19 Haziran 2018, Salı 14:24:10

Norveç'in elektrikli uçağı göklere çıktı

Dünyanın en büyük elektrikli otomobil alıcısı Norveç, 20 yıl içerisinde tüm uçuşlarını elektrikli yapmayı hedefliyor.
  • Eyyyyy norvec. sen kimsin ya? agac kesiyorsak madenlere yol aciyorsak, komurden fosilden enerji uretiyorsak. Yerine 10 misli agacida biz dikeriz ya. sen yesili koru biz yine tokiyle devam diyoruz.
  • Elektrikli hava ve kara araçlarının üretimi doğru ama bunlara sahip olmak için milyoner olmak gerekiyor. Şunu unutmayalım elektrik üretiminin doğaya zararı akaryakıttan daha fazla. Elektrikli araç üretmeden önce bu kadar araca sağlanacak elektriği nasıl üreteceklerini de bulmalı ülkeler. Neticede ulaşım araçlarının çoğalması durumunda bütün ülkeler tekrar nükleer enerji üretimine başvurmak zorunda kalacak.
  • Pipistrel yıllardır elektrikli hafif uçak üretiyor. 2025 ve yolcu taşıma gibi ifadeler anlamsız
  • Bizde elektrikli araclar luks sayilip ekstra vergi bile bindiriliyor. Durmak yok yola devam dunyadan bir haber ulkemin insanlari
  • Bizim bakan da borcam bordan yapilyor saniyor
  • Habere oyle bi kapak hazırlamışsınız ki
  • Dünyanın en pahalı benzinini kullananlar olarak elektrikli arabaya karşıyız. Yaşasın küresel ısınma yaşasın içten yanmalı combustion chamber!
  • Haberi Türkiye'de yapıldı zannettim içim kıpır kıpır olmuştu. Norveç oldugunu görünce üzüldüm

Elektrikli otomobil piyasasının dünyadaki en büyük müşterisi Norveç,  pazartesi günü ilk iki kişilik elektrikli uçağını test etti. Oslo Havalimanı etrafında test uçuşunu gerçekleştiren uçak, Slovenyalı Pipistrel tarafından üretildi.

Yeni havacılık kurallarının yeşil ışık yakması durumunda helikopter, 2025'te yolculu seyahatlerine başlayacak.

Alpha Electro G2 adlı uçağın ilk yolcuları ise Ulaştırma Bakanı Ketil Solvik-Olsen ve ülkenin birçok havalimanı işletmesini elinde tutan Avinor'un başındaki isim Dag Falk-Petersen oldu.

Elektrikli uçaklarda kilonun önemli bir sorun olması nedeniyle Solvik-Olsen ve Falk-Petersen, uçuş öncesi çok sıkı bir diyete girmişti.

Uçağı kullanan Falk-Petersen, yolculu uçuşların hepsinin 2040'da kadar elektrikli uçaklarla yapılması gerektiğini vurgulardı.

Solvik-Olsen ise Boeing ve Airbus gibi uçak devlerinin elektrikli üretime ağırlık verdiğini, bu nedenle batarya fiyatlarının düştüğünü, bu durumunda hükümet hedeflerine ulaşmada kolaylık sağladığını aktardı.

Tesla, Nissan Leaf, Volkswagen Golf gibi markaların elektrikli otomobillerinin tüketicisi Norveç, söz konusu araçların alımını teşvik etmek için vergi indirimleri, otoban fiyatlarından muaf tutulma ve ücretsiz park alanları gibi uygulamalara yönelmiş durumda.

Dünyanın ilk elektrikli uçağı Temmuz 2015'te Manş Denizi'ni geçmişti. Fransa'nın efsanevi pilotu Louis Bleriot da 1909'da Manş Denizi'ni fosil yakıtlı bir uçakla geçen ilk kişiydi. Mayıs 2018'de ülkede satılan otomobillerin yüzde 56'sı ya elektrikli ya da hibritti. 2017'nin aynı döneminde bu oran yüzde 46'dıydı. (BusinessHT)

Norveç'in elektrikli uçağı göklere çıktı

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

IlceBaskani ~ 6 yıl önce
Eyyyyy norvec. sen kimsin ya? agac kesiyorsak madenlere yol aciyorsak, komurden fosilden enerji uretiyorsak. Yerine 10 misli agacida biz dikeriz ya. sen yesili koru biz yine tokiyle devam diyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dağayı bu kadar pahalıya korumayalım ~ 6 yıl önce
Elektrikli hava ve kara araçlarının üretimi doğru ama bunlara sahip olmak için milyoner olmak gerekiyor. Şunu unutmayalım elektrik üretiminin doğaya zararı akaryakıttan daha fazla. Elektrikli araç üretmeden önce bu kadar araca sağlanacak elektriği nasıl üreteceklerini de bulmalı ülkeler. Neticede ulaşım araçlarının çoğalması durumunda bütün ülkeler tekrar nükleer enerji üretimine başvurmak zorunda kalacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Junk ~ 6 yıl önce
Pipistrel yıllardır elektrikli hafif uçak üretiyor. 2025 ve yolcu taşıma gibi ifadeler anlamsız

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Maalesef ~ 6 yıl önce
Bizde elektrikli araclar luks sayilip ekstra vergi bile bindiriliyor. Durmak yok yola devam dunyadan bir haber ulkemin insanlari

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bizim ~ 6 yıl önce
Bizim bakan da borcam bordan yapilyor saniyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Türkiye sandım ~ 6 yıl önce
Habere oyle bi kapak hazırlamışsınız ki

Yanıtla

Kalan karakter 1000
elektrikli ~ 6 yıl önce
Dünyanın en pahalı benzinini kullananlar olarak elektrikli arabaya karşıyız. Yaşasın küresel ısınma yaşasın içten yanmalı combustion chamber!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Havaci ~ 6 yıl önce
Haberi Türkiye'de yapıldı zannettim içim kıpır kıpır olmuştu. Norveç oldugunu görünce üzüldüm

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Teyze ~ 6 yıl önce
Türkiye de yaşamıyorsunuz herhalde

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000