22 Ekim 2011, Cumartesi 12:05:54

ÖDÜLÜNÜ HAVACILIKTA ALDI!

Ankara'daki bir medikal şirketin hastaneler için tasarladığı tekerlekli sandalye, Almanya'da düzenlenen dünyanın en büyük havacılık fuarlarından ''Inter Airport Europe Münih 2011'' Fuarında ''En İyi Tasarım'' ödülünü aldı...
Space Saver adı verilen tekerlekli sandalyenin benzerlerinden farkı, alışveriş arabaları gibi iç içe geçerek yüzde 60 oranında yer tasarrufu sağlaması.
 
Medikal sektöründe faaliyet gösteren ve sandalyeyi tasarlayan KBB-Tautmann A.Ş'nin Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ataman, Hacette Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun olduktan sonra bir süre öğretim görevlisi olarak çalıştığını, daha sonra kadro alamadığı için 1994 yılında medikal sektöründe kendi işini kurduğunu söyledi. İhtisas alanı kulak burun boğaz olduğu için kurduğu şirkete KBB adını verdiğini anlatan Ataman, şirket olarak uzun süre medikal cihazları alıp sattıklarını, 5 yıl önce ise kendi üretimlerine başladıklarını kaydetti.
 
İlk olarak OSTİM'de, hastanelere yönelik sedye, tekerlekli sandalye gibi cihazları üretmeye başladıklarını ifade eden Ataman, daha sonra fabrikayı Gölbaşı'na taşıdıklarını söyledi. Bu yılın başında Almanya'da da Tautmann ismiyle bir firma kurduklarını belirten Ataman, ''Tautmann adı Alman adı gibi çağrışım yapsa da tamamen Türk firmasıdır. Soyadım olan Ataman'dan üretildi. Biraz pazarlama oyunu'' diye konuştu.
 
Yaklaşık 2 yıl önce hastaneler için tekerlekli sandalye üretmeye karar verdiklerini anlatan Ataman, Türk ve Alman mühendislerle birlikte uzun süre çalışarak ''Space Saver''ı tasarladıklarını söyledi.
 
''Ar-Ge çalışması için 400 bin avro harcadık''
 
Space Saver'ın 1,5 yıl süren Ar-Ge sürecinde 400 bin avro harcadıklarını ifade eden Ataman, geçen yıl üretime geçtiklerini kaydetti. Geçen yıldan bu yana 8 bin adet Space Saver sandalyesi ürettiklerini ifade eden Ataman, bunun bir çoğunu aralarında Almanya, İtalya, İsrail, Mısır, Birleşik Arap Emirliklerinin de bulunduğu toplam 17 ülkeye ihraç ettiklerini anlattı.
 
Geçen yıl ki cirolarının 20 milyon avro olduğunu belirten Ataman, şunları söyledi:
 
''Normalde hastaneler için hazırladığımız iç içe geçebilen tekerlekli sandalyenin tasarımının şıklığı ve yalınlığını, 'havalimanlarında değerlendiremez miyiz' diye düşünerek, iki yılda bir düzenlenen Inter Airport Europe Münih 2011 havacılık fuarına katıldık. Fuar organizasyonu, fuarda sunulacak inovatif ürünlere ödül vermek için bir yarışma açtı. Dört ayrı kategoriden oluşan yarışmaya, 'tasarım' kategorisinde, Space Saver ürünümüz ile başvurduk. Sektörde bilinen isimlerden oluşan jürinin yaptığı değerlendirme sonucunda Space Saver ürünümüz, 90 firmanın ürünü içinde tasarım dalında inovasyon ödülüne layık görüldü. Sandalyemizin en büyük özelliği, 10'lu setler halinde iç içe girdiklerinde benzerlerine göre yüzde 60 yer tasarrufu sağlaması. Dünyada, bizim sandalyemiz kadar yer tasarrufu sağlayan başka tekerlekli sandalye yok.''
 
Space Saver adını verdikleri sandalyenin alışveriş merkezleri, havalimanları, tren garları gibi insan yoğunluğunun bulunduğu yerlerde kullanılabileceğini ifade eden Ataman, Türkiye'de bir çok hastaneye bu ürünü sattıklarını, son olarak test için Türk Hava Yollarına da 4 adet gönderdiklerini, oradan gelecek cevabı beklediklerini söyledi. (Zaman)
ÖDÜLÜNÜ HAVACILIKTA ALDI!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000