22 Mayıs 2012, Salı 08:04:57

NİSAN'DA BEKLİYORDUK...

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı ve Alanya Turistik İşletmecileri Derneği (ALTİD) Başkanı Gülçin Güner, Gazipaşa Havalimanı için Danimarkalı şirketin uçuş izni aldığını söyledi.

Güner, yaptığı açıklamada Danimarka'dan turist getiren Scanway operasyonlarını gerçekleştirecek havayolu şirketinin Gazipaşa'ya uçuş için izin aldığını açıkladı.

SEZON BEKLENTİLERİN ALTINDA GİDİYOR

Avrupa'daki ekonomik belirsizliğin turizmi olumsuz etkilediğini dile getiren Güner, Mayıs ayının son dönemine doğru toparlanma yaşanabileceğini söyledi. Güner, "Bu sezon biraz ilginç bir sezon. Beklentilerin altında gidiyor. Mayıs ayının son döneminden itibaren artış bekliyoruz. Talep bu yönde görünüyor. Haziran da fena görünmüyor. Temmuz, ağustos satılmaya başlandı. Ama zorlu bir ekonomik durum var" diye konuştu. Güner, bölgedeki yatak arzının da arttığını, dolayısıyla dolulukların artması için gelen turist sayısında daha büyük artışlar yakalanması gerektiğinin altını çizdi.

GAZİPAŞA'YA DANİMARKA'DAN YENİ UÇUŞLAR BAŞLIYOR

Gazipaşa Havalimanı'nın uçuşlara açılmasının bölge turizmi için olumlu bir adım olduğunu söyleyen Güner, Gazipaşa'ya Danimarka'dan uçuşların başlayacağını söyledi. Scanway şirketinin organize ettiği turlar kapsamında uçuşların 4 Haziran'da başlayacağını söyleyen Güner, konuyla ilgili şu bilgileri verdi:

"Alanya Gazipaşa Havalimanı'na uçaklar inmeye başladı. Sivil Havacılık'tan en son gelen bilgi Scanway şirketinin uçuşlar için izin aldığı yönünde. İlk uçuş 4 Haziran'da gerçekleşecek. Biz aslında bu uçuşun Nisan'da gelmesini bekliyorduk. Çok daha önceden başvurusu yapılmış bir uçuştu. Aralıklarla gidiyoruz dolayısıyla biraz zaman gerekiyor. Havalimanı Alanya'ya ulaşım konusunda büyük kolaylık sağlayacak."

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın TÜROFED Toplantısı için geldiği Alanya'daki gelişmeleri yakından takip ettiğini de dile getiren Güner, Bakan Günay'a konuya ilgisinden dolayı da teşekkür etti.

NİSAN'DA BEKLİYORDUK...

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000