13 Mayıs 2012, Pazar 11:28:47

KÜRSÜDE FENALIK GEÇİRDİ

Almanya'da bulunan Brandenburg Willy Brandt Havaalanı’nın açılışının ertelenmesi önceki gün Berlin Eyalet Meclisi’nde gerilime yol açtı.

CDU Partisi Grup Başkanvekili Florian Graf, konuşma yaptığı kürsüde fenalaştı. Haziran’ın 3’ünde açılışı planlanan ve bu yönde hazırlıklar yapılan yeni havaalanının açılışının ertelenmesi, Berlin Eyalet Meclisi’nde gündemi oluşturdu.

Berlin Eyalet Başbakanı Klaus Wowereit, ertelenme nedeniyle kürsüden özür diledi. CDU Grup Başkanı Graf ise kürsüde konuşma yaptığı sırada muhalefet milletvekilleri ile karşılıklı atıştı. Bu sırada ses tonu gittikçe düşen ve mikrofonda “Kendimi iyi hissetmiyorum” diyen Graf’ın yardımına partili milletvekilleri koştu. Bir süre baygınlık da geçiren Graf’a ilk müdahaleyi de Sol Parti’li Doktor milletvekili Wolfgang Albers yaptı. Albers, kan dolaşımında sorunu olan milletvekilini hastaneye sevk etti.

Havaalanı inşaatından sorumlu Dr. Manfred Körtgen de eleştirilerin hedefi oldu. Körtgen’in 2.5 milyar Euro’luk bir projenin başındayken doktora çalışması yapması basında ‘inşaat ile ilgilenmek yerine zamanını doktora tezini hazırlamakla geçirdi’ sözleri ile eleştirildi.

KÜRSÜDE FENALIK GEÇİRDİ

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000