16 Eylül 2016, Cuma 15:12:39

O anlar ilk kez paylaşıldı!

Amerikan Hava Kuvvetleri bir süre önce yaşanan bir olayın görüntülerini ilk kez paylaştı.
  • Burası gibi 3. dünya ülkelerinde pilotun ayağı yere basmıyor. Olum eğitimin belli süresi belli (en fazla 2 yıl) bu neyin cakası. Sanki beyin cerrahı eleman.
  • Bizim pilotlar bayılmaz :) bayiltir
  • Ulen hasso o zamanda tenekeydin hala öle bide oncelde hocalık yaptın :) read hasso Auto GCAS technology. Auto GCAS software also has a Pilot Activated Recovery System (PARS).Senin zamanında amraamla bfm yapılmıyodur tabi :))
  • bilegi saglam olan sivil de var asker de var... öte yandan autopilottan cıkıp 140 kt ta ucagı götüremeyen ne askerler gördük biz... kimse kimseye ahkam kesmeyip alcak gonullu olup işine baksın... alcak gonullu olmayı eziklik sananların nasıl uctugunu goruyoruz zaten...
  • Gördüğüm kadarıyla, Asker kökenli pilotun sivil kökenli pilotla işi olmaz. Ama svil kökenli, kıskançlığından devamlı laf atar. Normaldir. (Lafım kendini bilen pilotlara değildir)
  • Lider dediğin böyle olur işte. İsmiyle kaç defa kurtarmak için çağrı yapıyor. Gerçi önce know it off demeliydi bence. Kapattıkları için kaç G de gitmiş bilmiyoruz ama setup ın sonları na doğru herhalde. Çok G çekmemiş gibi geldi. 4. Sn de çok kısa süreli black out galiba.
  • Tüm yazılanlar için...hahaha
  • Standart asker & sivil ayrımı yapmak istemiyorum işini yapan herkese saygımız sonsuz AMA Her iki tarafta uçanlar bir şey biliyor da yorum yapıyor da askeri havacılıkta uçmayıp da 40 yıllık askeri havacı gibi yorum yapanlar.....abicim neyin peşindesiniz ne yapmak ne demek istiyorsunuz....derdiniz nedir..... Devamlı bir çamur çamur...... hala anlamış değilim...????
  • Asker düşmanlığı sanırım bitmeyecek, neyi paylaşamıyorsanız. Noksan bir habere bu kadar sazan ne güzel yorumlar yapmış ilgisi olmayan. F-16 uçağı insan vucudunun dayanma limitleri üzerinde imal edilmiş olup bazı hareketlerde pilotun bilinç kaybı normaldir.(Fuarlarda bile gösterildi) Bilinç kaybı olduğunda uçağın dizaynından dolayı irtifa almaya yani yerden yükselmeye ayarlanmıştır. Pilot arkadaşlar işinizi iyi öğrenin teknisyenleri sadece işiniz düştüğünde hatırlamayın. Siz olmazsanız teknisyenler, teknisyenler olmazsa siz olmazsınız UNUTMAYIN. İnsanlığın bazılarının çıkarlarından dolayı huzur içinde olması mümkün değildir, pembe hayal görmeyelim fakat hazırlıklı olalım, öldürmeden nasıl barışırız diye.
  • bırakın asker sivil ayrımını hepiniz amerikanın yaptığı jetleri uçuruyorsunuz hiçbiriniz bir poh değilsiniz. ne uçak yaptınız ne aya gittiniz..

Amerikan Hava Kuvvetleri bir süre önce yaşanan bir olayın görüntülerini ilk kez paylaştı.

Paylaşılan görüntülere göre bir F16 pilotunun bilincini kaybettiği ve uçağın da irtifa kaybettiği görülüyor. O anda bir hata olduğunu fark eden otomatik pilot devreye giriyor ve uçağın kontrolünü alarak uçağı tekrar normal seyrine çeviriyor.

Daha sonra kendine gelen pilot uçağı güvenli bir şekilde indiriyor.

 

O anlar ilk kez paylaşıldı!

Yorumlar Tüm Yorumlar (32)

Sıkıntı büyük ~ 8 yıl önce
Burası gibi 3. dünya ülkelerinde pilotun ayağı yere basmıyor. Olum eğitimin belli süresi belli (en fazla 2 yıl) bu neyin cakası. Sanki beyin cerrahı eleman.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Trk ~ 8 yıl önce
Bizim pilotlar bayılmaz :) bayiltir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tango one ~ 8 yıl önce
Ulen hasso o zamanda tenekeydin hala öle bide oncelde hocalık yaptın :) read hasso Auto GCAS technology. Auto GCAS software also has a Pilot Activated Recovery System (PARS).Senin zamanında amraamla bfm yapılmıyodur tabi :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bilegi saglam olana ~ 8 yıl önce
bilegi saglam olan sivil de var asker de var... öte yandan autopilottan cıkıp 140 kt ta ucagı götüremeyen ne askerler gördük biz... kimse kimseye ahkam kesmeyip alcak gonullu olup işine baksın... alcak gonullu olmayı eziklik sananların nasıl uctugunu goruyoruz zaten...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Maalesef ~ 8 yıl önce
Gördüğüm kadarıyla, Asker kökenli pilotun sivil kökenli pilotla işi olmaz. Ama svil kökenli, kıskançlığından devamlı laf atar. Normaldir. (Lafım kendini bilen pilotlara değildir)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Süper ~ 8 yıl önce
Çok doğru bir saptama.....dediğin gibi kendini bilen efendi, saygılı olanlar hariç....
Bfm ci Hasan ~ 8 yıl önce
Lider dediğin böyle olur işte. İsmiyle kaç defa kurtarmak için çağrı yapıyor. Gerçi önce know it off demeliydi bence. Kapattıkları için kaç G de gitmiş bilmiyoruz ama setup ın sonları na doğru herhalde. Çok G çekmemiş gibi geldi. 4. Sn de çok kısa süreli black out galiba.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
" G " ~ 8 yıl önce
Büyük ihtimal 8.3 G de gitmiş recover yaparken de 9.1 G de büyük ihtimal ikinci bir Black-Out olmuş......Hatırlatma: G bilgisi HUD Sol üst köşede..... çabuk unutmuşsun Hasan.....:))
Hasan ~ 8 yıl önce
Çok teşekkür unutmuşuz valla 15 sene az değil
BFM..? ~ 8 yıl önce
Hasan.....bu işi bildiğine emin misin ?
Reality ~ 8 yıl önce
Tüm yazılanlar için...hahaha

Yanıtla

Kalan karakter 1000
?????? ~ 8 yıl önce
Standart asker & sivil ayrımı yapmak istemiyorum işini yapan herkese saygımız sonsuz AMA Her iki tarafta uçanlar bir şey biliyor da yorum yapıyor da askeri havacılıkta uçmayıp da 40 yıllık askeri havacı gibi yorum yapanlar.....abicim neyin peşindesiniz ne yapmak ne demek istiyorsunuz....derdiniz nedir..... Devamlı bir çamur çamur...... hala anlamış değilim...????

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Teknisyen ~ 8 yıl önce
Asker düşmanlığı sanırım bitmeyecek, neyi paylaşamıyorsanız. Noksan bir habere bu kadar sazan ne güzel yorumlar yapmış ilgisi olmayan. F-16 uçağı insan vucudunun dayanma limitleri üzerinde imal edilmiş olup bazı hareketlerde pilotun bilinç kaybı normaldir.(Fuarlarda bile gösterildi) Bilinç kaybı olduğunda uçağın dizaynından dolayı irtifa almaya yani yerden yükselmeye ayarlanmıştır. Pilot arkadaşlar işinizi iyi öğrenin teknisyenleri sadece işiniz düştüğünde hatırlamayın. Siz olmazsanız teknisyenler, teknisyenler olmazsa siz olmazsınız UNUTMAYIN. İnsanlığın bazılarının çıkarlarından dolayı huzur içinde olması mümkün değildir, pembe hayal görmeyelim fakat hazırlıklı olalım, öldürmeden nasıl barışırız diye.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
u lan mal lar ~ 8 yıl önce
bırakın asker sivil ayrımını hepiniz amerikanın yaptığı jetleri uçuruyorsunuz hiçbiriniz bir poh değilsiniz. ne uçak yaptınız ne aya gittiniz..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000