28 Ekim 2008, Salı 13:11:32

Kriz, Air İndia'yı da vurdu!

Hindistan'ın devlet hava yolları şirketi Air India da küresel mali krize karşı koyamadı.
  • Her kriz fırsatçılığı da beraberinde getirir.başka türlü nasıl işçi çıkarabilirlerki..hem kıdem tazminatlarını da vermeden..

Hindistan'ın devlet hava yolları şirketi Air India da küresel mali krize karşı koyamadı. Air India, "Bu zor dönemde şirketten işçi çıkarmak istemiyoruz, ancak 15 bin işçiyi geçici olarak 3 ya da 5 yıllığına ücretsiz izine çıkaracağız" açıklamasını yaptı.

Hindistan Sivil Havacılık Bakanlığı'ndan bir sözcünün verdiği bilgilere göre, 23 bin çalışanı olan Air India'nın 15 bin çalışanı, eğer isterlerse maaşları ve makamları aynı kalmak şartı ile geçici izne çıkarılacak.

Ülkenin önde gelen özel hava şirketi Jet Airways, 800 kişiden sonra 1900 kişiyi daha işten çıkaracağını bildirmişti. Air India'nın da son duyurusu, Hint havacılığının küresel ekonomik krize boyun eğdiği yorumlarına yol açtı.

Bir diğer havayolu şirketi olan Kingfisher Airlines ise, Deccan Airlines'ı almasının ardından Jet ile ortaklığa girerek krizden çıkmayı hedefliyor.

 

Kriz, Air İndia'yı da vurdu!

Yorumlar

KAPTAN ~ 16 yıl önce
Her kriz fırsatçılığı da beraberinde getirir.başka türlü nasıl işçi çıkarabilirlerki..hem kıdem tazminatlarını da vermeden..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000