18 Aralık 2018, Salı 17:24:34

Kritik toplantı sona erdi; Yeni havalimanına taşınma ertelendi

İstanbul Yeni Havalimanı'na taşınma konusunda bugün gerçekleştirilen toplantıdan ertelenme kararı çıktı.
  • Bu proje her yönüyle akla mantığa ilme kılıç çekmektir. Daha başlangıç itibariyle yanlıştır , kandırılma destanıdır. Meteorolojik açıdan koskoca istanbul ve çevresinde seçilebilecek neredeyse en kötü arazidir. Hadi diyelim ki her türlü meteorolojik şartta operasyon yapılabiliyor , e arkadaş o zaman bu kadar kuvvetli hakim rüzgarı olan bi yere neden bütün pistleri kuzey güney yaptın diye sorarlar , neden böyle bi gerçeği görmezden geldiler. Gelelim ikinci felakete, yine istanbul ve çevresinde seçilebilecek en kötü zemini olan araziyi niye seçiyorsun ? Tamam mühendislik açısından her araziye inşaat yapılabilir bu doğru ama bunun maliyet ve zaman hesabı çok ama çok önemlidir. (Çin benzer büyüklükteki bi projeyi bizim kinin dörtte birine yapıyor) Kaldıki 80m dolgu hesaplanmışken neden 50m dolgu yapıyorsun, kimi kandırıyorsun ? Bunun sonuçları ne olucak hiç düşünüyormusun? Bu iş ülke içinde olan hızlı tren e benzemez. Açın bakın ıcao anex 13 kaza inceleme dökümanına. Kafanıza göre kazayı kapatamazsınız, sorumlular kimlerse uluslararası mahkemelerde yargılanırsınız, ihmal di dikkatsizlikti şuydu buydu en iyi avkatları tutsanız da yargıdan kaçamazsınız çünkü bu yargı bizim yargıya benzemez. Adamlar zaten ellerinden gelen bütün zorluğu çıkarmaya hazırlar. Tavsiyem (burda böyle yazınca birden kendimi bişey sandım :)) madem bi yanlış yapıyorsun bari onu doğru yap, kasma , aceleye getirme, yavaş yavaş metron du hastanen di pastanen di yapılırken sende pistlerini apronunu taksi yollarını sağlamlaştır. Daha kullanmadan çöken yerleri bi daha düşün , seçim kazancam diye hem kendini hem de THY yi batırma. (Hoş bu akp nin çöküş projesi olucak bence) Aç oku taşınırken yada taşındığı için batan hava yollarını.
  • thy teknik ten engelli calışan arkadaşımız performans sebebiyle işten atıldı
  • Bu memlekette işler yolunda gitmediğinde sevinen ne çok karaktersiz var.
  • Berlin'de açılmadı,Almanlar da beceremedi diye sürekli ahkam kesenler;Berlin'in açılamama nedeni biliyor musunuz?Yoksa kulaktan duyma bilgilerle burada trollük mü yapıyorsunuz? Berlin %100 tamamlandı.Ancak olası bir yangında duman tahliyesini tavandan değil yerden kurulan bir sistemle tahliye etmeyi planladıklarından, sivil toplum kuruluşları ve insan hakları savunucuları bu açılışı engellediler ve hala sürtüşme devam ettiği için de açılamıyor. (ki sizlerin alışık olmadıgınız şeyler bunlar, sivil toplum örgütleri ,insan hakları savunucuları vs.)
  • her yer hala inşaat tam bir rezillik nasıl uçak inecek her yer rüzgar
  • Dahmi arff ol mayan yere. uçak in mrz dedik.o arff bizden olursa açılıt orası.yolsa imkansız
  • İnşallah hazır olurda martta açılır. Geçmişte açılacak diye yanlışlar yapıldı, süre kısıtı yüzünden işler sıkışık zamana sığdırıldı. 3. köprü içinde aynı yanlış yapıldı, daha yolu yok, köprü açıldı.Bütün trafik Mahmutbey kavşağına yıkıldı, sürekli trafik yaşanıyor orada. Güya eylülde yeni uzatma yolları açılıp, Mahmutbey kavşağı rahatlatılacaktı..
  • Fetöcüler neden olmuştur
  • tgs ye alım var mı
  • Kritik toplantı başladı...taşınma Mayıs ayına ertelendi...böyle böyle...2071 yılında taşınmış oluruz inşallah...

İstanbul Yeni Havalimanı'na taşınma konusunda bugün gerçekleştirilen toplantıdan ertelenme kararı çıktı. 

29 Ekim'de açılışı yapılan İstanbul Yeni Havalimanı'na taşınma ile ilgili Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan'ın da katıldığı toplandı İstanbul Yeni Havalimanı'nda gerçekleştirildi. 

Toplantıya DHMİ Genel Müdürü Funda Ocak, SHGM Genel Müdürü Vekili Bahri Kesici, THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, İGA yetkilileri ve sektör temsilcileri katıldı. 

Yapılan görüşmeler neticesinde taşınmanın Mart ayına ertelenmesi kararlaştırıldı.

Kritik toplantı sona erdi; Yeni havalimanına taşınma ertelendi

Yorumlar Tüm Yorumlar (214)

Gerçekci ~ 5 yıl önce
Bu proje her yönüyle akla mantığa ilme kılıç çekmektir. Daha başlangıç itibariyle yanlıştır , kandırılma destanıdır. Meteorolojik açıdan koskoca istanbul ve çevresinde seçilebilecek neredeyse en kötü arazidir. Hadi diyelim ki her türlü meteorolojik şartta operasyon yapılabiliyor , e arkadaş o zaman bu kadar kuvvetli hakim rüzgarı olan bi yere neden bütün pistleri kuzey güney yaptın diye sorarlar , neden böyle bi gerçeği görmezden geldiler. Gelelim ikinci felakete, yine istanbul ve çevresinde seçilebilecek en kötü zemini olan araziyi niye seçiyorsun ? Tamam mühendislik açısından her araziye inşaat yapılabilir bu doğru ama bunun maliyet ve zaman hesabı çok ama çok önemlidir. (Çin benzer büyüklükteki bi projeyi bizim kinin dörtte birine yapıyor) Kaldıki 80m dolgu hesaplanmışken neden 50m dolgu yapıyorsun, kimi kandırıyorsun ? Bunun sonuçları ne olucak hiç düşünüyormusun? Bu iş ülke içinde olan hızlı tren e benzemez. Açın bakın ıcao anex 13 kaza inceleme dökümanına. Kafanıza göre kazayı kapatamazsınız, sorumlular kimlerse uluslararası mahkemelerde yargılanırsınız, ihmal di dikkatsizlikti şuydu buydu en iyi avkatları tutsanız da yargıdan kaçamazsınız çünkü bu yargı bizim yargıya benzemez. Adamlar zaten ellerinden gelen bütün zorluğu çıkarmaya hazırlar. Tavsiyem (burda böyle yazınca birden kendimi bişey sandım :)) madem bi yanlış yapıyorsun bari onu doğru yap, kasma , aceleye getirme, yavaş yavaş metron du hastanen di pastanen di yapılırken sende pistlerini apronunu taksi yollarını sağlamlaştır. Daha kullanmadan çöken yerleri bi daha düşün , seçim kazancam diye hem kendini hem de THY yi batırma. (Hoş bu akp nin çöküş projesi olucak bence) Aç oku taşınırken yada taşındığı için batan hava yollarını.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
thy ~ 5 yıl önce
thy teknik ten engelli calışan arkadaşımız performans sebebiyle işten atıldı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Doğrucu Davut ~ 5 yıl önce
Bu memlekette işler yolunda gitmediğinde sevinen ne çok karaktersiz var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gerçekci ~ 5 yıl önce
Naayn daavuut ! bu ülkede yapılan yanlışın bedelinin ödeneceğini görünce sevinecek olan olabilir ama, keza siyasi olarak yapılan hiç bir yanlışın bedelinin ödendiğini görmedik. Yoksa manyakmıyız , olan bize oluyo sonuçta.
BERLIN diyenlere! ~ 5 yıl önce
Berlin'de açılmadı,Almanlar da beceremedi diye sürekli ahkam kesenler;Berlin'in açılamama nedeni biliyor musunuz?Yoksa kulaktan duyma bilgilerle burada trollük mü yapıyorsunuz? Berlin %100 tamamlandı.Ancak olası bir yangında duman tahliyesini tavandan değil yerden kurulan bir sistemle tahliye etmeyi planladıklarından, sivil toplum kuruluşları ve insan hakları savunucuları bu açılışı engellediler ve hala sürtüşme devam ettiği için de açılamıyor. (ki sizlerin alışık olmadıgınız şeyler bunlar, sivil toplum örgütleri ,insan hakları savunucuları vs.)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Evet BER diyorum ~ 5 yıl önce
Duman yükselerek ayrılır. Yerden tahliye etmeyi hangi Muhendis düşünmüş. Ayrıca ana sebepler planlamadaki ve uygulamadaki beceriksizlikler, ve yolsuzluk. Duman bu işin sadece bir yönü!
Sallaa ~ 5 yıl önce
İyi sallıyosun senin niyetin belli alman sevici , neyseki Berlinde yaşıyoz da , pistlerin terminalin durumunu bikiyoz , salla bakalım . Cahiller çıkar sanada pembe yaşanlrınada inanan.
München ~ 5 yıl önce
Evet ya ondandır daha Landebahn saki. Elektrik durumundan binaların tango çıkış kapılarının unutulduğundan terminal kablolama sistemlerindeki eksiklerden vb şeylerden bahsetmemişsin... Günlük zararırında yaklaşık olan 1 m Euro olduğundan da bahsetmemişsin.. Boş sallıyorsun azıcık almancan varsa bunları kendinde Google dan yazarak bulabilirsin.bu kadarı sana yeter işçi haklarını ne bilirmiş sivil toplumu ne bilirmişiz ya hani su gazetelerden okuduğun ama astarı olmayıp sadece devleti karalamak için yapılan haberlerden... Ellerine belli bir miktar para sıkıştırılmış devlet bize bahmiyir diyenleri diyorsun sen herhalde. Diese Part schreibe ich deutsch.. Tatsächlich das du eine depp bist deswegen verstehst du mich nicht.wenn du verstehst dann lern erstmal was wirklich ist dann schreib mal here..
Ahaber ~ 5 yıl önce
Yorumunu anlayamıyorum ben sadece ahaber izlerim
inşaat ~ 5 yıl önce
her yer hala inşaat tam bir rezillik nasıl uçak inecek her yer rüzgar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Arff ~ 5 yıl önce
Dahmi arff ol mayan yere. uçak in mrz dedik.o arff bizden olursa açılıt orası.yolsa imkansız

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hööösssttt ~ 5 yıl önce
ulen farfara cı lar. hortum başı tuta tuta beyniniz fırfırlanmış yine. SİZE YAPILACAK EN İYİ ŞEY BELEDİYELERE DEVREDİLMENİZ. etfaiyecilik tek çatı altında belediyede toplanmalı. SİZ AÇTIRMADIYSANIZ REİSİ ZORDA BIRAKMAK İÇİNDİR. sizi gidi zillet ittifakçılar siziiiii
ARFF e ~ 5 yıl önce
o ARFF sizden olursa orası otogar olur tulumbacı.haydi başka kapıya...
inşallah ~ 5 yıl önce
İnşallah hazır olurda martta açılır. Geçmişte açılacak diye yanlışlar yapıldı, süre kısıtı yüzünden işler sıkışık zamana sığdırıldı. 3. köprü içinde aynı yanlış yapıldı, daha yolu yok, köprü açıldı.Bütün trafik Mahmutbey kavşağına yıkıldı, sürekli trafik yaşanıyor orada. Güya eylülde yeni uzatma yolları açılıp, Mahmutbey kavşağı rahatlatılacaktı..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Abc ~ 5 yıl önce
Fetöcüler neden olmuştur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tgs ~ 5 yıl önce
tgs ye alım var mı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mart... ~ 5 yıl önce
Kritik toplantı başladı...taşınma Mayıs ayına ertelendi...böyle böyle...2071 yılında taşınmış oluruz inşallah...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000