30 Kasım 2012, Cuma 08:55:15

PİLOTLAR İFADEYE ÇAĞRILDI!

Darbe planlarının yapıldığı dönemde MGK toplantısı öncesi Erdoğan içerde olduğu sırada evinin üzerinden al-çak uçuş yapıp, 200 metre uzakta minareye çarpan uçağın 2 pilotunu Kozmik Oda Savcısı Bilgili ifadeye çağırdı...
  • kasten başbakanın evinin üzeden alçak uçuldu ve o minareye kasten çarpıldı ve maksadın başbakana göz dağı vermek olduğunu herkes biliyor.
  • En azından uçuş güvenliği ve uçağa zarar vermeleri bakımından sorgulanmalı. Madem koskoca F4 pilotu gidip minarenin tepesine çarpabiliyor, böyle birinin de tepemde kerosen yüklü 20 tonluk bir makine ile gezinmesini istemem.
  • kedidir kedi.
  • arkadasım senin kanaatin o yondeyse ne isin var havacılıkla ilgili bu sitede...Sen git kabzımallık veya ne bileyim su ,r,nleriyle falan ilgili sitelere takıl !...
  • Şimdi tutuklu olan, o zamanki Hava K.K. İbrahim Fırtına döneminde gerçekleşmişti. Benim kanaatim Başbakana karşı bilerek yapıldığı yönündedir. İnşaallah değil ama dediğim gibi kanaatim bu yöndedir.
  • Madem uçak sesinden korkarsın.... Jet sesi özgürlüğün sesidir. Üzerinizde Türk uçakları yerine başka jetlerin sesini duyarsanız o zaman korkun. Uçak kamyon değildir, havada bir yere çarparak kullanılmaz. Üstelik caminin minaresine asla. Uçuş yılına veya bir eğitime adak kurban keserek başlayan bir orduya bu en büyük iftira ve fitnedir. Bu olayda minareye temas eden pilotlar şu anda ikinci hayatını yaşıyorlar.
  • Artık uçak sesinden Eskişehirde kediler bile korkmuyor. Dua edin kırım olmamış.
  • Bunlar gölgesinden korkan insanlar. Korkanlardan her şey beklenir. Ülkenin wikipediaya göre %98' i müslüman. Ben TSK da gayrimüslim bir pilot görmedim. Var olduğunu iddia edenin de aklından şüphe ederim. Hatırlarsanız dedesi Menemen ayaklanmasında vatan evladını şehit edenler içerisinde yer aldığı iddia edilen Bülent ARINÇ bey de kendisine suikast yapılacağı paranoyası ile ortalığı karıştırmış, sonunda birşey çıkmamıştı. Şimdi bu paranoyaklar bir müslüman çocuğunun Cami minaresine pike yapıp göz dağı verdiğinden mi şüpheleniyorlar. Bir şey söyleyeyim bunlar çözümü mahkemede değil psikiyatristte aramalılar bence. Akıl varsa tabi.
  • kendinizi o pilotların yerine koyun lütfen...hem kolda ucacaksınız hem de ben minreye carpayım da gozdagı vereyim diyeceksiniz...Hangi akla hizmet yahu..Boyle sacmalık olur mu ? O ucak anında parcalanır orda..Yapmayın..Allah askına gidin baska seylerle ugrasın..Okumus adamlarsınız..Yazık günah bu milletin bu cocukların emeklerine..İnsanda biraz utanma arlanma olur...Gündemi muhtesem yuzyılla falan degistirin boyle degil en azından !
  • Yayinlanan videoda olayin kaza oldugu bariz belli, minarenin isaret noktasi olarak alinmasi hedef alinmasi olarak savlanmis, lutfen goklerimizde biraz huzur bari.

Sarıkız, Ayışığı, Yakamoz gibi darbe planlarının yapıldığı 2004 yılında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Ankara’daki evinin üzerinden alçak uçuş yaparak, Aksa Camii’nin minaresine çarpan F-4 savaş uçaklarını kullanan iki pilot şüpheli sıfatıyla ifadeye çağrıldı. Soruşturmayı yürüten Terörle Mücadele Savcısı Mustafa Bilgili tarafından pilotlara “Başbakan’ın evinin üzerinden neden alçak uçuş yaptığı” sorulacak.
Başbakan evde olduğu sırada çarptı

27 Ekim 2004 günü Cumhuriyet Bayramı provaları yapan Türk Hava Kuvvetleri’ne bağlı F-4 savaş uçaklarından biri fazla alçalmış, Erdoğan’ın Subayevleri semtindeki evinin üzerinden teğet geçmişti. Başbakan’ın evinde bulunduğu sırada gerçekleşen bu uçuşta, Başbakan’ın evine 200 metre mesafede bulunan Aksa Camii’nin minaresinin alemi (minarenin tepesinde bulunan ay yıldız) jet çarpması sonucu parçalanmıştı. Öğle ezanına beş dakika kala gerçekleşen olayda minareden ve uçaktan düşen parçalar 2 kişiyi yaralamıştı.

Görüntüler ‘hedef minare’ diyor

Aradan geçen 8 yılın ardından soruşturmayı Savcı Mustafa Bilgili, Hava Kuvvetleri Komutanlığı’ndan 27 Ekim 2004 tarihinde yaşanan olayla ilgili tüm bilgi ve belgeleri istedi. Hava Kuvvetleri Komutanlığı arşivinde yer alan yazılı ve görsel evrakın tümü, Savcı Mustafa Bilgili’ye gönderildi. Kozmik Oda aramasını da yapan Savcı Bilgili, gönderilen görüntüleri incelemesi sonrası minarenin hedef alındığı tespitini yaptı. Savaş uçağının kokpitinden yapılan orijinal kayıtları ve pilotların ses kayıtlarını inceleyen Bilgili, alçak uçuşa sebep gösterilen “kartala çarpmamak için bu yola başvurulduğu” iddiasını çürüttü.

Komutanlığa ‘ifadeye getirin’ yazısı

Savcı Bilgili, incelemelerinin ardından Hava Kuvvetleri’ne yazı yazarak alçak uçuş yapan pilotların tespitini istedi. Pilotların isimlerini ve adres tespiti yapan Bilgili, pilotların ifadelerinin alınabilmesi için savcılığa getirilmesi talimatı verdi. Önümüzdeki günlerde Bilgili tarafından sorgulanacak pilotlara, uçağın kameralarınca tespit edilen minareye çarpma anı, öncesi ve sonrası sorulacak.

Gözdağı mı vermek istediniz?

2004 yılında savaş uçaklarının Başbakan’ın evinin üzerinden alçak uçuş yaptırılmasının Balyoz Darbe Planı’ndaki Oraj Planının bir parçası olduğu ve Başbakan’a gözdağı verilmek istendiği iddia edilmişti. Tüm bu iddialar kapsamında Savcı Bilgili, pilotlara Başbakan’ın evinin üzerinden neden alçak uçuş yaptıklarını, alçak uçuş yaparak Başbakan ve hükümete gözdağı verilmek mi istendiğini soracak. Bunun tespiti için ise emri kimlerden aldıkları ve alçak uçuş talimatını kim verdiğini tespit edecek.

ERDOĞAN PARÇALARI MGK’YA GÖTÜRMÜŞTÜ

Aksa Camii’nin minaresine çarpmadan kısa bir süre sonra Milli Güvenlik Kurulu toplantısına gitmek için evinden ayrılan ve bu sırada caminin önündeki kalabalığı görerek olay yerine gelen Başbakan Erdoğan, vatandaşlardan bilgi almıştı. Alemden ve uçaktan düşen parçalar cami cemaati tarafından Başbakan Erdoğan’a teslim edilirken, “Buyuk gecmis  olsun” diyen Erdoğan, parçaları makam aracının bagajına koyarak “Biraz sonra toplantıya gidiyorum. Orada bunları teslim ederim” demişti. Başbakan Erdoğan’ın uçak ve alem parçalarını MGK toplantısına götürerek konuyu gündeme getirmiş ve anlamını sormuştu. Dönemin Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İbrahim Fırtına, 20 yıl hapis cezasına çarptırıldığı Balyoz davasında verdiği ifadede “Bir MGK toplantısı öncesinde Başbakan bana bu konuyu sordu. Ben de ‘Cumhuriyet Bayramı gösterileri öncesinde eğitim yapan üçerli gruplardan bir tanesi biraz alçaktan uçmuş. Bu sırada caminin aleminin parçaları, ya uçağın egzozundan çıkan gaz nedeniyle ya da başka bir nedenle düşmüş’ dedim. Başbakan’ı ikna ettim” demişti .

İKİ FARKLI SAVUNMA

Alçak uçuş tartışmaları üzerine 7 Eylül 2010 tarihinde Hava Kuvvetleri Komutanlığı yaptığı yazılı açıklamada, “uçağın istem dışı minareye temas ettiğini, olaya başka bir anlam yüklenmesinin maksatlı olduğunu” savunmuştu. Alçak uçuşu yapan 3’lü timin komutanı olan eski MHP milletvekili emekli Tuğgeneral Kürşat Atılgan da “Önümüze çıkan kartala çarpmamak için alçaktan uçtuk ve kaza oldu” demişti. Savcılığın incelediği ses kayıtların da da “kartal”dan söz edilmediği bildirildi. (Star)

PİLOTLAR İFADEYE ÇAĞRILDI!

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

emin ~ 11 yıl önce
kasten başbakanın evinin üzeden alçak uçuldu ve o minareye kasten çarpıldı ve maksadın başbakana göz dağı vermek olduğunu herkes biliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aziz Nesin ~ 11 yıl önce
Rahmetli Aziz Nesin büyük adammmışsın, kendi düşüncesinin herkesin düşüncesi sanan biri daha. Yüzde elliden bir örnek.
Volvo ~ 11 yıl önce
En azından uçuş güvenliği ve uçağa zarar vermeleri bakımından sorgulanmalı. Madem koskoca F4 pilotu gidip minarenin tepesine çarpabiliyor, böyle birinin de tepemde kerosen yüklü 20 tonluk bir makine ile gezinmesini istemem.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gazoz ~ 11 yıl önce
kedidir kedi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kanaat ? ~ 11 yıl önce
arkadasım senin kanaatin o yondeyse ne isin var havacılıkla ilgili bu sitede...Sen git kabzımallık veya ne bileyim su ,r,nleriyle falan ilgili sitelere takıl !...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mustafa Özel ~ 11 yıl önce
Şimdi tutuklu olan, o zamanki Hava K.K. İbrahim Fırtına döneminde gerçekleşmişti. Benim kanaatim Başbakana karşı bilerek yapıldığı yönündedir. İnşaallah değil ama dediğim gibi kanaatim bu yöndedir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
Madem uçak sesinden korkarsın.... Jet sesi özgürlüğün sesidir. Üzerinizde Türk uçakları yerine başka jetlerin sesini duyarsanız o zaman korkun. Uçak kamyon değildir, havada bir yere çarparak kullanılmaz. Üstelik caminin minaresine asla. Uçuş yılına veya bir eğitime adak kurban keserek başlayan bir orduya bu en büyük iftira ve fitnedir. Bu olayda minareye temas eden pilotlar şu anda ikinci hayatını yaşıyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Uçak sesi ~ 11 yıl önce
Artık uçak sesinden Eskişehirde kediler bile korkmuyor. Dua edin kırım olmamış.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Paranoyaklıktan başka birşey değil. ~ 11 yıl önce
Bunlar gölgesinden korkan insanlar. Korkanlardan her şey beklenir. Ülkenin wikipediaya göre %98' i müslüman. Ben TSK da gayrimüslim bir pilot görmedim. Var olduğunu iddia edenin de aklından şüphe ederim. Hatırlarsanız dedesi Menemen ayaklanmasında vatan evladını şehit edenler içerisinde yer aldığı iddia edilen Bülent ARINÇ bey de kendisine suikast yapılacağı paranoyası ile ortalığı karıştırmış, sonunda birşey çıkmamıştı. Şimdi bu paranoyaklar bir müslüman çocuğunun Cami minaresine pike yapıp göz dağı verdiğinden mi şüpheleniyorlar. Bir şey söyleyeyim bunlar çözümü mahkemede değil psikiyatristte aramalılar bence. Akıl varsa tabi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sacmalık ~ 11 yıl önce
kendinizi o pilotların yerine koyun lütfen...hem kolda ucacaksınız hem de ben minreye carpayım da gozdagı vereyim diyeceksiniz...Hangi akla hizmet yahu..Boyle sacmalık olur mu ? O ucak anında parcalanır orda..Yapmayın..Allah askına gidin baska seylerle ugrasın..Okumus adamlarsınız..Yazık günah bu milletin bu cocukların emeklerine..İnsanda biraz utanma arlanma olur...Gündemi muhtesem yuzyılla falan degistirin boyle degil en azından !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bilgisizce sav ~ 11 yıl önce
Yayinlanan videoda olayin kaza oldugu bariz belli, minarenin isaret noktasi olarak alinmasi hedef alinmasi olarak savlanmis, lutfen goklerimizde biraz huzur bari.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Duzeltme ~ 11 yıl önce
Isaret noktasi alinan hipodrommus.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000