21 Mayıs 2009, Perşembe 09:52:54

KRİZ, IBERIA'YI DERİNDEN SARSTI

İspanyolların Milli Havayolu şirketi Iberia, sıkıntılı günler geçiriyor…
  • cok zor rumuzlu arkadasa katiliyorum ben 3 sene once uctum AMS-BCN arasi hosteslerin yolculari bi dovmedigi kalmisti servisleri ta o zaman cok kotuydu.
  • bu krizden sağlam çıkmak çok zor işi, hele bir de teğet geçiyorsa :)
  • THY şimdi de İberia nın elindeki uçakları toplar, böylece filoda birbirinin eşi 2 uçak bulamaz hale geliriz :)
  • bu servıs kalıtesı ıle krızden kolay cıkmaları pek mumkun degıl zaten. 19 mayıs tatılınde THY'de yer bulamadıgım için Madrıd'e Iberıa ile gıttım, hayatımın en kotu yolculuguydu, Sırketın halı personelın yuzunden okunuyordu. Boyle zamanlarda ınsan TK'nın degerını daha ıyı anlıyor.Mec bur kalmadıkca Iberia'dan uzak durun derım..
  • Allah yardımcıları olsun. Keşke İspanya'da da krizi Türkiye'deki gibi yönetebilecek birileri olsaydı ama maalesef yok. Başarılı yönetim sayesinde Türkiye'de durum bambaşka. Havayolu şirketleri -bırakın zararı- kâr ediyorlar, filolarını büyütüyorlar. Daha geçen gün AtlasJet'in A330'unu kutlamıştık, yakında SAGA'nın A330'larını kutlayacağız inşallah. "Uçan eşek" tarzı olmayan tüm firmalar bu krizden büyüyerek ve en az zararla çıkacaktır inşallah...
  • zarar rakamı gerçekten iç acıtıyor

İspanya’nın devlet bünyesindeki havayolu şirketi olan Iberia, krize karşı direnemiyor. Zarar ettiği öğrenilen Iberia’nın işçi çıkarması da gündemde.

Alınan bilgilere göre Iberia 92.6 milyon Euro zarar etmiş durumda. Ayrıca personel sayısında da mecburi azalmaya gidecek olan milli havayolunun nasıl bu durumdan kurtulacağı ise net olarak bilinmiyor.

Avrupa ve dünyanın çeşitli ülkelerinde krizi yaşayan özel ve devlet şirketleri birleşmeyle yada devlet tarafından alınan kredilerle ayakta durmaya çalışırken Iberia’nın böyle bir girişiminin de olmadığı öğrenildi.

Personel çıkarmayı kesin olarak düşünen şirket yetkilileri geleceğe yönelik olarak net bir ifade kullanamıyor.

Bu arada Iberia'nın çıkış yolu için hangi şirketler olduğu net olarak bilinmemekle birlikte bir kaç havayolu şirketiyle görüştüğü de gelen bilgiler arasında.

©AirportHaber

KRİZ, IBERIA'YI DERİNDEN SARSTI

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Misafir ~ 15 yıl önce
cok zor rumuzlu arkadasa katiliyorum ben 3 sene once uctum AMS-BCN arasi hosteslerin yolculari bi dovmedigi kalmisti servisleri ta o zaman cok kotuydu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
bu krizden sağlam çıkmak çok zor işi, hele bir de teğet geçiyorsa :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
THY şimdi de İberia nın elindeki uçakları toplar, böylece filoda birbirinin eşi 2 uçak bulamaz hale geliriz :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
bu servıs kalıtesı ıle krızden kolay cıkmaları pek mumkun degıl zaten. 19 mayıs tatılınde THY'de yer bulamadıgım için Madrıd'e Iberıa ile gıttım, hayatımın en kotu yolculuguydu, Sırketın halı personelın yuzunden okunuyordu. Boyle zamanlarda ınsan TK'nın degerını daha ıyı anlıyor.Mec bur kalmadıkca Iberia'dan uzak durun derım..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Allah yardımcıları olsun. Keşke İspanya'da da krizi Türkiye'deki gibi yönetebilecek birileri olsaydı ama maalesef yok. Başarılı yönetim sayesinde Türkiye'de durum bambaşka. Havayolu şirketleri -bırakın zararı- kâr ediyorlar, filolarını büyütüyorlar. Daha geçen gün AtlasJet'in A330'unu kutlamıştık, yakında SAGA'nın A330'larını kutlayacağız inşallah. "Uçan eşek" tarzı olmayan tüm firmalar bu krizden büyüyerek ve en az zararla çıkacaktır inşallah...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
zarar rakamı gerçekten iç acıtıyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000