28 Mayıs 2018, Pazartesi 09:32:32

Maltepe Üniversitesi'nde mezuniyet heyecanı yaşandı

Maltepe Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Programı’nın 35 öğrencisi, üniversite tarafından organize edilen bir tören ile sertifikalarını aldı.
  • Elini kolunu sallayan herkesin çalışabildiği bir sektör haline gelen havacılıgın bence okulu olması bile saçma yıllarca aldığın eğitim sonrasında lise mezunuyla aynı statüde çalıştırılıyorsun , 3 yıllık personellerini asgari ücrete 5 vardiya çalıştırıp , personelin yüzünü güldürmeyen şirket bugün mezunlarla gurur fotoğrafı paylaşımında bulunmuş alkışa şayan
  • Lisans isletme ve lisans sivil hava ulas.isletmeciligi mezunuyum 7 yila yakin celebide calistim.sirketimiz küçülüyor diyip part time çekip zoraki istifa ettirdiler.yaziklar olsun diyorum.
  • Sayın Erdinç Meriçli, ordaki çocuklar ile ilgileneceğine, önce kendi personeline sahip çık. Kendi personellerinle ilgilen. Şov yapmaya gerek yok.
  • Tebrikler gençler
  • SHGM talimatına uygun olarak hazırlanmış bir ders programını var. Hocalarının hepsi sektörden gelme. Ben beğendim umarım diğer okulların programları bu şekilde bir süreç izler
  • Mezun olmadan isbaşı yapan öğrencileri de olmuş.Tüm havacılık duayenleri bir aradaydı gerçekten guzel bir toplantı tören oldu
  • yelek ne alaka? gerçekten bilen varsa söylesin... ICAO gereği mi?
  • TR de eğitim sisteminin bir problemi de bu. "çok ciddi ihtiyaç var" demekle olmuyor bu işler. Bölüm için izin isteyen her üniversiteye izin veriyorlar. Oturup ne kadar ihtiyaç var tespit edilmiyor. Artık sayamıyorum bile kaç üniversitede var bu bölüm bimem kaç kapasite ile ve malesef sektörün ihtiyacı bu kadar değil. Sektörün şu bakımdan işine gelmiş olabilir, ucuz işçilik....
  • Bunlar hep hayal tüccarlığı. Hangi şirkette iş bulacak bunlar. Süsleyip püsleyip piyasaya salıyorsunuz. Yüklemeci bile yapmıyorlar. Sektöre faydanız olmadığı gibi zararınız oluyor. Yazıktır günahtır. İki kuruşluk bilginizi pazarlamak için başka mecralar arayın.
  • Sabıhanın kekosu Erdinç'de ordaymış

Maltepe Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Programı’nın 35 öğrencisi, üniversite tarafından 25 Mayıs 2018 tarihinde organize edilen bir tören ile sertifikalarını aldı.  

Program 2016-2017 Güz dönemi itibariyle öğrenim hayatına adım atmıştı. Programın Öğretim Elemanları Özlem Çapan Özeren ve Levent Kaya’nın eğitmenliğinin yeterli bulunarak SHGM tarafından onaylanmasıyla birlikte aynı yıl içinde SHGM tarafından 20 farklı konuda hem hizmet içi hem de kurum dışı olarak, yetkilendirilen Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği bölümü, Yolcu Hizmet Memuru, Harekât Memuru, Temsil Gözetim Memuru, Ramp Memuru ve Kargo Memuru pozisyonlarının hepsi için gereken teorik eğitimleri veriyor. Dönemin sonunda yapılan sertifika sınavına ücretsiz olarak katılan ve 80 barajını geçerek sertifikaya hak kazanan öğrencilere yıl sonunda yapılan bir törenle sertifikaları veriliyor. Bu sertifikaların tamamına sahip olmak hiç kolay değil. Bunun için yıl boyu tüm derslere katılmak ve çok çalışmak gerekiyor.

Tören bölümün daha mezun olmadan işe girmeyi başaran öğrencilerinin isimlerinin okunmasıyla başlandı. Törenin katılımcıları arasında üniversitenin öğretim üyeleri, ve yöneticileri, programın birinci ve ikinci sınıf öğrencileri ve havacılık camiasından davet edilen misafirler katıldı. Tören Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Program Yürütücüsü Özlem Çapan Özeren’in öğrencilere ve katılımcılara hitaben yaptığı teşekkür konuşması ile devam etti.

Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Programı Yürütücüsü Öğr. Gör. Özlem Çapan Özeren, "Biz 2 yıl önce Sivil havacılık Genel Müdürlüğü'nden akredite olduk. Bölümümüz 2016 yılında kuruldu. Bugün sertifikayı almaya hak kazanan öğrencilerimiz için tören düzenledik. Bu sertifikaları almak hiç kolay değil. Büyük emek harcamak gerekiyor. Bu sertifika çok değerli çünkü alanlarında işe girdikleri zaman bu sertifikalarla işe başlayacaklar. O yüzden sektör tarafından sertifikalanmış oldular. Sektör temsilcileri öğrencilerin sertifikasını verdi. Hedefimiz, öğrencilerimizin tamamını bu sertifikaları alabilen İngilizcesi iyi, nitelikli işgücü yaratabilmek" dedi.

Sertifikalarını almak üzere ismi anons edilen öğrencilere, sivil havacılıkta emniyetin ne kadar önemli olduğunu sembolize eden Maltepe Üniversiteli logolu fosforlu yelekleri, 10 yılın üzerinde Atatürk Havalimanı’nda çalışmış olan ve şimdi de İDO İş Sağlığı ve Güvenliği Müdürü olan Dr.Nedim Şendağ tarafından giydirildi. Yeleğini giyen öğrenciler daha sonra havacılık camiasındaki davetlilerden ve okul yöneticilerinden sertifikalarını aldılar.  Törene katılan davetliler arasında İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı İnsan Kaynakları Direktörü Ahmet Hakan Arslan, Personel Müdürü Umut Yaman ve Kurumsal İletişim Müdürü Canan Soysal; Havaş İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdür Yardımcısı Berrin Yazıcı ve İnsan Kaynakları ve Eğitim Uzmanı Emel Ayyıldız Karabay; Çelebi Hava Servisi Eğitim Müdürü Nagehan Ekener;  Pegasus Sabiha Gökçen Terminal Hizmetleri Müdürü Erdinç Meriçli ve THY Kokpit İstihdam Müdürü  bulunuyordu. Tören Sayın  Dr Nedim Şendağ’ın konuşmasını takiben konuklara plaketlerinin verilmesiyle sona erdi.


















Maltepe Üniversitesi'nde mezuniyet heyecanı yaşandı

Yorumlar Tüm Yorumlar (25)

Pgs personel ~ 6 yıl önce
Elini kolunu sallayan herkesin çalışabildiği bir sektör haline gelen havacılıgın bence okulu olması bile saçma yıllarca aldığın eğitim sonrasında lise mezunuyla aynı statüde çalıştırılıyorsun , 3 yıllık personellerini asgari ücrete 5 vardiya çalıştırıp , personelin yüzünü güldürmeyen şirket bugün mezunlarla gurur fotoğrafı paylaşımında bulunmuş alkışa şayan

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gülüp geçiyorum ~ 6 yıl önce
Lisans isletme ve lisans sivil hava ulas.isletmeciligi mezunuyum 7 yila yakin celebide calistim.sirketimiz küçülüyor diyip part time çekip zoraki istifa ettirdiler.yaziklar olsun diyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Saw ~ 6 yıl önce
Sayın Erdinç Meriçli, ordaki çocuklar ile ilgileneceğine, önce kendi personeline sahip çık. Kendi personellerinle ilgilen. Şov yapmaya gerek yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bravo ~ 6 yıl önce
Tebrikler gençler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Nitelikli Eleman ~ 6 yıl önce
SHGM talimatına uygun olarak hazırlanmış bir ders programını var. Hocalarının hepsi sektörden gelme. Ben beğendim umarım diğer okulların programları bu şekilde bir süreç izler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eleman ~ 6 yıl önce
Hangi sektör ? Hangi tecrübe ? Bir tek Erdinç bey tecrübelidir. Diğerleri fasa fiso
~ 6 yıl önce
Mezun olmadan isbaşı yapan öğrencileri de olmuş.Tüm havacılık duayenleri bir aradaydı gerçekten guzel bir toplantı tören oldu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Duayen ~ 6 yıl önce
Hangisi duayen ? Bir isim yazar mısınız ? Sektörde 20 sene çalışmak duayen yapmaz insanları. Aldıkları uluslararası eğitimlere bakacaksın. ICAO dan ACI dan veya IATA dan kaç tane eğitim almışlar. Bademvari düşünmemek lazım.
fosforlu? ~ 6 yıl önce
yelek ne alaka? gerçekten bilen varsa söylesin... ICAO gereği mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bilgi ~ 6 yıl önce
Emniyeti temsil ediyor yelekler havacılık ile hiç mi alakan yok kardeş. Orada Dr.Nedim Şendağ var yelekleri onun elinden almışlar bu kisiyi bir araştır istersen
Bilgi ~ 6 yıl önce
Dr Nedim bu sektöre en büyük zarar vermiş kişidir. Sayesinde Havaş 5 sene geriye gitti. Karıştığı her işi batırmış ve bir çok insanın ekmeksiz kalmasına sebebiyet vermiştir.
Sistem ~ 6 yıl önce
TR de eğitim sisteminin bir problemi de bu. "çok ciddi ihtiyaç var" demekle olmuyor bu işler. Bölüm için izin isteyen her üniversiteye izin veriyorlar. Oturup ne kadar ihtiyaç var tespit edilmiyor. Artık sayamıyorum bile kaç üniversitede var bu bölüm bimem kaç kapasite ile ve malesef sektörün ihtiyacı bu kadar değil. Sektörün şu bakımdan işine gelmiş olabilir, ucuz işçilik....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
üni ~ 6 yıl önce
Biliyor muydunuz? Türkiye'de 3456 özel üniversitede havacılıkla ilgili toplam 34523452 bölüm bulunuyor. Nişantaşı Üniversitesi de dahil...
Tüccar ~ 6 yıl önce
Bunlar hep hayal tüccarlığı. Hangi şirkette iş bulacak bunlar. Süsleyip püsleyip piyasaya salıyorsunuz. Yüklemeci bile yapmıyorlar. Sektöre faydanız olmadığı gibi zararınız oluyor. Yazıktır günahtır. İki kuruşluk bilginizi pazarlamak için başka mecralar arayın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Levent ~ 6 yıl önce
Sabıhanın kekosu Erdinç'de ordaymış

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Saw ~ 6 yıl önce
Önce kendi elemanlarına sahip cıksın da sonra cocukları eğitsin.
Pgs sgp ~ 6 yıl önce
Ahh ah elemanlarına bir kere böyle gülümse erdınc merıclı
Pgs den nefret edenlerden ~ 6 yıl önce
Kendi personeli açlıktan ölüyo adam poz peşinde önce adaleti içerde sağlayın sonra caka satarsınız , asgari ücrete yıllarca personel çalıştırırsanız tabiki sürekli eleman ararsınız .

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000