28 Mayıs 2008, Çarşamba 12:15:36

Modern Havaalanı geliyor!

Malatya Erhaç Havaalanı'nın "Hava Liman ve Meydanların PAT Sahalarının Yenilenmesi" projesi kapsamında Paralel Taksiyolu'nun piste dönüştürülmesi işinin ihalesi, 26 Mayıs Pazartesi günü sonuçlandırıldı.

Malatya Erhaç Havaalanı'nın "Hava Liman ve Meydanların PAT Sahalarının Yenilenmesi" projesi kapsamında Paralel Taksiyolu'nun piste dönüştürülmesi işinin ihalesi, 26 Mayıs Pazartesi günü sonuçlandırıldı. 25 milyon YTL bedelli projenin inşasının 31 Aralık'ta tamamlanacağı bildirildi.


AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya'ya yakışır bir havalimanının inşa edilmesi konusunda önemli bir adım atıldığını ifade ederek, "Öncelikle 5 uçak kapasiteli apron genişletme çalışmaları 17 Haziran'da bitirilmiş olacak. Ardından da Paralel Taksiyolu'nun inşası yıl sonunda tamamlanacak. Bu projelerin bitirilmesinin ardından uçak iniş ve kalkışlarını aksatmayacak biçimde ana pistin bakımına başlanacak. Bunun yanı sıra yolcu terminalinin kapasitesinin arttırılması için prefabrik terminal binasının yapımı da 2008 yılı içerisinde tamamlanacak." dedi.

Çalık, önümüzdeki 2 yıl içerisinde Malatya'nın modern sistemlerle donatılmış, alt yapı çalışmaları tamamlanmış bir havaalanına kavuşacağını kaydetti.

Modern Havaalanı geliyor!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000