduğuna inanıyoruz. Kamuoyunun lazerle ilgili tehlikeleri anlaması ve insanları risk altında tutan bir kimsenin kesinlikle yargılanması ve tutuklanması gerektiğini savunuyoruz. Lazerler için meşru kullanımların olduğunu biliyoruz ancak getirilmesini istediğimiz yasak tüm cihazları kapsamıyor. Özellikle bireysel kullanım için satın alınan yüksek güçteki lazerlere bu konuda bir kısıtlama getirilmesini bekliyoruz.” (londragazete)

Pilotların lazer kâbusu

Yorumlar

Cozum ~ 7 yıl önce
Bu isin cozumu cok basit. Bir kisiyi cok buyuk para cezasina veya hapis cezasina carptirip medyada duyuracaksiniz. Bu onemsiz olarak nitelendirilyor ancak lazer gercekten ozellikle yorucu ucuslar sonrasi kokpit ekibinin gozlerini mahveden bir olay. Uzerine gitmiyorsunuz ama bize ir ankrt yaptirin bakalim nasil sonuclar alacaksiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000