14 Ekim 2008, Salı 07:58:03

Muğla'yı gökyüzünden görmek...

Muğla kıyılarında havadan ve denizden “Mavi Yolculuk” bölgede tatil yapan turistlerin ilk tercihleri arasında yer alıyor. Turistler, gözde mavi yolculuk rotalarını düzenlenen helikopter ve deniz uçağı turları ile gökyüzünden görüntüleme şansını yakalıyorlar.

Turistlerin yoğun ilgi gösterdiği “Mavi Yolculuk”ta öncelikle, Bodrumlu tekne ustaları tarafından yapılan ahşap guletler özellikle tercih ediliyor. Bölgede farklı rotalarda yapılan “Mavi Yolculuk” 2-3 gün ile 1 hafta sürebiliyor.

Bazı tur şirketleri ise Bodrum, Fethiye, Datça, Köyceğiz, Marmaris, Gökova ve Sedir Adası'nın koylarını kapsayan günübirlik hava turları düzenliyorlar. Helikopter ve deniz uçakları ile düzenlenen turların rezervasyonları İstanbul ve Dalaman'da bulunan turizm şirketleri tarafından yapılıyor.

Havadan mavi tur yolculuğunu organize eden şirketler, “Mavi Yolculuk” dışında, Efes ve Pamukkale'yi turistlere gökyüzünden görme fırsatı sağlıyorlar. Helikopter turlarına katılan turistler kişi başına 150 ila 200 avro, deniz uçağını tercih edenler ise 200 ila 350 avro ödüyorlar.

 

Muğla'yı gökyüzünden görmek...

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000