30 Eylül 2011, Cuma 07:25:21

PİLOT FÜZEYİ ERKEN ATEŞLEYİNCE...

Bartın’da dün saat 10.00 sıralarında bir patlama oldu. Vatandaşların yüreğini ağzına getiren patlamanın nedenini öğrenmek için polis, jandarma ve belediye harekete geçti.
  • Genelkurmay'dan konuyla ilgili açıklamada "kısa süreli ses geçişi olduğu, füze atışı yapılmadığı" açıklaması yapıldı. Doğrusu da bu.
  • Ses geldiği haberi dogru ama füze patlaması yorumları üfürükçü hocalardan ...:-)))))
  • "Karadenizde patlatması gereken füzeyi 2,5 dakika önce ateşlemesinden kaynaklandığını" kimden öğrendi çok merak ettim. Hele " milyonlarca parçaya bölünen füzenin yere kağıt parçaları gibi düştüğünü". Ne olduğunu bilmiyorum ama bu hikaye uymadı. Muhtemelen manevra esnasında burun aşağıda ses geçilmiştir. Zaman gazetesine bir sorsaydınız, ordakiler herşeyi biliyorlar, füzeyi atan pilotun gizli çekilmiş filmini falan da bulabilirler.
  • Bartın üzerinde 35,000 feet mi ? Yani hem doğu-batı, hem de güney-kuzey yönünde kullanılan "high altitude jetways" lerin kesişme noktasında. Sivil uçakların vızır vızır geçtiği bir yerde. O bölge için notam vardı da biz mi duymadık ?
  • BU KADAR GENİŞ ALANDA DUYULAN SES VE BLAST ETKİSİNİ HANGİ BOMBA,FÜZE YARATIYORMUŞ ANLAMADIM..(HEM DE 35000 FEET ÜZERİNDE) YAPMAYIN YAA... BARİ BU SİTEDE YAPMAYIN... ALÇAK İRTİFA MACH GEÇİŞİ FALAN OLMASIN...
  • erken mi patlatmış astronot abiii? sabah sabah yine komedi yaaa
Ancak yapılan araştırmalardan bir sonuç çıkmayınca bu kez ortaya çeşitli iddialar atıldı. Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen, “Uçak mı düştü? Onun mu patlaması bilmiyoruz. Bölgelerde F16 uçaklarının tatbikat yaptığı söyleniyor” açıklamasında bulundu.

Bartın’ın Kumluca, Kozcağız, Hasankadı beldeleri ile Karabük’ten bile duyulan patlama vatandaşları da tedirgin etti. Bazı vatandaşlar, “Çaycuma’da uçak düşmüş” bazıları, “Ev yerinden oynadı, mutlaka zelzele oldu” yorumunu yaptı.

Ancak patlamanın nedeni öğleden sonra ortaya çıktı. Patlamanın Bartın üzerinde eğitim uçuşu yapan bir F -16 pilotunun, Karadeniz’de patlatması gereken füzeyi 2.5 dakika önce ateşlemesinden kaynaklandığı öğrenildi.

Askeri yetkililerden alınan bilgiye göre, pilotun erken ateşlediği füze 35 bin feet yükseklikte, köylerin üzerinde patladı. Milyonlarca parçaya bölünen füze, yere kağıt parçaları gibi düştüğü için kimseye zarar vermedi. Bartın ve Zonguldak arasında zaman zaman bu tür tatbikat ve eğitim uçuşları yapıldığı bildirildi.

(Hürriyet)

PİLOT FÜZEYİ ERKEN ATEŞLEYİNCE...

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Misafir ~ 13 yıl önce
Genelkurmay'dan konuyla ilgili açıklamada "kısa süreli ses geçişi olduğu, füze atışı yapılmadığı" açıklaması yapıldı. Doğrusu da bu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Ses geldiği haberi dogru ama füze patlaması yorumları üfürükçü hocalardan ...:-)))))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
"Karadenizde patlatması gereken füzeyi 2,5 dakika önce ateşlemesinden kaynaklandığını" kimden öğrendi çok merak ettim. Hele " milyonlarca parçaya bölünen füzenin yere kağıt parçaları gibi düştüğünü". Ne olduğunu bilmiyorum ama bu hikaye uymadı. Muhtemelen manevra esnasında burun aşağıda ses geçilmiştir. Zaman gazetesine bir sorsaydınız, ordakiler herşeyi biliyorlar, füzeyi atan pilotun gizli çekilmiş filmini falan da bulabilirler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bartın üzerinde 35,000 feet mi ? Yani hem doğu-batı, hem de güney-kuzey yönünde kullanılan "high altitude jetways" lerin kesişme noktasında. Sivil uçakların vızır vızır geçtiği bir yerde. O bölge için notam vardı da biz mi duymadık ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
BU KADAR GENİŞ ALANDA DUYULAN SES VE BLAST ETKİSİNİ HANGİ BOMBA,FÜZE YARATIYORMUŞ ANLAMADIM..(HEM DE 35000 FEET ÜZERİNDE) YAPMAYIN YAA... BARİ BU SİTEDE YAPMAYIN... ALÇAK İRTİFA MACH GEÇİŞİ FALAN OLMASIN...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
erken mi patlatmış astronot abiii? sabah sabah yine komedi yaaa

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000