28 Temmuz 2011, Perşembe 11:41:50

ÖZYEĞİN ÜNİVERSİTESİ HAVACILIK BÖLÜMÜ KURDU

Özyeğin Üniversitesi bünyesinde kurulan ve ilk defa bu yıl öğrenci almaya başlayacak Sivil Havacılık Ulaştırma İşletme Bölümü, sektöre donanımlı yönetici adayları yetiştirmeyi planlıyor.
  • 800 tl aylık maas olarak mı kastettiniz ? Eger oyle dusunuyosanız yanılıyosunuz. Bır kaptan pilot gunumuzde yaklasık 20.000 tl maas alıyor. Bu okuldan mezun olduktan sonrasını bılemem ıs gararntımi deılmı fakat 800 tl yanlısını duzeltmek istedim. Ayrıca hangi okul olursa olsun suanda türkiyede calısan 400 tane yabancı pilot var yani türkiyenin türk pilotlara ihityacı var. Yani havada kaparlar. Dogru ve emin oldugunuz bılgılerı paylasın.
  • Arkadaşlar detaylı bilgi almak kafanızdaki soruları sormak isterseniz forum sitemize bekleriz.. http://forumozyegin.com/forum/forum-sivil-hava-ulastirma-isletmeciligi-65.html
  • Yorum yazacağım ama... 1. Uçak Teknisyeni olmak için tek şartın YÖK 'e bağlı eğitimden mezuniyet olması gerektirdiği şartı nerede yazılıdır? . 2. Erdal Gülmez kimdir? Makine mühendisi değerlendirmesi ve yönetim bilimlerinde (ne demek ise) dil şartını hangi diploması, niteliği ve deneyimi ile değerlendiriyor? cevaplarını alınca...
  • 5 yıl okul çelebi ops da oraya buraya koş...pilotlara maskara ol
  • ne alaaa yeni bir tokat kapısı daha...insanları kandırın bakalım bu işin sonu ne olacak?
  • musti sen misin o 800 tl yorum yazan
  • herseyı ozetlemıssın arkadasım anlayana yazıdgın bu kelımele rfazla bıle artık hersey para tuzagı olmus bu ulkede iş adamı olmka yada bır yerlere gelmek ıcın bos yere para verıpte okumanız agerek yok arkanızda babalar gıbı T faktorunuz olsun yeter gerısı hıkaye....torpıl hetr yerde gecerlıdır bunu unutmayın..
  • 800 tl ye gunde 12 saat calısacak 5 yıl okul okumus işci adayları yetiştirecek!!! arastırın görün
  • havacılık sektörü için çok iyi ingilizce şarttır fakat eğitim anadilde olur, ingilizce makine mühendisliği okutan üniversitelerimiz var mezunları iyi ingilizce biliyorlar fakat makine bilgileri tartışılır, hele yönetim bilimlerinde ana dil şart.erdal gülmez
  • 5 yıl pilotaj eğitimi almaya kalkan insanlar, 5 yıl sonraki şartları kimse bilemez, kimse ilerisi için iş garantisi veremez, bu haberden bağımsız olarak söylüyorum.
Bir yılı hazırlık olmak üzere toplam 5 yıl sürecek akademik eğitimde, standart işletme bölümlerinin akademik programlarının yanı sıra yoğun olarak havacılık derslerinin yer alacağını söyleyen Sivil Havacılık Yüksek Okulu Müdürü Yardımcı Doç. Hatice Küçükönal, “Türkiye’de havayolu sektörü son yıllarda inanılmaz bir büyüme yaşadı. Nitelikli insan kaynağı sunmak amacıyla bölümümüz bu yıl 40 öğrenci alacak” dedi.

Dersler İngilizce
Derslerin tamamının İngilizce olacağını belirten Küçükönal, “Akademik kadroda temel dersler, İşletme Fakültesi hocaları, sektörel dersler ise yurtdışı ve yurtiçinde havacılık tecrübesine ve akademik kariyere sahip kadro tarafından verilecek. Amacımız yeni açılan Sivil Havacılık Ulaştırma İşletme Bölümü’nü bölgenin en iyi okulu haline getirmek” diye konuştu. Bölümün Doğu Avrupa, Türki Cumhuriyetler ve Ortadoğu’dan da büyük ilgi gördüğünü belirten Küçükönal, önümüzdeki yıldan itibaren yabancı öğrencilere de eğitim vermeyi hedeflediklerini söyledi. Bölüm öğrencilerinin ilk 4’üne yüzde 100, 20’sine yüzde 50 ve 16’sına da yüzde 25 burs Özyeğin Üniversitesi tarafından verilecek.

Pilotaj bölümü de açılıyor
Akademik eğitim programında havayolu pilotu yetiştirmek üzere YÖK ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’ne başvuran Özyeğin Üniversitesi, bu bölümü ise gelecek yıl açmayı planlıyor. Pilotajda öğrenciler bir yıl hazırlıktan sonra 2 yıl akademik eğitim alacaklar. Okulun son 2 yılında ise uçuş eğitimi uluslararası standartlarda verilecek. 

(Hürriyet)
ÖZYEĞİN ÜNİVERSİTESİ HAVACILIK BÖLÜMÜ KURDU

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

misafir2 ~ 12 yıl önce
800 tl aylık maas olarak mı kastettiniz ? Eger oyle dusunuyosanız yanılıyosunuz. Bır kaptan pilot gunumuzde yaklasık 20.000 tl maas alıyor. Bu okuldan mezun olduktan sonrasını bılemem ıs gararntımi deılmı fakat 800 tl yanlısını duzeltmek istedim. Ayrıca hangi okul olursa olsun suanda türkiyede calısan 400 tane yabancı pilot var yani türkiyenin türk pilotlara ihityacı var. Yani havada kaparlar. Dogru ve emin oldugunuz bılgılerı paylasın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Arkadaşlar detaylı bilgi almak kafanızdaki soruları sormak isterseniz forum sitemize bekleriz.. http://forumozyegin.com/forum/forum-sivil-hava-ulastirma-isletmeciligi-65.html

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Yorum yazacağım ama... 1. Uçak Teknisyeni olmak için tek şartın YÖK 'e bağlı eğitimden mezuniyet olması gerektirdiği şartı nerede yazılıdır? . 2. Erdal Gülmez kimdir? Makine mühendisi değerlendirmesi ve yönetim bilimlerinde (ne demek ise) dil şartını hangi diploması, niteliği ve deneyimi ile değerlendiriyor? cevaplarını alınca...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
5 yıl okul çelebi ops da oraya buraya koş...pilotlara maskara ol

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ne alaaa yeni bir tokat kapısı daha...insanları kandırın bakalım bu işin sonu ne olacak?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
musti sen misin o 800 tl yorum yazan

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
herseyı ozetlemıssın arkadasım anlayana yazıdgın bu kelımele rfazla bıle artık hersey para tuzagı olmus bu ulkede iş adamı olmka yada bır yerlere gelmek ıcın bos yere para verıpte okumanız agerek yok arkanızda babalar gıbı T faktorunuz olsun yeter gerısı hıkaye....torpıl hetr yerde gecerlıdır bunu unutmayın..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
800 tl ye gunde 12 saat calısacak 5 yıl okul okumus işci adayları yetiştirecek!!! arastırın görün

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
havacılık sektörü için çok iyi ingilizce şarttır fakat eğitim anadilde olur, ingilizce makine mühendisliği okutan üniversitelerimiz var mezunları iyi ingilizce biliyorlar fakat makine bilgileri tartışılır, hele yönetim bilimlerinde ana dil şart.erdal gülmez

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
5 yıl pilotaj eğitimi almaya kalkan insanlar, 5 yıl sonraki şartları kimse bilemez, kimse ilerisi için iş garantisi veremez, bu haberden bağımsız olarak söylüyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000