02 Mart 2014, Pazar 07:30:29

O PİLOTLAR 20 YILDIR BULUNAMIYOR!

1994 yılında Şırnak’ın iki köyünde PKK’ya yapıldığı iddia edilen hava harekatında 38 sivil yaşamını yitirmişti. Aradan geçen 20 yıla rağmen operasyona katılan pilotların ismi belirlenemedi.
  • Madem bu kadar suçlanacak, İnsanlık ayıbının mümessili görülecektiniz, keşke sizde Saddam Hüseyinin, Beşar Esadın pilotları, subayları , generalleri gibi basaydınız kimyasalı, biyolojik bombayı. Baksanıza, bebek katillerine yapılan operasyona katılanları emeği geçenleri tek tek vatan haini gibi yargılamaya kalkıyorlar. Öyle davransaydınız en azından bu muameleyi hak etmiş olurdunuz. Bir de bu savcıları olay yerine götürdüğünüzde bırakaydınız dağın tepesinden kendi imkanları ile inselerdi. Bir de helikopterle taşıdınız dimi? "Hırsızın hiç mi suçu yok hakim bey" noktasındayız. Bütün bunlar insana dudak uçuklatır. Boşa dememiş İnönü "Hainin bol olduğu bir zamanda ve ülkede yaşıyoruz" diye.
  • beyler, terör bitmişken başlatılmaya çalışılınıyor. buna zemin hazırlamamak ve alet olmamak lazım. bir laf vardır b**u kurcalarsan kokusu çıkar. bir bölgenin insanlarına suçlama yapılırsa hepsiyle helalleşmek gerekir. gıyaptan konuşmak kul hakkıdır. orada çok değerli insanlar da var. barış içinde yaşamak en güzeli. teror bitti artık. güzel günler göreceğiz.
  • Her davada olduğu gibi Türkiye Roboski katliamında da AİHM karşısında suçlu bulunacak ve ülkemiz yine bir kez daha küçükdüşecektir
  • Ne biçim haber la bu!! Görev verilir ve yapılır, terörist öldürmek ne zamandan beri suç oldu??son 10 yıl hariç tabi...
  • Oradakıler zaten ınsan degıl hedef secılen pkk dır eger ımha edıldıgseler mılaka pkk dır zaten turkıye cumhurıyetı pkk ıle mucadele de sıvılere saygı ve ozem gostermeseydı o bolge de ınsan kalmazdı ve pkk bıtmıs olurdu cunku hepsı pkk oradakılerın devlet suclu mu evet ıs ımkanı yok ekmek yok belkıde bu yola mecburen gırıyorlar ama hepmınızın sonu aynı olacak leslerınınz tanınmıcak halde mezarınızı yok olsada lesının tek parca degıl olımcak olamaz da
  • Şimdiye kadar PKK ya ateş eden her asker ve korucu suçlu bu saçma habere göre. Başlarım sizin insanlık anlayışınıza. Sen gel çoluk çocuk deme herkesi katlet, devlete başkaldır, sonra hukuk içinde mağduru oyna. Daha düşmedik okadar. Bu devletin yiğitleri bitmez. Akıllı olun.
  • Aramizda ne kadar da cahil ve vicdansiz insanlar var, ne demek ya o kadar masum insani oldurecekler ve sende kahraman diyeceksin. Bunlarin hepsinin hesabini Allah sorar elbet, sorar cunku burda hesap soracak bir adalet yok. Dusunsenize bir korsan yolcu dolu bir ucagi kacirsin, sonra da polisler icerde terorist var diye ucagi havaya ucursun, ne yaptik sucluyu imha ettik, peki o kadar yolcu, ucus murettebati ne oldu pisi pisine parcalanip gitti. Elinizi vicdaniniza koyun ki varsa, sucluyu kahraman ilan ederseniz gun gelir sizin cocuklarinizi oldurenlerde kahraman ilan edilir, bunu unutmayin.
  • fazla kurcalamayin!!!
  • Ohha iyice yasanmaz bir yer oldu
  • Pilotlar verilen emri yapmıştır.Niye pilotları ararsınız anlamam.N e biçim haber bu ya!

Şırnak’taki iki köyün bombalanarak 38 kişinin öldürülmesi ile ilgili dosyada yapılan bütün yazışmalara rağmen köyü bombalayan pilotların, operasyona birlikte katılan helikopter pilotlarının ve operasyon emrini veren subayların isimlerinin belirlenemediği ortaya çıktı. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin kararıyla yeniden açılan soruşturmayı yürüten Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nda görevli savcı Semih Akgün, zamanaşımının 26 Mart’ta dolacağını belirterek dosyayı Diyarbakır 7. Kolordu Komutanlığı Askeri Savcılığı’na gönderdi.

‘Teröristlere yönelikti’

Görevsizlik kararında Hava Kuvvetleri Komutanlığı ile yapılan yazışmalara dayanılarak bir F-4 savaş uçağının kontrolünde Kuşkonar ve Koçağılı köyünde operasyon yaptığının anlaşıldığı belirtildi. Kararda, olayın “Şırnak’ın batısında oldukları istihbaratı gelen ve etkisiz hale getirilmesi istenen PKK mensuplarına yönelik yapılan hava harekatı icrası dolayısıyla olayın meydana geldiği” ileri sürüldü. Kararda dönemin Kara Kuvvetleri Asayiş Komutanı Hasan Kundakçı ile emekli albaylar Adnan Karaardıç, Metin Hazar ve İbrahim Erge’ye “Birden fazla kişiyi aynı sebeple öldürme, birden fazla kişiyi öldürmeye teşebbüs etmek” suçlaması yöneltildi.

Emri verenler de yok

Son atamalarla Diyarbakır özel yetkili savcısı olarak görevlendirilen Semih Akgün’ün imzasını taşıyan görevsizlik kararında, sorumluluğu görülen 4 rütbeli asker dışında olayın faillerinin aradan geçen 20 yılda bulunamadığı belirtildi. Kararda, “Olay tarihinde operasyon icra emrini veren sorumlu ve rütbeli subaylar, Şırnak ilinde operasyon isteğinde bulunan İç Güvenlik Komutanlığında sorumlu ve rütbeli subaylar, operasyonu icra eden görevli pilotlar, İHK olarak görev yapan personel, Kara İstihbarat Subayı, uçaklara öncülük eden ve operasyona katıldığı anlaşılan helikopter pilotlarının açık kimliklerinin soruşturmanın bu aşamaya gelinceye kadar tespit edilemediği, tespit edilmesi için gereken yazışmaların yapıldığı” belirtildi.

Operasyon talebi de meçhul

Görevsizlik kararında Hasan Kundakçı’nın olay tarihinde Diyarbakır ilinde Kara Kuvvetleri Korgeneral rütbesiyle asayiş komutanı olarak görev yapması dolayısıyla olayla irtibatlı olabileceği değerlendirilerek şüpheli olarak savunmasının alındığı belirtildi. Diğer şüphelilerin ise 26 Mart 1994 tarihinde belirtilen köylerden operasyon icrası için kendilerine tam olarak hangi birimden geldiği tespit edilemeyen istek talebi olduğu anlaşılan fax-mesaj formunun altında imzalarının bulunması ve bu mesaj formu uyarınca isteğin 2. Hava Taktik Komutanlığı’na operasyon icrasının iletilmesi dolayısıyla şüpheli gösterildiği, bunlardan Metin Hazar ve İbrahim Ergen’in savunmasının alındığı kaydedildi. Görevsizlik kararında Adnan Karaardıç’ın ifadesinin alınmadığı anlaşıldı. (Vatan)

O PİLOTLAR 20 YILDIR BULUNAMIYOR!

Yorumlar Tüm Yorumlar (18)

Hata büyük ~ 10 yıl önce
Madem bu kadar suçlanacak, İnsanlık ayıbının mümessili görülecektiniz, keşke sizde Saddam Hüseyinin, Beşar Esadın pilotları, subayları , generalleri gibi basaydınız kimyasalı, biyolojik bombayı. Baksanıza, bebek katillerine yapılan operasyona katılanları emeği geçenleri tek tek vatan haini gibi yargılamaya kalkıyorlar. Öyle davransaydınız en azından bu muameleyi hak etmiş olurdunuz. Bir de bu savcıları olay yerine götürdüğünüzde bırakaydınız dağın tepesinden kendi imkanları ile inselerdi. Bir de helikopterle taşıdınız dimi? "Hırsızın hiç mi suçu yok hakim bey" noktasındayız. Bütün bunlar insana dudak uçuklatır. Boşa dememiş İnönü "Hainin bol olduğu bir zamanda ve ülkede yaşıyoruz" diye.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tarkan ~ 10 yıl önce
beyler, terör bitmişken başlatılmaya çalışılınıyor. buna zemin hazırlamamak ve alet olmamak lazım. bir laf vardır b**u kurcalarsan kokusu çıkar. bir bölgenin insanlarına suçlama yapılırsa hepsiyle helalleşmek gerekir. gıyaptan konuşmak kul hakkıdır. orada çok değerli insanlar da var. barış içinde yaşamak en güzeli. teror bitti artık. güzel günler göreceğiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
vay be ~ 10 yıl önce
cidden buna inanıyormusun terör gerçekten bitti sen arabanı al git bi hakkari dolaylarında gez bakalım sana kimler kimlik kontrolü yapıcak terör tabi ki biter lavukların istediği herşey yerine getiriliyor tıpkı şımarık veletler gibi
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Her davada olduğu gibi Türkiye Roboski katliamında da AİHM karşısında suçlu bulunacak ve ülkemiz yine bir kez daha küçükdüşecektir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Ne biçim haber la bu!! Görev verilir ve yapılır, terörist öldürmek ne zamandan beri suç oldu??son 10 yıl hariç tabi...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ohha dıyene ~ 10 yıl önce
Oradakıler zaten ınsan degıl hedef secılen pkk dır eger ımha edıldıgseler mılaka pkk dır zaten turkıye cumhurıyetı pkk ıle mucadele de sıvılere saygı ve ozem gostermeseydı o bolge de ınsan kalmazdı ve pkk bıtmıs olurdu cunku hepsı pkk oradakılerın devlet suclu mu evet ıs ımkanı yok ekmek yok belkıde bu yola mecburen gırıyorlar ama hepmınızın sonu aynı olacak leslerınınz tanınmıcak halde mezarınızı yok olsada lesının tek parca degıl olımcak olamaz da

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Şimdiye kadar PKK ya ateş eden her asker ve korucu suçlu bu saçma habere göre. Başlarım sizin insanlık anlayışınıza. Sen gel çoluk çocuk deme herkesi katlet, devlete başkaldır, sonra hukuk içinde mağduru oyna. Daha düşmedik okadar. Bu devletin yiğitleri bitmez. Akıllı olun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Nasil havacisiniz ya ~ 10 yıl önce
Aramizda ne kadar da cahil ve vicdansiz insanlar var, ne demek ya o kadar masum insani oldurecekler ve sende kahraman diyeceksin. Bunlarin hepsinin hesabini Allah sorar elbet, sorar cunku burda hesap soracak bir adalet yok. Dusunsenize bir korsan yolcu dolu bir ucagi kacirsin, sonra da polisler icerde terorist var diye ucagi havaya ucursun, ne yaptik sucluyu imha ettik, peki o kadar yolcu, ucus murettebati ne oldu pisi pisine parcalanip gitti. Elinizi vicdaniniza koyun ki varsa, sucluyu kahraman ilan ederseniz gun gelir sizin cocuklarinizi oldurenlerde kahraman ilan edilir, bunu unutmayin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tedaviye ~ 10 yıl önce
ihtiyacın var arkadas senn.. konu ne verdıgın ornek ne! . cok gereksiz bir haber ve yorum.
ARAMAK ~ 10 yıl önce
fazla kurcalamayin!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ohha ~ 10 yıl önce
Ohha iyice yasanmaz bir yer oldu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kara şövalye ~ 10 yıl önce
Pilotlar verilen emri yapmıştır.Niye pilotları ararsınız anlamam.N e biçim haber bu ya!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000