27 Eylül 2012, Perşembe 09:26:38

MAHKEME KARARINI AÇIKLADI

18 yıl hapsi istenen pilot beraat etti...
  • hiçte doğrucu falan değilsin....ölen senin yakının olsa allah bilir neler yapardın..yazık
  • Bende eski bir helikopter pilotuyum. Eskiden ben de eş dost tanıdıklarımı uçurdum. Belki pilotluk yeteneğime, belki helikopterimin kaabiliyetini iyi bildiğime, belki de hadi şansıma olsun, kimsenin burnunu kanatmadığım gibi yüzlerle ifade edilecek can kurtardım. Ama her seferinde mevcut riski göze alıp alamayacağımın hep hesabını yaptım. Alamayacağım riski de pilotluğuna, tecrübesine güvendiğim pilot arkadaşım yanımda uçarsa alabileceğimi, ons-dan beklediklerimi alabileceğime inandığım için ileri sürerek nice inanılmaz görevleri de baarı ile yaptım. Şimdi bu hakime sormak istiyorum, hukukta nerede yazıyor bu pilotun aklı selim hareket ettiği. Yahu adam düpedüz bir md. yrd.sını, bir çocuğu ve bir havayolu pilotunu almış, birileride canlarını buna emanet etmiş, o da alamayacağı riski alarak bunları canından etmiş. Yokmudur hukukun ilkelerinde kasıt, kabahat, cürüm? Düpedüz kabahattir bu. Hadi ölenler bilmiyor o hava aracı ile bu riskin alınmayacağını, sen nasıl bilmezsin?
  • izinsiz meraklı misafir taşı, kapasiteden fazla adam doldur beraat et
  • Tamam kaptan beraat etmiste ... yoluna gidenlere ne olacak ? Onlari nasil geri getirecekler ? Yazik gunah degil mi ? Ucuculugunu falan durdurmuslar pasif goreve cekmisler ve hatta emekli etmislerdir insallah sorumsuz pilotu.
  • Pensilvanya'dan iyidir.
  • Yahu yazilani okumak,olani idrak etmek bu kadar mi zorunuza gidiyor.Isinize gelmeyen karar veren bütün kurumlari hemen yaftaliyorsunuz. Pilot ifadesini vermis,uzmanlari incelemis arac arizasi demis,mahkeme sucsuz olduguna kanaat getirmis.Ama gelgelelimki bizim süper hiper uzmanlarimiz tatmin olmamislar.Siz tatmin olun diye adami idam mi etselerdi.
  • Git kislada yasa ozaman
  • POLİS "OUT", ASKER "IN".
  • bravo..fazla söze gerek yok..adalet ????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne ait Alouette 2 SA 318C tipi helikopter, 20 Mayıs 2011’de Beykoz Anadolu kavağı sahili açıklarında düşmüştü. Helikopteri kullanan havacılıktan sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Kemal Özdemir yaralı olarak kurtarılırken, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Bilgi İşlem Şube Müdürü Ragıp Ali Bilgen ile 9 yaşındaki oğlu Abdullah Tarık Bilgen, pilot komiser Murat Güçlü ve THY’de görevli pilot Oray Sarıçay hayatlarını kaybetti. Soruşturmayı yürüten savcılık, hayatta kalan tek kişi olan ve polis helikopterini kullanan Kemal Özdemir hakkında “taksirle birden fazla kimsenin ölümüne neden olmak ve görevi kötüye kullanma” suçlarından 18 yıla kadar hapis istemiyle Üsküdar ağır ceza mahkemesine dava açtı.

‘Arıza nedeniyle düştü’

Duruşmada, bilirkişiden gelen rapor okundu. Raporda helikopterin arıza nedeniyle düştüğü belirtildi. Tutuksuz yargılanan polis Kemal Özdemir, son sözünde “1994 yılından beri helikopter pilotu olarak görev yapıyorum. Düşen helikopter Fransız yapımı ve olaydan önce ben en az bu helikopterle 1000 saat uçuş yaptım. Kazada benim bir kastım yok. Beraatımı istiyorum” dedi. Savcı, kaza kırım raporuna göre, acil iniş sırasında aracın modeli dikkate alınarak gerekli uygulamanın yerine getirilmediği belirtilerek ancak bunun Özdemir’in durumundan değil, aracın modelinden kaynaklandığı anlatılarak bu hali ile sanığa yüklenecek bir kusurun bulunmadığı için beraatına karar verilmesini talep etti. Mahkeme heyeti savcının görüşü doğrultusunda, oy birliğiyle Özdemir’in beraatına karar verdi. (Gazetevatan)

MAHKEME KARARINI AÇIKLADI

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

Dogrucu Davut a cevap ~ 12 yıl önce
hiçte doğrucu falan değilsin....ölen senin yakının olsa allah bilir neler yapardın..yazık

Yanıtla

Kalan karakter 1000
itiraf ediyorum ~ 12 yıl önce
Bende eski bir helikopter pilotuyum. Eskiden ben de eş dost tanıdıklarımı uçurdum. Belki pilotluk yeteneğime, belki helikopterimin kaabiliyetini iyi bildiğime, belki de hadi şansıma olsun, kimsenin burnunu kanatmadığım gibi yüzlerle ifade edilecek can kurtardım. Ama her seferinde mevcut riski göze alıp alamayacağımın hep hesabını yaptım. Alamayacağım riski de pilotluğuna, tecrübesine güvendiğim pilot arkadaşım yanımda uçarsa alabileceğimi, ons-dan beklediklerimi alabileceğime inandığım için ileri sürerek nice inanılmaz görevleri de baarı ile yaptım. Şimdi bu hakime sormak istiyorum, hukukta nerede yazıyor bu pilotun aklı selim hareket ettiği. Yahu adam düpedüz bir md. yrd.sını, bir çocuğu ve bir havayolu pilotunu almış, birileride canlarını buna emanet etmiş, o da alamayacağı riski alarak bunları canından etmiş. Yokmudur hukukun ilkelerinde kasıt, kabahat, cürüm? Düpedüz kabahattir bu. Hadi ölenler bilmiyor o hava aracı ile bu riskin alınmayacağını, sen nasıl bilmezsin?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
izinsiz meraklı misafir taşı, kapasiteden fazla adam doldur beraat et

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
Tamam kaptan beraat etmiste ... yoluna gidenlere ne olacak ? Onlari nasil geri getirecekler ? Yazik gunah degil mi ? Ucuculugunu falan durdurmuslar pasif goreve cekmisler ve hatta emekli etmislerdir insallah sorumsuz pilotu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
11:39 ~ 12 yıl önce
Pensilvanya'dan iyidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dogrucu Davut ~ 12 yıl önce
Yahu yazilani okumak,olani idrak etmek bu kadar mi zorunuza gidiyor.Isinize gelmeyen karar veren bütün kurumlari hemen yaftaliyorsunuz. Pilot ifadesini vermis,uzmanlari incelemis arac arizasi demis,mahkeme sucsuz olduguna kanaat getirmis.Ama gelgelelimki bizim süper hiper uzmanlarimiz tatmin olmamislar.Siz tatmin olun diye adami idam mi etselerdi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 12 yıl önce
Git kislada yasa ozaman

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 12 yıl önce
POLİS "OUT", ASKER "IN".

Yanıtla

Kalan karakter 1000
frm ~ 12 yıl önce
bravo..fazla söze gerek yok..adalet ????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000