01 Aralık 2008, Pazartesi 10:44:03

ÖGER-LEBEDEV ORTAKLIĞI GÜNDEMDEN DÜŞMÜYOR

Alman Die Welt Gazetesi’nde yer alan habere göre, Rus işadamı Lebedev ile Öger arasındaki ortaklık görüşmeleri yeniden başladı.

Alman Die Welt Gazetesi’nde yer alan habere göre, Rus işadamı Lebedev ile Öger arasındaki ortaklık görüşmeleri yeniden başladı. Devam eden görüşmelerde Lebedev'in Öger'den % 76 değil % 51 hisse istediği ve bu nedenle daha az para ödemeyi önerdiği belirtiliyor.

Uluslararası finans krizi nedeniyle rafa kalkan Öger-Llebedev ortaklığı yeni koşullarla yeniden gündeme geldi.

Alman Die Welt Gazetesi’nde yer alan habere göre, Rus işadamı Lebedev, Öger’e ortak olma beklentisini planlandığı yüzde 76’dan yüzde 51’e indirdi. Lebedev'in yeni önerisinde Öger'e önerdiği fiyatı da düşürdüğü belirtiliyor.

Welt gazetesinin iddialarına göre Öger ile Lebedev arasında geçtiğimiz aylarda başlayan, ancak patlak veren uluslar arası finans krizi nedeniyle dondurularak rafa kaldırılan ortaklık görüşmeleri yeniden gündeme geldi. Haberde yeniden gündeme gelen ortaklık görüşmelerinde Lebedev’’in Öğer’den almak istediği payı düşürürken ödeyeceği rakamı da düşürdü.

Öger Tour sözcüsü Kathrin Rüter-Patzke’nin “Görüşmelere tekrar başlandı” sözlerine de yer veren gazete, Rus Milyarder Lebedev’in görüşmelerde daha önce şirketin yüzde 76’sına talip olan Lebedev’in artık yalnız yüzde 51’lik hisseye talip olduğu  belirtiliyor.

Die Welt gazetesinde konuyla ilgili başka bir haberde ise Nina Öger, Alman Fvw dergisine bir söyleşisinde, Lebedev’in Öger’den artık yüzde 51 hisse ve buna karşılık iki haneli bir Avro rakamından konuştuğunu ima ettiği belirtiliyor.

Gazeteye göre teklif edilen rakamın düşmesi, Öger Tours’un bu ilişkiden beklediği gelirin düşmesiyle mali sorunlar yaşayabileceği iddialarını kesin bir dille reddedilerek. Öger Tours’un, “Kredi politikamız sağlam” dediği belirtiliyor.

Die Welt Gazetesi’nin haberinde Öger-Lebedev görüşmelerinin devam ettiği bildiriliyor.

ÖGER-LEBEDEV ORTAKLIĞI GÜNDEMDEN DÜŞMÜYOR

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000