15 Aralık 2012, Cumartesi 11:06:16

PİLOTAJ EĞİTİMİ SIRASINDA HEYECANLANDIRAN İNİŞ

Pilotaj eğitimi sırasında iniş yapan bir kursiyerin uçağı adeta sektirir gibi indirmesi kısa süreli bir heyecan yaşanmasına neden oldu.
  • yahu herkes fazlalık demiş sonra isteyenlerede bir sürü laf söylenmiş...Ancak kardeşim bu meslek sağlıksız hasta veya ne biliyim en küçük hatayı götürmeyen meslek.... böyle olunca hiç mi emekliye ayrılan lisansı istenmeyen sebeblerden kaybeden kaptan olmayacak? uçaklar geliyor... yabancılar bir şekilde gönderiliyor...ya da saatlerini tamamlayan adam kendi ülkesine gidiyor... Böyle giderse THY güzel bir şekilde büyümeye devam ederse , pegasus ile siparişlere bakarsak ,alttan gelen olmazsa uçacak kaptan bulamayacaklar yine yabancılara sarılacaklar diye düşünüyorum bir aday olarak forumları okudukça halen kaptanların çocuklarını pilot yapmaya çalıştıklarını görüyorum... O zaman Bize neden durun diyorsunuz abilerim?? Bize büyük olarak gerçekten yol gösterirseniz seviniriz.. Malum büyük para !...
  • az sabır edin böyle inişlerde biraz burun havada gidin
  • haber mi bu? hezarfen'e gelin hergün görürsünüz aynısını...
  • Uçağın burnunu bırakmaması gerekiyordu,iyi takla atmamış ,ama öğrencidir olur boyle seyler ayrıca cessna gibisi yok :)
  • nacizane aklınızda bulunmasını rica edeceğim cok ufak bir uyarıdır asla lövyeyi bu gibi durumlarda ileri vermeye devam etmeyin inişte lövyeyi ileri vermek yapacagınız en buyuk hatalardan biridir İNİŞTE lövyeti tutarsınız VE/VEYA cekersiniz ama asla ileri itmezsiniz ASLA...!
  • sadece ne yapılıp yapılmamasını gösteren guzel bir egitim videosu öğrenci pilotlarda raslanılan normal bir hata Allah kimseye kaza kırım vermesin....
  • Ne varki cok normal herhangi bir pilot adayinin mormal olarak yapabilecegi hatalardan bi tanesi.. Bence haber olmasina bile gerek yoktu.. İkinci videoda da cok kaydadeger bisi gormedim..
  • İnsem mi, inmesem mi çok tereddüt yaşamış bir pilot adayı. :)
  • Bu meydana zor diyenleri Eskişehir/ İnönü THK Uçuş Eğitim Merkezi 3-4 Pistine inişe davet ediyorum. :)
  • 2. videoda ki pilotaja bakar mısınız.. Pilotun bilekleri localizer gibi olmuş valla, nasılda oturdu çizgiye. Tebrik ederim.

Dünya'nın en zorlu meydanlarından biri olarak gösterilen İzlanda'daki Isafjordur Havaalanı'nda eğitim gören bir kursiyerin inişi heyacana neden oldu.

İzlanda Uçuş Akademesi'ne ait Cessna 172S Skyhawk SP tipi tek motorlu uçakla gerçekleştirilen eğitim uçuşu sırasında, TF-FTO kuyruk tescilli uçağı kuyrupu adeta zıplayan bir kanguru gibi inip kalkıyor.

Meydanı, zorlu iniş koşullarından dolayı daha çok turboprop motorlu uçaklar kullanıyor.

İŞTE TF-FTO KUYRUK TESCİLLİ EĞİTİM UÇAĞININ O İNİŞİ

BU DA MEYDANA İNİŞ YAPAN BAŞKA BİR UÇAĞIN GÖRÜNTÜSÜ

PİLOTAJ EĞİTİMİ SIRASINDA HEYECANLANDIRAN İNİŞ

Yorumlar Tüm Yorumlar (22)

Pilot adayı ~ 11 yıl önce
yahu herkes fazlalık demiş sonra isteyenlerede bir sürü laf söylenmiş...Ancak kardeşim bu meslek sağlıksız hasta veya ne biliyim en küçük hatayı götürmeyen meslek.... böyle olunca hiç mi emekliye ayrılan lisansı istenmeyen sebeblerden kaybeden kaptan olmayacak? uçaklar geliyor... yabancılar bir şekilde gönderiliyor...ya da saatlerini tamamlayan adam kendi ülkesine gidiyor... Böyle giderse THY güzel bir şekilde büyümeye devam ederse , pegasus ile siparişlere bakarsak ,alttan gelen olmazsa uçacak kaptan bulamayacaklar yine yabancılara sarılacaklar diye düşünüyorum bir aday olarak forumları okudukça halen kaptanların çocuklarını pilot yapmaya çalıştıklarını görüyorum... O zaman Bize neden durun diyorsunuz abilerim?? Bize büyük olarak gerçekten yol gösterirseniz seviniriz.. Malum büyük para !...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
obi ~ 11 yıl önce
az sabır edin böyle inişlerde biraz burun havada gidin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
haber mi bu? hezarfen'e gelin hergün görürsünüz aynısını...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
burun ~ 11 yıl önce
Uçağın burnunu bırakmaması gerekiyordu,iyi takla atmamış ,ama öğrencidir olur boyle seyler ayrıca cessna gibisi yok :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
öğrenci arkadaşlara ~ 11 yıl önce
nacizane aklınızda bulunmasını rica edeceğim cok ufak bir uyarıdır asla lövyeyi bu gibi durumlarda ileri vermeye devam etmeyin inişte lövyeyi ileri vermek yapacagınız en buyuk hatalardan biridir İNİŞTE lövyeti tutarsınız VE/VEYA cekersiniz ama asla ileri itmezsiniz ASLA...!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
egitim videosu ~ 11 yıl önce
sadece ne yapılıp yapılmamasını gösteren guzel bir egitim videosu öğrenci pilotlarda raslanılan normal bir hata Allah kimseye kaza kırım vermesin....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
rotalı ~ 11 yıl önce
hezarfen de boyle olabılır ama orda pılotaj egıtımı alan bır ogrencı daha tecrubelı olur en azından baska bır meydana ınecegınde karsısındakı uzun pıstı gordu mu ıcı rahat olur :):)
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
Ne varki cok normal herhangi bir pilot adayinin mormal olarak yapabilecegi hatalardan bi tanesi.. Bence haber olmasina bile gerek yoktu.. İkinci videoda da cok kaydadeger bisi gormedim..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
atpl ~ 11 yıl önce
Öğrenci pilotlar arasında görülebilecek birşey ama çok ta normal bir hata değil. videodaki çok tehlikeli. burada gösterilmesi gayet iyi olmuş. her öğrenci bu duruma pas geçeceğini bilir ya da kurtama için gaz ilevesi ile tekrar palye yapar.
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
İnsem mi, inmesem mi çok tereddüt yaşamış bir pilot adayı. :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İrfan Ozan ONGUN ~ 11 yıl önce
Bu meydana zor diyenleri Eskişehir/ İnönü THK Uçuş Eğitim Merkezi 3-4 Pistine inişe davet ediyorum. :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
? ~ 11 yıl önce
Anladık tknın badem bıyıklı ögrencilerindensin deklare etmeye gerek yok..
Ceviz, Fındık ve Badem sebze değildir, bıyık hiç degildir. ~ 11 yıl önce
Ben baktım hiç kimsede bıyık yok, karıştırıyor olmayasın burda öyle biri yok.
hubf ~ 11 yıl önce
tk lar da dahil inönü 16/34 e iniş yaptırılmıyor yedek meydanlar yenişehir ve zafer
2. Video ~ 11 yıl önce
2. videoda ki pilotaja bakar mısınız.. Pilotun bilekleri localizer gibi olmuş valla, nasılda oturdu çizgiye. Tebrik ederim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
2.video ~ 11 yıl önce
localizer gibi doğru fakat skid li touchdown yaptı
gercek pilot ~ 11 yıl önce
Aldigi maasi hak ediyor. Eminim ki maasida o kadar yuksek degildir.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000