09 Mayıs 2012, Çarşamba 12:48:55

ON İKİ AY HAVACILIK İÇİN...

Akdeniz ikliminin meterolojik avantajları ve coğrafi konumu nedeniyle yılın on iki ayı havacılık faliyetleri ve uçuş organizasyonlarına müsade eden Adana'da bu yıl ilki yapılacak olan uluslar arası hava oyunları festivali düzenlenecek.

Festival komitesi başkanı Fırat Hayri Çeliköz, havacılık festivalini Adana Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Hava Sporları Federasyonunun destekleriyle 18-20 Mayıs tarihinde gerçekleştireceklerini söyledi.

"Çok hafif motorlu hava araçları" sınıfında Türkiye'de ilki gerçekleştirilecek olan festivale Adana'da faaliyet gösteren Adana Havacılık ve Adrenalin Sporları derneği (AHAS), Kelaynak Havacılık Kulübü,THK Yüreğir şubesi, Çukurova üniversitesi, Türkiye Üniversiteler Havacılık Kulübü nünde  katkıları var. Organizasyona yurt dışından gelecek havacılar içinde İstanbul Havacılık Kulübü destek oluyor.

Festival Suluca Köyü mevkisinde bulunan Kelaynak Havacılık kulübü Uçuş pistinde gerçekleştirilecek.  Festivalde çok hafif hava araşları sınıfında yer alan Microlight, Ultralight, Autogyro, Paramotorların yanında paraşüt atlaşıyları, R/C model uçak gösterileri, sıcak hava balonu gösterileri yapılacak.

Sivil bir havacılık organizasyonu olan bu festivale pek çok katılımcının olacağı belirtiliyor.

ON İKİ AY HAVACILIK İÇİN...

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000