03 Aralık 2012, Pazartesi 14:18:12

ONUR AIR'DE İRAN ÇATLAĞI!

Satış süreci devam eden Onur Air’de ilginç gelişmeler oluyor. İranlı Mahdi Shams adlı işadamına satılması sözkonusu olan şirketin Suudi Arabistan operasyonları, satın alacak kişinin İran asıllı olması yüzünden tehlikeye girdi.
  • Peki şimdiki yönetim kadrosusu da değişecekmi acaba ? arkadaşlar bileniniz varmı .
  • Bunun ne idigu belli mi ki ulkemize faydasi olsun !!!!!!!
  • Hahaha... nesli tukenmis havacilar yonetici adayi olursa planlari da boyle olur ancak.
  • HERKES AMMADA BİLİR KİSİ OLDU BU ŞİRKETLE İLGİLİ.ONUR AIR MALDİV BASE OLUCAK,B747 VE A380 FILOSUNA KATICAK,ANLASMALAR YAPILMAK UZERE.CIDDE DEVAM EDICEK DUBAIDE SADECE OFISI OLUCAK HAREKAT YAPILMICAK.SAHIBI DE IRAN ASILLI KIRIM TURKLERINDEN INGILIZ VATANDASI MERAK EDENLERE DUYURULUR.
  • o halde onur air in arabistan operasyonları devam edecektir peki şirket neden bu kadar personelle yollarını ayırdı kimlerle gerçekleştirecek bu operasyonlarını yaz sezonu ne olacak ayt adb bjv dlm varken ne diye bir şirket küçülmeye gider anlamış değilim
  • Bugün 330lar için imza atıldı 4 uçak Arabistan da kaldı 300 ler için henüz anlaşma yapılmadı ancak muhtemel onlarda kalacak çünkü 3 u orada kaldı ve oradan İran a 300 lerden başka uçacak uçak yok (300 yolcu 12 ton kargo)
  • Onur Air bu gün Türk Sivil Havacılık tarihinin son 20 yılına damgasını vurmuş bence bu güne kadar başarılı bir şekilde operasyonlar yapmış bir şirkettir,her kim olursa olsun başındaki yöneticiler bu güne kadar bu şirketi yaşatabildiklerine göre bence başarılıdırlar. Ancak ne olduysa son 6 aydır bu şirkete bir şeyler oldu tuhaf dedikodular duyulmaya başladı ve bu şirketin satılacağı netleşti ancak bu satışın arkasından gene Türk sivil havacılığında daha önce üst düzeyde çalışmış hatta eskiden şirket sahipleri olan kişilerin adı geçti vs vs.şimdi bazı sorular akla gelmiyor değil,eminimki şirketi yeni alacak kişiler bu işlerin bu hale geleceğini tahmin etmişlerdir,çünkü iran ile suudi lerin arası malum onur Air artık saudia ile operasyon yapamaz bu bir gerçek. Peki şimdi ne olacak bu uçaklar nereye uçacak iran a mı uçacak peki uöacaksa Amerika ne diyecek GCAS veya ILFC ne diyecek bu durumda acaba onur air e getir uçaklarımı oynamıyorum derlermi,zaman gösterecek
  • Malumunuz oldugu uzere yorumlara ait alt yorumlar da var ve onlar da yorum kategorisine dahil ediliyor haliyle. Sanirim bu yeteri kadar mantiklidir.
  • ınsallah cıkarılan kabın ekıplerının tazmınatları sorunsuz olarak verılır.bu arada 55 yorum yapılmıs ama sadece 34 u okunuyor.bunun mantıklı bır acıklaması vardır muhakkak degılmı...
  • Senin belki paran kalmadi icerde kimsin nesin belli. Sana soyle anlatayim senin icerde kalmayarak aldigin para onurair in cogunlugu olan kabin ekiplerinin harcirahindan tirtiklanan senelerdir 60$ olan diger butun departmanlara zam yapilip da kabinin sirtindan kazanilan kara bir paradir uyan uyan haddini bil

İranlı işadamı Mahdi Shams tarafından satın alınmak istenen ve satışın gerçekleşmesi için Rekabet Kurumu’nun onayını bekleyen Onur Havayolları’na Suudi Arabistan’dan kötü haber geldi.  Onur Havayolları’nın uzun süredir 10 uçakla yürüttüğü Suudi Arabistan operasyonları, şirketi satın almak isteyen İranlı Mahdi Shams yüzünden tehlikeye girdi.

Suudi Arabistan sivil havacılık otoritesinin, İranlı Mahdi Shams’a satılması gündemde olan Onur Havayolları’nın teknik gerekçelerle Suudi Arabistan operasyonlarını noktalamasını istediği ancak hac sezonu dolayısıyla Temmuz ayında bitirilmek istenen operasyonların bir kaç ay daha uzatıldığı  kaydedildi.

Suudi Arabistan tarafının bu sürpriz çıkışının arkasında Onur Havayolları’nın İranlı bir işadamına satılmasının olduğu iddia edilirken, Onur Havayolları’nın uçakları İstanbul’a çekeceği öne sürüldü. Hatta, bu uçaklarda görev yapan yabancı uyruklu pilotların da işlerine son verileceği bildirildi.

Öte yandan Onur Havayolları’nın, sözleşmesi biten çok sayıda kabin memuru ile yollarını ayırdığı da öğrenildi. Sözleşmesi yenilenmeyen çalışanların şirketle ilişiği kesilirken, ‘Onur Air küçülüyor mu’ söylentileri de ortaya çıktı.

ONUR AIR'DE İRAN ÇATLAĞI!

Yorumlar Tüm Yorumlar (78)

İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
Peki şimdiki yönetim kadrosusu da değişecekmi acaba ? arkadaşlar bileniniz varmı .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iran asilli kirim turklerinden ingiliz vatandasi ~ 11 yıl önce
Bunun ne idigu belli mi ki ulkemize faydasi olsun !!!!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hahaha ~ 11 yıl önce
Hahaha... nesli tukenmis havacilar yonetici adayi olursa planlari da boyle olur ancak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hoca ve ekibi ~ 11 yıl önce
Keisnlikle o ekipten hicbir sey olmaz.
BEN ~ 11 yıl önce
HERKES AMMADA BİLİR KİSİ OLDU BU ŞİRKETLE İLGİLİ.ONUR AIR MALDİV BASE OLUCAK,B747 VE A380 FILOSUNA KATICAK,ANLASMALAR YAPILMAK UZERE.CIDDE DEVAM EDICEK DUBAIDE SADECE OFISI OLUCAK HAREKAT YAPILMICAK.SAHIBI DE IRAN ASILLI KIRIM TURKLERINDEN INGILIZ VATANDASI MERAK EDENLERE DUYURULUR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sen ~ 11 yıl önce
Maldiv base de hakikatten iyi olurdu.Üçü bir arada olamaz olmaz demeyin.Bir de Brezilya olsa keşke.Duyduguma gore B777 almayı planlıyormus Iran asıllı kırım Turku İngiliz vatandaşı.
A380 ~ 11 yıl önce
777 olur mu A380 dusunuyormus.
Sahibi ~ 11 yıl önce
Sahibinden az kullanilmis dogan gorunumlu sahin gibi oldu. (Iran asilli, KIRIM turklerinden, ingiliz vatandasi)
havacı ~ 11 yıl önce
o halde onur air in arabistan operasyonları devam edecektir peki şirket neden bu kadar personelle yollarını ayırdı kimlerle gerçekleştirecek bu operasyonlarını yaz sezonu ne olacak ayt adb bjv dlm varken ne diye bir şirket küçülmeye gider anlamış değilim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
Bugün 330lar için imza atıldı 4 uçak Arabistan da kaldı 300 ler için henüz anlaşma yapılmadı ancak muhtemel onlarda kalacak çünkü 3 u orada kaldı ve oradan İran a 300 lerden başka uçacak uçak yok (300 yolcu 12 ton kargo)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
Onur Air bu gün Türk Sivil Havacılık tarihinin son 20 yılına damgasını vurmuş bence bu güne kadar başarılı bir şekilde operasyonlar yapmış bir şirkettir,her kim olursa olsun başındaki yöneticiler bu güne kadar bu şirketi yaşatabildiklerine göre bence başarılıdırlar. Ancak ne olduysa son 6 aydır bu şirkete bir şeyler oldu tuhaf dedikodular duyulmaya başladı ve bu şirketin satılacağı netleşti ancak bu satışın arkasından gene Türk sivil havacılığında daha önce üst düzeyde çalışmış hatta eskiden şirket sahipleri olan kişilerin adı geçti vs vs.şimdi bazı sorular akla gelmiyor değil,eminimki şirketi yeni alacak kişiler bu işlerin bu hale geleceğini tahmin etmişlerdir,çünkü iran ile suudi lerin arası malum onur Air artık saudia ile operasyon yapamaz bu bir gerçek. Peki şimdi ne olacak bu uçaklar nereye uçacak iran a mı uçacak peki uöacaksa Amerika ne diyecek GCAS veya ILFC ne diyecek bu durumda acaba onur air e getir uçaklarımı oynamıyorum derlermi,zaman gösterecek

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sorun yok ~ 11 yıl önce
Alacak kişi iran asıllı Dubai'li. uçaklarda Dubai'ye kayıcak. Bu kadar basit.
check purser ~ 11 yıl önce
Malumunuz oldugu uzere yorumlara ait alt yorumlar da var ve onlar da yorum kategorisine dahil ediliyor haliyle. Sanirim bu yeteri kadar mantiklidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
check purser ~ 11 yıl önce
ınsallah cıkarılan kabın ekıplerının tazmınatları sorunsuz olarak verılır.bu arada 55 yorum yapılmıs ama sadece 34 u okunuyor.bunun mantıklı bır acıklaması vardır muhakkak degılmı...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yoneticiler yazan şuursuz!!! ~ 11 yıl önce
Senin belki paran kalmadi icerde kimsin nesin belli. Sana soyle anlatayim senin icerde kalmayarak aldigin para onurair in cogunlugu olan kabin ekiplerinin harcirahindan tirtiklanan senelerdir 60$ olan diger butun departmanlara zam yapilip da kabinin sirtindan kazanilan kara bir paradir uyan uyan haddini bil

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000