04 Temmuz 2014, Cuma 07:40:02

PARAYI VEREN UZAYA GİDECEK

İzmir’de bulunan Uzay Kampı Türkiye’yi ziyaret eden Astronot Dr. Richard Linnehan, önümüzdeki yıllarda bilinen astronot olma sürecinin daha geniş alanlara yayılacağını belirterek, “Bu süreç önümüzdeki yıllarda genişleyecek ve daha çok insana yayılacak. İnsanlar para vererek rahatlıkla uzaya gidip geliyor hale gelecekler" dedi.
  • Hayal tuccarlari bunlar. Insanlari durduk yere riske sokamazsin. UZAY araci denen sey oto galeride satilmiyor. Once araci yapacaksin, riskleri minimize edeceksin yillarca ar-ge yapacaksin ki birine "gel seni uzaya gotureyim" diyebilesin Dunya'da binlerce uzay araci yok.

İlk uçuş tecrübesini uçuş uzmanı olarak 1996 yılında Uzay Mekiği Columbia’nın STS-78 göreviyle yaşayan Astronot Dr. Linnehan, İzmir’de bulunan Uzay Kampı Türkiye’yi ziyaret etti. ABD, Yunanistan, Polonya, Kanada ve Türkiye’den 174 öğrenci ve 24 öğretmene uzay deneyimlerini anlatan Linnehan, uzay mekiklerinin artık kullanılmadığını kaydetti. Uzay mekikleri kullanımının 2011 yılında sonlandırıldığını hatırlatan Linnehan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ben sonlandırılmamış olmasını isterdim. Uzay mekiklerinin yerine orion denilen araçlar geliştiriliyor. Bu araçlar uzay mekikleri gibi, çok daha güçlü olacaklar. Önümüzdeki yıllarda bu orion kapsülleri Mars’a yapılacak uçuşlar için kullanılacak. Uzay mekiklerinin sonlandırılmasıyla şu anda Amerika’nın uzaya gitmek için kullandığı bir araç yok.”

“HERKES ASTRONOT OLABİLECEK”

Sunumunun ardından uzay teknolojisi ile ilgili soruları yanıtlayan Linnehan, önümüzdeki yıllarda bilinen astronot olma sürecinin daha geniş alanlara yayılacağını belirterek, “Bu süreç önümüzdeki yıllarda genişleyecek ve daha çok insana yayılacak. İnsanlar para vererek rahatlıkla uzaya gidip geliyor hale gelecekler” diye konuştu.

PARAYI VEREN UZAYA GİDECEK

Yorumlar

hayal ~ 10 yıl önce
Hayal tuccarlari bunlar. Insanlari durduk yere riske sokamazsin. UZAY araci denen sey oto galeride satilmiyor. Once araci yapacaksin, riskleri minimize edeceksin yillarca ar-ge yapacaksin ki birine "gel seni uzaya gotureyim" diyebilesin Dunya'da binlerce uzay araci yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000