19 Ekim 2012, Cuma 11:22:11

ONUR AIR USULSÜZ RAPORA SAVAŞ AÇTI

Onur Havayolları, usulsüz rapor alımının önüne geçmek ve iş gücü kaybını önlemek için iş yeri hekimi uygulamasına başladı...
  • Onurair çalışanlarına yapılanların ahları bir yerlerden çıkmalı. Cankut Bagana bu kararların altına nasıl imza atıyor şaşıyorum. Yarın ayağı kırılsa şirkete mi gelir acaba? Bir defa hastanın doktorunu seçme hakkı var. Çalışanlarına terbiyesizlik yapıyorlar. Üstelik bu yeni de değil her zaman yapıyorlar. Tatminsiz örneğinde olduğu gibi.
  • Bir çalışanı olarak bütün yöneticilerimi Allah'a havale ediyorum..Belki bu dünya da hakkımızı alamayacağız ama elbet o gün gelecek ve hesabını veremeyeceksiniz...yazıklar olsun
  • İŞ KANUNU TASARISI VE AB UYGULAMALARI -------------------------------------------------------------------------------II. İŞ İLİŞKİSİNİN KURULMA SERBESTİSİNİN SINIRLANDIRILMASI (İstihdam Etme Zorunluluğu) II. İşyeri Hekimi Çalıştırma Zorunluluğu Türkiye’de ise işyeri hekimi istihdamı, 50 ve daha fazla işçi çalıştıran işyerleri için zorunlu tutulmaktadır. İşverenler, hekimlerin bağlı olduğu TTB aracılığı ile hekim seçimine zorlanmakta, hekimlerle yapılan sözleşmeler “akit serbestisi ilkesine” aykırı olarak bu Kurum tarafından hazırlanarak işverenlere kabul ettirilmeye çalışılmaktadır. İş Kanunu Tasarısı'nda; Devamlı olarak en az 50 işçi çalıştıran işverenler, SSKnca sağlanan tedavi hizmetleri dışında kalan işçilerin sağlık durumunu ve alınması gereken iş sağlığı ve güvenliği önlemlerinin sağlanması, ilk yardım ve acil tedavi ile koruyucu sağlık hizmetlerini yürütmek üzere işyerindeki işçi sayısına ve işin tehlike derecesine göre bir veya daha fazla işyeri hekimi çalıştırmak ve bir işyeri sağlık birimi oluşturmakla yükümlü tutulmuştur. Tasarıda işyeri hekimlerinin niteliklerinin, sayısının, işe alınmalarının, görevlerinin, yetkilerinin ve sorumluluklarının, eğitimlerinin, çalışma şartlarının, görevlerini nasıl yürüteceklerinin ve işyeri sağlık birimlerinin Sağlık Bakanlığı’nın ve Türk Tabipleri Birliği’nin görüşünü alarak ÇSGB tarafından çıkarılacak bir yönetmelikte düzenleneceği belirtilmiştir.
  • Onur Air de masa başında oturup patronu kafaya almış bir kişi kendisinden başka herkesi şirkete zarar vermek isteyen , kendisini de şirketi en çok seven zannediyor. Satıştan 7 milyon dolar da aldı. Belki bir yedi milyon da yeni patron verir diye sattırdığı şirket çalışanına eziyet ediyor. Pas biletler ücretli olmuş. Yoksa binlerce koltuk şu kadar zarar mış. Zaten patronu da böyle kafaya almıştır. Ya bu adam bilmiyor da kimse buna söylemiyor mu PASS BİLETLİDEN DOLAYI KOLTUK MU SATILMADI , YOKSA PAS BİLETLİ BOŞ KOLTUKTA UÇMUYOR MUYDU? Bu adamların çevresinde kafası çalışan da mı yok. Yoksa dili mi kısa basiretsiz salla baş mı? Az para veriyorum bari maliyeti olmayan şeylerle personeli mutlu ediyim demek yerine bu ne intikamdır yahuu. Bir de aidiyet kelimesi öğrenmiş. Senmisin aidiyeti olan yoksa 400 € ya hem eziyet görüp hem uçup hem de elinden hakları alındığı halde fedakarca işine devam edenler mi? Senin orada tutanın .......................................
  • Girmek için takla at ,girdikten sonra kaytarmak için takla at,acil durumlar haricinde niye gidersin doktora,istirahat almak için,daha ne istiyorsun,git al şirketin doktorundan..Beğenmiyorsan istifa et.
  • Psikiyatrist Dr. Hayırlı olsun!!!
  • yıllardır değişen birşey yok..aynı tas aynı hamam..ama birgün gelir keşke dersiniz...ama çok geç olcak
  • Sirket satildimi yoksa 2013 yilinda bitecek olan saudiya operasyonu icin kuculmeyemi gidiyor cunku ucus isletmedede pilotlari bezdirip kacirmaya yonelik cabalar var .....
  • Gereğinin yapılması demişsiniz . Yazıda diyor ki aile hekimine hastaneye gider rapor alırsanız usulsüzlük sayarım diyor. Ben sana soruyorum eski dost diyerek ya çalıştığını Yafa birsey ima etme pesindesin... Bu kisi beylikduzunde oturuyor ve evinin önünde hastane var var sayalım bu kisi kabın ekibi olsun Beylikdüzü'nden kalkalacak alana gelecek yetişirse oda olmadı genel müdürlüğe. Bu kabinse zaten arabasi yoktur metrobuslerde gidecek vs vs Gidecek hasta haliyle sonra Dr bey evet hastasin diyecek sonra Beylikdüzü'ne geri dönüp hastaneye gidecek... Özel sigortası yok bu çalışanın mecbur devlet hastanesine gidecek sıra gitti ... hasta haliyle birde devlet hastanesinde doktor arayacak bulursa.... Herseyi koy kenara 1 doktor nasıl ilginecek 600 kabın 250 pilotlar gunde 4 saatte??? Bu senin kendi çalışanın arkadasım. Senin icin gece gündüz çalışan elemanın kabın kokpit fark etmez. Öyle eski dost diyerek ne cool nede havalı oluyorsun hayatın gercekleri var . O gerceklerde bunlar.
  • Yazıklar olsun. Ayıptır artık Hekime para vereceğinize kendinize insanlar niye rapor alıyor diye sorun. Shgm gereken gorevini yap durma

Onur Havayolları, personele sağlık ve hijyenik konularda destek verilmesi amacıyla iş yeri hekimi uygulaması başlattı. Dr. Ahmet Tiryaki, Ekim ayından itibaren doğrudan genel müdüre bağlı olarak göreve başlarken, personelden acil durumlar hariç her durumda işyeri hekimine müracaat etmeleri istendi.


Genel Müdür Cankut Bagana imzalı bir yazı ile personele duyurulan yeni uygulamada en dikkat çekici nokta ise çalışanların gereksiz rapor almalarının önüne geçmenin amaçlanması.

Acil durumlar dışında hastaneye sevk işlemlerine iş yeri hekiminin karar vereceğinin vurgulandığı duyuruda şu ifadeler kullanıldı:

“ Acil durumlar dışında hastane ve aile hekimlerine müracaatlar ve dolayısıyla alınan istirahat raporları usulsüz olarak değerlendirilecektir. Zira işyeri hekiminin temel görevlerinden biri de işyerinde sağlık hizmeti vermek,gereksiz işgücü kaybını önlemektir.”

İş yeri hekimi saat 08.00-10.00 saatleri arasında Teknik Müdürlük’te, 10.30-13.30 saatleri arasında da Genel Müdürlük’te görev yapacak.

©AirportHaber Özel

ONUR AIR USULSÜZ RAPORA SAVAŞ AÇTI

Yorumlar Tüm Yorumlar (31)

Şirket çalışanı ~ 11 yıl önce
Onurair çalışanlarına yapılanların ahları bir yerlerden çıkmalı. Cankut Bagana bu kararların altına nasıl imza atıyor şaşıyorum. Yarın ayağı kırılsa şirkete mi gelir acaba? Bir defa hastanın doktorunu seçme hakkı var. Çalışanlarına terbiyesizlik yapıyorlar. Üstelik bu yeni de değil her zaman yapıyorlar. Tatminsiz örneğinde olduğu gibi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ONur ~ 12 yıl önce
Bir çalışanı olarak bütün yöneticilerimi Allah'a havale ediyorum..Belki bu dünya da hakkımızı alamayacağız ama elbet o gün gelecek ve hesabını veremeyeceksiniz...yazıklar olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yeni kanun var:kimse yüksekten uçmasın ~ 12 yıl önce
İŞ KANUNU TASARISI VE AB UYGULAMALARI -------------------------------------------------------------------------------II. İŞ İLİŞKİSİNİN KURULMA SERBESTİSİNİN SINIRLANDIRILMASI (İstihdam Etme Zorunluluğu) II. İşyeri Hekimi Çalıştırma Zorunluluğu Türkiye’de ise işyeri hekimi istihdamı, 50 ve daha fazla işçi çalıştıran işyerleri için zorunlu tutulmaktadır. İşverenler, hekimlerin bağlı olduğu TTB aracılığı ile hekim seçimine zorlanmakta, hekimlerle yapılan sözleşmeler “akit serbestisi ilkesine” aykırı olarak bu Kurum tarafından hazırlanarak işverenlere kabul ettirilmeye çalışılmaktadır. İş Kanunu Tasarısı'nda; Devamlı olarak en az 50 işçi çalıştıran işverenler, SSKnca sağlanan tedavi hizmetleri dışında kalan işçilerin sağlık durumunu ve alınması gereken iş sağlığı ve güvenliği önlemlerinin sağlanması, ilk yardım ve acil tedavi ile koruyucu sağlık hizmetlerini yürütmek üzere işyerindeki işçi sayısına ve işin tehlike derecesine göre bir veya daha fazla işyeri hekimi çalıştırmak ve bir işyeri sağlık birimi oluşturmakla yükümlü tutulmuştur. Tasarıda işyeri hekimlerinin niteliklerinin, sayısının, işe alınmalarının, görevlerinin, yetkilerinin ve sorumluluklarının, eğitimlerinin, çalışma şartlarının, görevlerini nasıl yürüteceklerinin ve işyeri sağlık birimlerinin Sağlık Bakanlığı’nın ve Türk Tabipleri Birliği’nin görüşünü alarak ÇSGB tarafından çıkarılacak bir yönetmelikte düzenleneceği belirtilmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ASALAK ~ 12 yıl önce
Onur Air de masa başında oturup patronu kafaya almış bir kişi kendisinden başka herkesi şirkete zarar vermek isteyen , kendisini de şirketi en çok seven zannediyor. Satıştan 7 milyon dolar da aldı. Belki bir yedi milyon da yeni patron verir diye sattırdığı şirket çalışanına eziyet ediyor. Pas biletler ücretli olmuş. Yoksa binlerce koltuk şu kadar zarar mış. Zaten patronu da böyle kafaya almıştır. Ya bu adam bilmiyor da kimse buna söylemiyor mu PASS BİLETLİDEN DOLAYI KOLTUK MU SATILMADI , YOKSA PAS BİLETLİ BOŞ KOLTUKTA UÇMUYOR MUYDU? Bu adamların çevresinde kafası çalışan da mı yok. Yoksa dili mi kısa basiretsiz salla baş mı? Az para veriyorum bari maliyeti olmayan şeylerle personeli mutlu ediyim demek yerine bu ne intikamdır yahuu. Bir de aidiyet kelimesi öğrenmiş. Senmisin aidiyeti olan yoksa 400 € ya hem eziyet görüp hem uçup hem de elinden hakları alındığı halde fedakarca işine devam edenler mi? Senin orada tutanın .......................................

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tatminsiz ~ 12 yıl önce
Girmek için takla at ,girdikten sonra kaytarmak için takla at,acil durumlar haricinde niye gidersin doktora,istirahat almak için,daha ne istiyorsun,git al şirketin doktorundan..Beğenmiyorsan istifa et.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
fazlasıyla tatminkar ~ 12 yıl önce
takla derken hem de girmek için nereye etihad? qatar? bu neyin kafası bende istiyorum aynından ''açlık o sefalet mecburiyet 400 euro ile ev geçindirmek sen kesin fazla kazanıyorsun kimin adamıysanız artık işine gelmiyorsa istifa et diyen sana mı soracaktı insanca yaşama ve çalşışma şartı istemek ne zamandan beri suç hah hatırladım havacılık badem bıyıklılara bırakıldığından beri değil mi?
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
Psikiyatrist Dr. Hayırlı olsun!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yıllardır değişen birşey yok ~ 12 yıl önce
yıllardır değişen birşey yok..aynı tas aynı hamam..ama birgün gelir keşke dersiniz...ama çok geç olcak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
samimi degiller ~ 12 yıl önce
Sirket satildimi yoksa 2013 yilinda bitecek olan saudiya operasyonu icin kuculmeyemi gidiyor cunku ucus isletmedede pilotlari bezdirip kacirmaya yonelik cabalar var .....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eski bir dosta hitafen ~ 12 yıl önce
Gereğinin yapılması demişsiniz . Yazıda diyor ki aile hekimine hastaneye gider rapor alırsanız usulsüzlük sayarım diyor. Ben sana soruyorum eski dost diyerek ya çalıştığını Yafa birsey ima etme pesindesin... Bu kisi beylikduzunde oturuyor ve evinin önünde hastane var var sayalım bu kisi kabın ekibi olsun Beylikdüzü'nden kalkalacak alana gelecek yetişirse oda olmadı genel müdürlüğe. Bu kabinse zaten arabasi yoktur metrobuslerde gidecek vs vs Gidecek hasta haliyle sonra Dr bey evet hastasin diyecek sonra Beylikdüzü'ne geri dönüp hastaneye gidecek... Özel sigortası yok bu çalışanın mecbur devlet hastanesine gidecek sıra gitti ... hasta haliyle birde devlet hastanesinde doktor arayacak bulursa.... Herseyi koy kenara 1 doktor nasıl ilginecek 600 kabın 250 pilotlar gunde 4 saatte??? Bu senin kendi çalışanın arkadasım. Senin icin gece gündüz çalışan elemanın kabın kokpit fark etmez. Öyle eski dost diyerek ne cool nede havalı oluyorsun hayatın gercekleri var . O gerceklerde bunlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Help ~ 12 yıl önce
Yazıklar olsun. Ayıptır artık Hekime para vereceğinize kendinize insanlar niye rapor alıyor diye sorun. Shgm gereken gorevini yap durma

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000