07 Eylül 2011, Çarşamba 10:14:57

LÜKS JETLERİN MİSYONU DEĞİŞİYOR!

ABD ordusu bir dönem ülkenin varlıklı isimleri tarafından kullanılan lüks özel jetleri casus uçaklara dönüştürüyor...
  • Bilgeliğinizden çok etkilendim. Ne kadar bilgilisiniz. Ben de küçükken treni tanımıştım böyle bir bakışta
  • boyle bir kurnazlik her ne kadar karli gorunse de askeri cevrelerin bu tarz ucaklara olan bakisini degisterecek ve ilerde ozel ucaklari toptan tehlikeye atabilecektir
  • King Air 350, çift turbo-prop motorlu, yani turbin motorlu - pervaneli bir uçaktır..
Teksaslı adı açıklanmayan bir doktor, dört yıl boyunca çalıştığı hastaneler ve baktığı hastalar arasında 5 milyon dolarlık lüks uçağıyla mekik dokuyordu.
 
Bu özel uçağın her bir parçası da özenle seçilmiş ve doktorun isteği üzerine ultra lüks mobilyalarla donatılmıştı. Hatta kuyruğunda doktorun kızının baş harfleri yazılıydı.
 
Ancak 2008 yılında ortaya çıkan gizemli bir alıcı çok yüksek bir meblağ ödeyerek uçağı satın aldı. Çeşitli havacılık fuarlarında ödül kazanmış bu King Air 350 tipi uçağı önce griye boyattı, ardından içindeki tüm kaplamaları değiştirdi.
 
KING AIR'IN YENİ SAHİBİ KİM?
 
Bu gizemli alıcı ABD ordusundan başkası değildi. Şimdi bu özel jetler Irak ve Afganistan'a ABD'nin insansız hava araçlarını taşımakla görevli.
 
Pırıl pırıl yeni donanımlar kullanmaktan hoşlanan bir ordu için, kullanılmış uçak piyasasına girmek çok da alışıldık bir şey değil. Bu tür hamleler genelde sadece olağanüstü durumlarda yapılıyor.
 
Uzaktan kontrol edilen insansız uçaklar uzun bir süredir savaşların istihbarat yıldızı olarak görülüyordu. Ancak Pentagon talepleri karşılayacak kadar hızlı üretim yapamıyor.

Hürriyet
LÜKS JETLERİN MİSYONU DEĞİŞİYOR!

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
Bilgeliğinizden çok etkilendim. Ne kadar bilgilisiniz. Ben de küçükken treni tanımıştım böyle bir bakışta

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
boyle bir kurnazlik her ne kadar karli gorunse de askeri cevrelerin bu tarz ucaklara olan bakisini degisterecek ve ilerde ozel ucaklari toptan tehlikeye atabilecektir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
King Air 350, çift turbo-prop motorlu, yani turbin motorlu - pervaneli bir uçaktır..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000