17 Eylül 2015, Perşembe 10:37:53

Özyeğin Üniversitesi'nde mezuniyet heyecanı

Pilot Eğitimi Lisans Programı’nda verdiği teorik ve uygulamalı eğitimlerle sektöre nitelikli pilotlar yetiştirmeyi hedefleyen Özyeğin Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu, düzenlediği törenle öğrencilerine brövelerini taktı.
  • Bu cocuklar bu okullarra bilmem kac yuz bin lira verdigi halde haberde sadece ppl aldilar diyor atpl icin egitimlerini devam ettirecekler mi yoksa al hususi pilotluk lisansini ne yaparsan yap mi diyor bu okul ??
  • Hayirli ve ugurlu olsun...tebrikler.....
  • 2012 shmyo mezunu bir bayanım.. Yer hizmetlerinde 1000 lira maaşla çalıştım, sürünerek ! Ordan oraya gurbette mesleğim aşkına resmen mücadele ettim. Sonuç ? Elde var 0. İşsizim ! Hiç bir okul mezunu olmayan fakat amcası dayısı olanlarla çalıştım, yükseldiler ya ben ? İlk defa bir karar aldım shgm çalışıcam hemde deli gibi, torpil mi ? Yok.. Yukarda Allah var elbet 10 kişi torpilliyse 1 kişide hakkıyla girer değil mi ? Fakat ahım var.. Ben çok çektim, shgm'de memur olunca bana çektiren o şefler, müdürlerle yüz yüze gelmek :) Umarım mezun olan her arkadaş iş bulur, kolay değil ailelerimiz ne şartlarda okutuyor.. Ben devlet üni mezunuyum fakat çok zor şartlarda okudum ki özel okulu düşünemiyorum.. Allah kimsenin emeğini boşa çıkarmasın..
  • Tebrikler, yolunuz açık olsun.
  • bakın arkadaşlar gençler sizleri her ne kadar tanımasamda genç kardeşlerimisiniz şimdi benim öz kardeşim gelse deeki abi pilot olucam valla Billa ona olma derim bu seviyeye gelene kadar çektiklerimi bir ben bir Allah birde ailem bilir bu iş öyle sanıldığı kadar kolay değil ilk önce 340.000 para Lazım okulluydu tipi idi ayrıca Çelik gibi irade ve sağlam sinir birde kuvvetli kalp Lazım bunlar yoksa ve en önemlisi dayınız yoksa Sak'ın bulaşmayın pişman olursunuz ama iş işten geçmiş olur emin olun mağdur çok insan var.haa yok benim dayım var işte o zaman işiniz kolay ama bir sürü insanın hakını yemek istiyorsanız buyurun afiyet olsun fakat unutmayın bu Dünya'nın bir de ahireti var...
  • İşsizler Kervanı, dünya da ekonomik kriz var. Bende bugün is buldum.. ...1034 gün sonra. başarılar herkeze.
  • Ne kadar gereksiz ve kıskanç insanlar var ulan. Madem kolay siz de alın eğitimi siz de pilot olun. Kolaysa siz de bu sekilde işsiz olun.
  • -Uyruk Turk: Dunyanin her yerine vize ve calsima izini lazim buda imkansiz. -Ulkede 3-4 tane sirket var,genel havacilik diye bisey yok. -Lisansiniz ise sanirim TC milli lisansi. Baizlari burda sanki hemen en azindan PGS de is bulacakmis gibi yazilar yazio,gulunc PGS tip intibak masrafi 32 bin euro ve is garantisi yok. Corendon ise baba ogul ve hollandailarin elinde orayida unut. SXS ise ne yapdigi bellirsiz ordada kendin odeyecen sonrasi karanlik. Atlas ise sanirim 80 bin euro istio ordada is garantisi yok sadece tip+line 500 saat.Arkadaslar inanin ozur dilerim amma sanirim baba ananin zor kazanilan paralarini kurtlar sofrasinda yemisiniz.yaa sizi varya afrikada bile ise almazlar neyinize guvenipde bu ise girmeye calisionuz?
  • Havacılık sektöründe fark yaratmayı bıraksınlar da iyi kötü bir yere kapağı atsınlar da tip parası vermeden şükretsinler. Çoğunun cebinden bir de 28 bin euro çıkacak. Ayrıca aralarında hiç bir yere giremeyip pilotluk hayalinden vazgeçenler de olacak.
  • Barajı geçecek kadar puan alabilen salaklar bile parayı basınca pilot oluyor. Kaç kişi uçuşta başarısız olup da elenmiş? Kaçı kırmızı almış? Ver parayı ezberle soruyu al lisansı. Atpl sınavları sözlü mülakat şeklinde yapılmalı. Önüne geleni pilot yaptıkları bu ülkede ben böyle adamlarla aynı mesleği yapmaktan utanıyorum.

Pilot Eğitimi Lisans Programı’nda verdiği teorik ve uygulamalı eğitimlerle sektöre nitelikli pilotlar yetiştirmeyi hedefleyen Özyeğin Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu,  düzenlediği törenle öğrencilerine brövelerini taktı.

Özyeğin Üniversitesi Çekmeköy Kampüsü’nde yapılan tören, Rektör Prof. Dr. Esra Gençtürk, Sivil Havacılık Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hatice Küçükönal, ÖzÜ Sivil Havacılık Yüksekokulu Eğitmenleri, Ayjet Uçuş Okulu Genel Müdürü Celal Cingöz ve Okul Müdürü Naci Uçar’ın katılımıyla gerçekleşti. Pilot Eğitimi Lisans Programı’nda  Hususi Pilot Lisansı (PPL) eğitimlerini başarı ile tamamlayarak lisanslarını alan  35 öğrenci  brövelerini takarak uçuş hayatlarına ilk adımlarını  attı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Özyeğin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Esra Gençtürk “Pilot Eğitimi Lisans Programı öğrencilerimiz, 4 yıllık eğitimlerinin belki de en heyecanlı dönemini bu aşamada yaşıyorlar. 2014-2015 akademik yılında PPL (Hususi Pilot Lisansı) eğitimlerine başlayan pilot adaylarımız, yıl boyu aldıkları teorik, teknik ve uygulamalı uçuş eğitimlerini başarıyla tamamlayarak lisanslarını almalarının ardından brövelerini takarak, uçuş hayatlarına ilk adımlarını  atıyorlar. Pilotlarımızın sektörde fark yaratacak, havayolları ve kurumsal havacılığın akademik temellerini özümsemiş mezunlar olacaklarına inanıyor ve kendilerini tebrik ediyorum” dedi. Sonrasında konuşmasını yapan Ayjet Uçuş Okulu Okul Müdürü Naci Uçar, Üniversite-Uçuş Okulu işbirliklerinin Türk Sivil Havacılığının gelişmesi açısından çok önemli olduğunu ve bu anlamda Ayjet Uçuş Okulu-Özyeğin Üniversitesi işbirliğinin örnek teşkil ettiğini belirtti. Özyeğin Üniversitesi Pilot Eğitimi Öğrencileri adına konuşmasını yapan Yiğit Çoşkun Aday ise sorumlulukların bilincinde olduklarının ve bu süreçte pilot öğrenciler olarak birbirlerini her zaman destekleyeceklerinin altını çizdi. Bu desteği sürekli kılmak, birlik ve beraberliklerini devam ettirmek ve mezuniyet sonrasında da bölümde okuyacak pilot öğrencileri maddi manevi desteklemek amacıyla ‘SKY ÖzÜ’ adlı topluluğu oluşturduklarını ve bu topluluğu geliştirme çalışmalarına devam ettiklerini belirtti. 

Özyeğin Üniversitesi'nde mezuniyet heyecanı

Yorumlar Tüm Yorumlar (65)

Cevap lutfen ~ 9 yıl önce
Bu cocuklar bu okullarra bilmem kac yuz bin lira verdigi halde haberde sadece ppl aldilar diyor atpl icin egitimlerini devam ettirecekler mi yoksa al hususi pilotluk lisansini ne yaparsan yap mi diyor bu okul ??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SkyOzU ~ 8 yıl önce
Atpl'e devam ediyorlar.
bir bilen ~ 7 yıl önce
Atpl'e devam edip sonra ne yaparsan yap diyorlar...
Gurel ~ 9 yıl önce
Hayirli ve ugurlu olsun...tebrikler.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bir havacılık mezunu da ben hani iş ? ~ 9 yıl önce
2012 shmyo mezunu bir bayanım.. Yer hizmetlerinde 1000 lira maaşla çalıştım, sürünerek ! Ordan oraya gurbette mesleğim aşkına resmen mücadele ettim. Sonuç ? Elde var 0. İşsizim ! Hiç bir okul mezunu olmayan fakat amcası dayısı olanlarla çalıştım, yükseldiler ya ben ? İlk defa bir karar aldım shgm çalışıcam hemde deli gibi, torpil mi ? Yok.. Yukarda Allah var elbet 10 kişi torpilliyse 1 kişide hakkıyla girer değil mi ? Fakat ahım var.. Ben çok çektim, shgm'de memur olunca bana çektiren o şefler, müdürlerle yüz yüze gelmek :) Umarım mezun olan her arkadaş iş bulur, kolay değil ailelerimiz ne şartlarda okutuyor.. Ben devlet üni mezunuyum fakat çok zor şartlarda okudum ki özel okulu düşünemiyorum.. Allah kimsenin emeğini boşa çıkarmasın..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cengo ~ 9 yıl önce
Tebrikler, yolunuz açık olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tavsiye ~ 9 yıl önce
bakın arkadaşlar gençler sizleri her ne kadar tanımasamda genç kardeşlerimisiniz şimdi benim öz kardeşim gelse deeki abi pilot olucam valla Billa ona olma derim bu seviyeye gelene kadar çektiklerimi bir ben bir Allah birde ailem bilir bu iş öyle sanıldığı kadar kolay değil ilk önce 340.000 para Lazım okulluydu tipi idi ayrıca Çelik gibi irade ve sağlam sinir birde kuvvetli kalp Lazım bunlar yoksa ve en önemlisi dayınız yoksa Sak'ın bulaşmayın pişman olursunuz ama iş işten geçmiş olur emin olun mağdur çok insan var.haa yok benim dayım var işte o zaman işiniz kolay ama bir sürü insanın hakını yemek istiyorsanız buyurun afiyet olsun fakat unutmayın bu Dünya'nın bir de ahireti var...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafirim ben :) ~ 9 yıl önce
Umarım gençler sizin bu samimi tecrübelerinizden yararlanmak akılcılığını gösterirler...Ama zor, nefis ne istersem o, gerisini boşver diyor...
Y. ~ 9 yıl önce
İşsizler Kervanı, dünya da ekonomik kriz var. Bende bugün is buldum.. ...1034 gün sonra. başarılar herkeze.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HerkeSe ~ 9 yıl önce
Herkeze diye yazılmaz herkesedir o. İşin hayırlı olsun, ama bu küçük detay bile senin altyapının ne kadar çürük olduğunu gösteriyor.
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Ne kadar gereksiz ve kıskanç insanlar var ulan. Madem kolay siz de alın eğitimi siz de pilot olun. Kolaysa siz de bu sekilde işsiz olun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bush-Pilot ~ 9 yıl önce
-Uyruk Turk: Dunyanin her yerine vize ve calsima izini lazim buda imkansiz. -Ulkede 3-4 tane sirket var,genel havacilik diye bisey yok. -Lisansiniz ise sanirim TC milli lisansi. Baizlari burda sanki hemen en azindan PGS de is bulacakmis gibi yazilar yazio,gulunc PGS tip intibak masrafi 32 bin euro ve is garantisi yok. Corendon ise baba ogul ve hollandailarin elinde orayida unut. SXS ise ne yapdigi bellirsiz ordada kendin odeyecen sonrasi karanlik. Atlas ise sanirim 80 bin euro istio ordada is garantisi yok sadece tip+line 500 saat.Arkadaslar inanin ozur dilerim amma sanirim baba ananin zor kazanilan paralarini kurtlar sofrasinda yemisiniz.yaa sizi varya afrikada bile ise almazlar neyinize guvenipde bu ise girmeye calisionuz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
fark yaratmak :) ~ 9 yıl önce
Havacılık sektöründe fark yaratmayı bıraksınlar da iyi kötü bir yere kapağı atsınlar da tip parası vermeden şükretsinler. Çoğunun cebinden bir de 28 bin euro çıkacak. Ayrıca aralarında hiç bir yere giremeyip pilotluk hayalinden vazgeçenler de olacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
OMG ~ 7 yıl önce
Haberden bu gune dedıgınız cıktı gercekten...
gevşek pilot ~ 9 yıl önce
Barajı geçecek kadar puan alabilen salaklar bile parayı basınca pilot oluyor. Kaç kişi uçuşta başarısız olup da elenmiş? Kaçı kırmızı almış? Ver parayı ezberle soruyu al lisansı. Atpl sınavları sözlü mülakat şeklinde yapılmalı. Önüne geleni pilot yaptıkları bu ülkede ben böyle adamlarla aynı mesleği yapmaktan utanıyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gerçek şu ~ 9 yıl önce
Dediğiniz gibi pilotluk kurslarına gidenlerin çoğu bir şekilde sonunda başarılı oluyor ve lisanslarını alıyorlar(paraları bitmediği takdirde). Ammaaa velakin ilk tip eğitimine girdikleri vakit de , özellikle o tip eğitimi bir de yurt dışında yabancı öğretmenler ve examinerlar tarafından yapılıyorsa, o zaman çıkıyor ak koyun kara koyun işte. Yani bir yerde kopuyor bu işi yapamayacakların ipi. Size gelince siz başkasının eksikleri için utanmayı bırakın da siz de kendi eksiklerinizi tamamlayın.
çiki bam bam ~ 9 yıl önce
tamamlamaya uğraşıyoruz be moruk, ömrümüz de eksik tamamlayarak geçeçek umuyorum. Teşekkürler tavsiye için

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000