22 Aralık 2009, Salı 07:46:52

O uçağın gideceği adres İran mıydı?

Tayland'da ele geçirilen ve nereye gittiği bilinmeyen 40 ton silah yüklü uçak için adres olarak İran gösterildi.
  • Afganistan'mi,Türkiye'mi?Neden olmasin,silah tüccarlarinin isi para kazanmak.Savas oldukca kazaniyorlar.

Yeni Şafak'ta yer alan habere göre: ABD, İran'la diplomatik çözüm yollarını bertaraf etmek için "gizli" somut adımlar atmaya başladı. Tayland'da el konulan ve nereye gittiği günlerdir tartışılan 40 ton silah yüklü uçak için verilen adres beklendiği gibi çıktı. Önce ABD istihbaratı "Ortadoğu'ya gidiyordu" dedi ardından ABD basını "Uçak, silahları Tahran'a bırakacaktı" diye yazdı.

İran'ın nükleer konuda kendiliğinden geri adım atması gerektiğini aksi takdirde sert yaptırımlarla karşılık vereceğini söyleyen ABD, diplomatik çözüm yollarını bertaraf etmek için somut adımlar atmaya başladı. Tayland'da ele geçirilen ve nereye gittiği bilinmeyen 40 ton silah yüklü uçak için adres olarak İran gösterildi.

Uçak bir Belarus, dört Kırgız mürettebatıyla birlikte önceki hafta alıkonulmuş ardından nereye gittiğine dair soru işaretleri birbirini kovalamıştı. İlk açıklamayı yapan ABD istihbaratı "Ortadoğu'ya gidiyordu" diyerek İran'ın hedef gösterileceğini akıllara getirmişti.

Ardından Washington Post gazetesi gizli kaynaklara dayandırarak verdiği haberinde Ortadoğu bilgisini teyid etmişti. Bu arada Kırgızistan uçaktaki 4 vatandaşının suçsuz olduğunu belirterek kendilerine iade edilmesi için tüm yolları deneyeceklerini açıklamıştı."Beklenen" haber ise dün Wall Street Journal gazetesinden geldi.

SRİ LANKA'DAN İRAN'A

Wall Street Journal gazetesinin haberinde, TransArms ve Uluslararası Barış Enformasyon Servisinden araştırmacıların elde ettiği uçuş planına göre, Kuzey Kore'den gelen 35 ila 40 ton silah yüklü uçağın Sri Lanka, Birleşik Arap Emirlikleri ve Ukrayna'da yakıt ikmali yaptıktan sonra yükünü boşaltmak için Tahran'a gitme planı yaptığı belirtildi.

Taylandlı yetkililer, ABD'nin bir ihbarı üzerine Bangkok'ta yakıt ikmali yapan İlyuşin-76 tipi uçağa 11 Aralıkta el koymuştu. Uçağın biri Belaruslu, 4'ü Kazak 5 kişilik mürettebatı da gözaltına alınmıştı. ABD Ulusal İstihbarat Başkanı Dennis Blair, geçen hafta yaptığı açıklamada, Pyongyang'dan havalanan uçağın bir Orta Doğu ülkesine gitmekte olduğunu belirtmiş, ancak ülke ismi açıklamamıştı.

Ortalığı karıştırıyorlar

İran askerlerinin Irak sınırları içerisinde bulunan bir petrol kuyusunu işgal ettikleri yönündeki iddiaların ardından ilk kez konuşan İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad "Irak'ın birlik ve bütünlüğü komşuları için önemli. Bölgede güvenliği ortadan kaldırmak için sürekli plan yapıyorlar" dedi.

Irak'ta her türlü istikrarsızlık ve emniyetsizliğin sadece bu ülke halkının değil, bölgedeki tüm ülkelerin zararına olduğunu kaydeden Ahmedinejad, 'Düşmanlar bölgede güvenliği ortadan kaldırmak için sürekli plan yapıyor' dedi.

O uçağın gideceği adres İran mıydı?

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
Afganistan'mi,Türkiye'mi?Neden olmasin,silah tüccarlarinin isi para kazanmak.Savas oldukca kazaniyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000