14 Aralık 2009, Pazartesi 07:42:08

Mahsur kalan hacılar yurda dönüyor

Suudi Arabistan Hava Yolları uçaklarında meydana gelen arıza nedeniyle Cidde'de mahsur kalan Türk hacıları ile ilgili sorun çözüldü...
  • Ben de geçen pazartesi Cİdde havaalanında 24 saatten fazla bekledim. Uçakta arıza olduğu söylendi. Otele filan aldılar. Neyse uzun uğraşlar sonunda uçağa bindik. Kabin memurları uçakta arıza filan olmadığını tamamen yoğunluktan kaynaklı bekleme olduğunu söylediler.

Konuyla ilgili Yeni Şafak'a bilgi veren Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Fikret Karaman, Suudi Arabistan Havayolları ile Türkiye'ye dönecek hacıların 450 kişilik iki uçakta meydana gelen arıza nedeniyle havaalanında mahsur kaldıklarını söyledi.

Türk hacılarının yanı sıra Endonezya, Malezya ve Pakistanlı hacıların da ülkelerine dönüşlerinde geçikme yaşandığını anlatan Karaman, Diyanet İşleri Başkanlığının Suudi Arabistan Havayolları ile temasa geçerek, bu sorunun çözümünü sağladığını açıkladı. Karaman, "En son Cidde'deki hacılarımızın bir kısmı bir otele diğer bir kısmı da bir tatil köyüne aktarıldı. Konaklama masraflarını Suudi Arabistan karşılıyor. Bu gece (dün gece) Saat: 24:00 itibari ile Türkiye'ye üç uçak kalkacak ve bekleyen bütün hacılar dönmüş olacaklar" dedi. Kutsal topraklarda Hac vazifesini yerine getiren 450 Türk hacısı 3 gündür Cidde'de mahsur kalmışlardı. Cuma Sabahı Türkiye'de olmaları beklenen Türk hacılar, uçak arızası nedeniyle havaalanında beklemek zorunda kalmışlardı.

Yeni Şafak

Mahsur kalan hacılar yurda dönüyor

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
Ben de geçen pazartesi Cİdde havaalanında 24 saatten fazla bekledim. Uçakta arıza olduğu söylendi. Otele filan aldılar. Neyse uzun uğraşlar sonunda uçağa bindik. Kabin memurları uçakta arıza filan olmadığını tamamen yoğunluktan kaynaklı bekleme olduğunu söylediler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000