03 Eylül 2017, Pazar 12:18:53

Ocak: "Uluslararası arenada örnek oluyoruz"

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) tarafından Türkiye'de 'Havaalanı Gürültü Ölçüm, İzleme, Kontrol Sistemleri'nin sayısı her geçen gün artırılıyor. Şuan 28 olan havalimanı gürültü haritaları sayısının önümüzdeki yıl 40'a yükselmesi bekleniyor.
  • Brüksel falan hemen örnek alsın.
  • Hem cok trafik gelsin hem gurultu az olsun. Muz yiyelim ama cilek tadi gelsin?isiniz mi yok kardesim?
  • Once Disaridaki Polis sirenlerini susturmakla baslayin
  • İnsana değer verilse örnek olarak Trabzon'a saat 21:00 den sonra uçak inmemesi lazım,Almanya'daki bazı meydanlarda olduğu gibi
  • O zaman 'NADP2' yerine 'T/O Proc. A' uygulansın Türkiye'de, yapılan bir işe yarasın
  • Gece 12:00L den sonra Onlarca tafik kalkış yapıyor hanfendi,
  • Bence bu işe harcıyacağınız parayı havaalanlarının başka işlere harcayın, tek derdiniz gürültü olsun, daha önemli sıkıntılar var.
  • Gürültü haritası Sefaköy üzerindeki gürültüyü azaltacak mı tabiiki hayır basit bir muvaffakatnagmeyi ballandıra ballandıra anlatmışlar. Çözüm sıfır
  • Halkalıya misafir etmek isteriz. Herşeyin para odaklı olduğu bu zamanlarda boşuna sensörlere falan para vermesinler. Harita çıkar önlem alınmaz. Şirketler insana bakmıyor sese mi bakacak.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) tarafından Türkiye'de 'Havaalanı Gürültü Ölçüm, İzleme, Kontrol Sistemleri'nin sayısı her geçen gün artırılıyor. Şuan 28 olan havalimanı gürültü haritaları sayısının önümüzdeki yıl 40'a yükselmesi bekleniyor.

Konu hakkında açıklamada bulunan DHMİ Genel Müdürü Funda Ocak, "Yeşil Havalimanı" belgesi almaya hak kazanan meydanlar hakkında da bilgi verdi.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Ocak, şu ifadeleri kullandı:

"TS EN ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi"ni  uygulayarak tüm alanlarda olduğu gibi çevresel faaliyetlerde de kaliteyi ön planda tutuyoruz. Havalimanlarımızda çevre konusunda eğitimli, deneyimli  personelimiz tarafından her yıl iç incelemeler yapılıyor. Ayrıca, TSE tarafından çevre konusunda  kalite standartlarımız her sene kontrol ediliyor, belirlenen eksiklikler süratle gideriliyor. Uluslararası arenada örnek bir çalışma olarak kabul gören 'Yeşil Havaalanı Projesi'ni SGHM ile birlikte başarılı bir şekilde yürütüyoruz. Proje kapsamında 42 havalimanımız  gerekli koşulları yerine getirerek 'Yeşil Kuruluş Sertifikası' almış bulunuyor. Yeşil kuruluş sertifikalı  havalimanımızın yanı sıra Adana, Tokat, Uşak Havalimanlarımız da "Yeşil Havalimanı" Belgesini hak etmiş durumda. Tüm havalimanlarımızda 'Yeşil Havaalanı' Proje koordinesini yapmak amacıyla Çevre Sorumlusu personel görevlendirildi.

GÜRÜLTÜ HARİTASI TAMAMLANAN HAVALİMANI SAYISI 40'A YÜKSELECEK

Projenin etkin bir şekilde yürütülmesi için SHGM tarafından havalimanlarımız her yıl sıkı bir denetimden geçiriliyor. Tüm havalimanlarımızda çevre konusunda ulusal mevzuata uygunluğu sağlamak amacıyla çevre danışmanlık hizmeti alınıyor. Ayrıca, Çevre ve Şehircilik Bakanlığından onaylı firmalarca çevresel denetimler yapılıp, sonuç raporları Genel Müdürlüğümüze sunuluyor.  Çevre duyarlılığı kapsamında TÜBİTAK-MAM ile ortaklaşa yapılan çalışmalar sonucunda  28 havalimanımızda gürültü haritaları hazırlandı. 2018 yılı itibariyle gürültü haritası tamamlanan havalimanı sayısının 40 a yükseltilmesi hedefleniyor. Atatürk,  Esenboğa, Antalya ve Adnan Menderes'te “Havaalanı Gürültü Ölçüm, İzleme, Kontrol Sistemleri” ile sürekli gürültü takibi yapılıyor. Genel Müdürlüğümüzde TS EN ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi ve Yeşil Havalimanı Projesi'nin takibi için dört çevre mühendisi görevlendirildi.  Çevre dostu bir kuruluş olmanın tüm gereklerini bugüne kadar özenle yerine getirdik, bundan böyle de bu duyarlılığımız devam edecek."

Ocak: "Uluslararası arenada örnek oluyoruz"

Yorumlar Tüm Yorumlar (18)

Evet ~ 7 yıl önce
Brüksel falan hemen örnek alsın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Celiski ~ 7 yıl önce
Hem cok trafik gelsin hem gurultu az olsun. Muz yiyelim ama cilek tadi gelsin?isiniz mi yok kardesim?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tavsiye ~ 7 yıl önce
Once Disaridaki Polis sirenlerini susturmakla baslayin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pilot ~ 7 yıl önce
İnsana değer verilse örnek olarak Trabzon'a saat 21:00 den sonra uçak inmemesi lazım,Almanya'daki bazı meydanlarda olduğu gibi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Noise ~ 7 yıl önce
O zaman 'NADP2' yerine 'T/O Proc. A' uygulansın Türkiye'de, yapılan bir işe yarasın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Nadp'yi uyguladınız da ~ 7 yıl önce
Önce mevcut usullere uyun da sonra önerilerde bulunun.
A olmasın ~ 7 yıl önce
NADP A olmasın da NADP 1'e de razıyız. Ama nerdeeee!
Yeşil meydan:-) ~ 7 yıl önce
Gece 12:00L den sonra Onlarca tafik kalkış yapıyor hanfendi,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İstersen ~ 7 yıl önce
İstersen seninle birlikte uçaklar da yatsın. Ne de olsa gece uykusu önemli :)) Anlamadığım madem sağlığınızı bu kadar düşünüyordunuz, uykunuza bu kadar düşkündünüz neden havaalanı yakınında oturuyorsunuz ???
İstemem mi ~ 7 yıl önce
Tamam, ateşle ordan 200bin taşınalım başka muhite
Cunku ~ 7 yıl önce
Fakir
O zaman ~ 7 yıl önce
kapatin ahl'yi.3.havalimani acilmayacak mi zaten?paraniz mi cok isiniz mi yok?sehirin disinda olur havaalani icinde degil.pistin basina 800 metrede ev var.olasi bir kazada gurultuden daha ciddi sorunlar olacak.mesela insanlar olecek?!bos bos seylerle ugrasmayin.
A ~ 7 yıl önce
Bence bu işe harcıyacağınız parayı havaalanlarının başka işlere harcayın, tek derdiniz gürültü olsun, daha önemli sıkıntılar var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sefaköy ~ 7 yıl önce
Gürültü haritası Sefaköy üzerindeki gürültüyü azaltacak mı tabiiki hayır basit bir muvaffakatnagmeyi ballandıra ballandıra anlatmışlar. Çözüm sıfır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sefakoye ~ 7 yıl önce
Ucaklar gurultu onleme prosedurlerini uygulayacak ve bir nebze olsa da azalacak.
Hasan ~ 7 yıl önce
Havalimanları ve gürültü arasındaki durum kısaca şu şekilde: malum eskiden gürültü mevzuatları şuankinden daha yetersiz idi. Gürültü kaynağı olan yerlerde akustik rapor veya harita istenmezdi. Bu süreçte ya havalimanları şehre yakın yapıldı yada genelde havalimanının dibine yerleşim yerleri yaklaştı. Genelde 2. seçenek daha yaygın. Havalimanı dışarı yapılıyor sonra insanımız havalimanına yakın ev yapıyor. Her iki durumda da her iki tarafında mevzuatsal dayanağı yetersiz idi. Ama bu gürültü haritaları çevre bakanlığının istediği yerler dışında extradan yapıldı. Bu sayede belediyelere verilen haritalar sayesinde gürültü sıcak noktalarına ve yogun gürültü yerlerine imar açılmaması amaçlandı. Yani artık havalimanı gibi yerlerin yakınına ev okul hastane yapılması önlenmeye çalışılıyor. İnş 2020 ye kadar dhmi ye bağlı tüm havalimanlarına haritalandırma işlemimizi bitirebiliriz. Ev alırken havalimanına 5 dk mesafede dediklerinde gürültü olayını da düşünür halkımız inş
Gürültü önleme ~ 7 yıl önce
Gürültü önleme prosedürleri taaa 2002 yılından beri yürürlükte zaten, gürültü haritası da 2008 de hazırlandı. Gürültü ölçüm cihazlarına milyonlar harcandı ve istanbulda en az 5 senedir hizmette. 4 çevre mühendisimiz en az 15 yıldır kütük gibi masa başında oturuyor, hadi çalışıyor diyelim. Sonuç ne oldu ??? Hani gürültü azaldı mı ???? DHMİ Genel müdürünü iş yapıyoruz diye kandırıyorlar o da çıkıp böyle açıklamalrda bulunuyor sonra da zor durumda kalıyor. Bence mahşerin dört atlısını yanına çağırıp hesap sorsun. Masa başında bu işler yürümüyor. Biraz sahaya çıksın çevreci arkadaşlar ve gürültü azalmış mı yoksa artmış mı yerinde görsünler.
Dehemei ~ 7 yıl önce
Halkalıya misafir etmek isteriz. Herşeyin para odaklı olduğu bu zamanlarda boşuna sensörlere falan para vermesinler. Harita çıkar önlem alınmaz. Şirketler insana bakmıyor sese mi bakacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000