27 Ekim 2011, Perşembe 07:35:50

"ONLAR HAVALİMANI SALDIRGANLARIYDI"

Rusya, İstanbul Zeytinburnu'da öldürülen üç Çeçen'den ikisinin Domodedovo Havalimanı'na gerçekleştirilen terör saldırısı ile ilişkileri olduğunu ve kırmızı bültenle arandıklarını duyurdu...
Rusya Başsavcılığı Soruşturma Komisyonu Sözcüsü Vladimir Markin, gazetecilere geçtiğimiz Ocak ayında Domodedovo Havalimanı'na gerçekleştirilen ve 37 kişinin öldüğü terör saldırısıyla ilgili yapılan araştırmalar hakkında bilgi verdi. Rus yetkili, "İstanbul'da öldürülen şahısların Domodedovo Havaalanı terör saldırısıyla ilişkileri vardı. Soruşturma kapsamında hakkında kırmızı bültenle arama emri çıkartılan Zaurbek Amriyev ve Rustam Altemirov Eylül ayında İstanbul'da öldürüldü. Bu olay da araştırılıyor" dedi. 
 
Markin soruşturma bağlamında Çeçen ayrılıkçı hareket liderlerinden Doku Umarov'un tutuklanması için Domodedovo bölge mahkemesince karar çıkartıldığını kaydetti. 
 
21 Eylül'de İzvestiya gazetesine konuşan Rus güvenlik kaynakları da öldürülen Çeçenlerin Domodedovo terör saldırısıyla bağlantısının olduğunu iddia etmişleri. Rus güvenlik kaynaklarına göre, infaz edilen üç Çeçen uyruklunun ikisi Umarov'a yakın isimlerdi. 
 
Rusya istihbaratının ismi başta Çeçenlere yönelik olmak üzere yurdışında yaşanan infazlarda sık sık gündeme geliyor. (Son Dakika)
"ONLAR HAVALİMANI SALDIRGANLARIYDI"

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000