22 Mayıs 2010, Cumartesi 15:38:57

MUCİZEVİ ŞEKİLDE KURTULDULAR

Kazadan kurtulan yolcular, mucize eseri nasıl hayatta kaldıklarını anlattılar.

Hindistan'ın Mangalore kentinde bu sabah iniş sırasında düşen yolcu uçağından canlı kurtulan yolculardan bazıları, mucize eseri nasıl hayatta kaldıklarını anlattılar.

Yetkililerin son açıklamasına göre, devlet şirketi Air India'nın yan kuruluşu Air India Express'e Boeing 737 tipi yolcu uçağındaki 160 yolcu ve 6 kişilik mürettebattan 159 kişi öldü, 7 kişi kurtuldu.

Dubai'den gelen uçağın pistten çıkarak kaza yapmasının nedeniyse halen bilinmiyor.

Feci kazadan kurtulanlardan Ömer Faruk isimli yolcu, hastanede NDTV'ye yaptığı açıklamada, "Uçak sağ tarafa ağaçlara doğru yön değiştirdi, kabini duman kapladı. Pisti tutturamayan uçak ormanlık bölgede durdu, sonra yangın çıktı" diye konuştu.

Kablolara dolandığını, ama kendisini kurtarmayı başardığını anlatan şok durumundaki, yüzü yanık kremiyle kaplı yolcu "Ellerim, yüzüm ve bacaklarım yandı. 15 dakika sonra ineceğimizi bildiren bir anons duyuldu, içerde duman vardı, uçağın bir şeye çarptığını sanıyorum" dedi.

Hindistan'ın Press Trust of India ajansının haberine göre de, K.P. Manikutty adlı bir başka canlı kurtulan yolcu da, uçağın gövdesinin ikiye ayrılmasıyla enkazdan kurtulmayı başardığını belirterek, "Yolculara herhangi bir sorun olduğuna dair hiçbir şey söylenmedi, yumuşak bir iniş yapacağımızı sanıyorduk. Yere değer değmez uçakta büyük bir sarsıntı meydana geldi ve az sonra bir şeye çarptı. Sonra kırıldı ve yangın çıktı, ben de aralıktan atladım çıktım" diye anlattı.

UNI ajansının bildirdiğine göre de, Körfez ülkelerinden çalışan Putturismail Abdulla, uçağın yakında duracağını düşündüğünü ve inmeye hazırlandığını söyleyerek, "Ama büyük bir patlama meydana geldi, sonra uçağın benim yanımdan iki taraftan ayrıldığını gördüm. Umutsuzluk içinde dışarı atladım ve koştum. Arkama baktığımda uçağın birkaç parçaya ayrıldığını ve yanmakta olduğunu gördüm. Yaralı bacağıma rağmen yakındaki bir köye gittim ve beni hastaneye götüren arkadaşımı aradım" dedi.

Dubai'de ticaret yapan ve 5 ay aradan sonra dönen Abdül Putur da, yardım bulmak için ormanda 20 dakika yürüdüğünü belirtti.

G. K. Pradeep de, "Bu kazadan canlı kurtulduğuma inanamıyorum" diye felaket anlarını anlattı. (Bugün)

MUCİZEVİ ŞEKİLDE KURTULDULAR

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000