02 Aralık 2008, Salı 07:55:25

Kriz, hava kuvvetlerini de vurdu!

Tüm dünyada etkili olan mali kriz Amerikan Hava Kuvvetleri'ni de etkiledi.

ABD Hava Kuvvetleri Komutanı Norton Schwartz, yeni Başkan Barack Obama yönetiminin finansal krizin gittikçe büyüyen faturasıyla yüzleşeceğine dikkat çekerek, Hava Kuvvetleri’nin başta silah programları olmak üzere bütçede kesintiye gitmek zorunda kalacağı uyarısında bulundu.

Schwartz, çok zor seçimler yapmaya hazırlandığını belirterek, "Yeni yönetimden harcamaları kısmamız için ek bir baskı geleceğini öngörebiliyorum. Açıkçası, bunun da kötü birşey olduğunu düşünmüyorum" dedi. Önümüzdeki yılın Hava Kuvuetleri’nin geleceği üzerinde yaratacağı etkinin kendisini düşündürdüğünü söyleyen Schwartz, "Önümüzdeki yıl bize ayrılacak kaynak, ihtiyaçlarımızın tamamını karşılayacak düzeyde olmayacaktır. Bu nedenle, savaş ve büyük uçaklardan uydulara kadar ihtiyaçlarımızı doğru belirleyip en iyi argümanımızı sunmalıyız" diye konuştu.

ABD Hava Kuvvetleri’nin 2009 yılı bütçesi 143 milyar doları buluyor. Bunun 35 milyar dolarlık kısmını ise uçak ve uydu satın alımları oluşturuyor.

Yeni Başkan Obama, geçtiğimiz ay ekonomiyi canlandırma paketinin yüksek maliyetinin karşılanması için federal bütçedeki gereksiz harcamalardan kaçınacaklarını açıklamıştı.

Kriz, hava kuvvetlerini de vurdu!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000