28 Mart 2012, Çarşamba 17:03:04

O PİLOTLAR İPTALİ KALDIRAMADI

Rus pilotların 4 yıl uçak kullanma mahrumiyetinin iptaline ilişkin başvuruları reddedildi.
Tacikistan mahkemesi, AN-72 tipi kargo uçağının zorunlu iniş yapmasının ardından tutuklanan ve haklarında "4 yıl uçak kullanma mahrumiyeti" cezası verilen 2 Rus pilot Aleksey Rudenko ve Vladimir Sadovniçiy'nin iptal başvurusunu karara bağladı.

Tacikistan'ın Hatlan vilayet mahkemesi, Rus pilotlar Rudenko ve Sadovniçiy hakkında verilen "4 yıl uçak kullanma mahrumiyeti" kararının, yasalara uygun olduğuna hükmederek, pilotların iptal başvurusunu reddetti.

Rudenko ve Sadovniçiy'nin avukatı Gulam Babayev, pilotların iptal başvurusunun belge eksiklikleri tamamlanarak mahkemeye yeniden gönderildiğini hatırlatarak, söz konusu ret kararına itiraz edeceklerini söyledi. Babayev, kaçakçılık ve yasadışı sınır ihlalinden dolayı suçlanan bu pilotların hareketlerinde suç unsurunun bulunmadığını savundu.

Geçen yıl Mart ayında insani yardım götürdükleri Afganistan dönüşünde Korgantepe havaalanına zorunlu iniş yapmasının ardından gözaltına alınan Rus Rolkan İnvestmens Ltd. şirketine ait 2 adet AN-72 kargo uçağının pilotu Vladimir Sadovnichiy ve Aleksey Rudenko, "hava sahasını ihlal etmek ve kaçakçılık" suçlarından dolayı önce 8,5 yıl hapis cezasına çarptırılmış, ancak üst mahkemede tahliye edilmişti. Mahkeme, ayrıca iki pilotun 4 yıl boyunca uçak kullanmalarını men ederken, 2 adet AN-72 tipi kargo uçağına ise el konulmuştu.
O PİLOTLAR İPTALİ KALDIRAMADI

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000