12 Mayıs 2017, Cuma 16:05:00

Kotil: "Helikopter ve İHA konusunda onlardan iyiyiz"

TUSAŞ ile Endonezya havacılık şirketi PTDI–PT Dirgantara Indonesia arasında, ortak çalışmalar yürütmek üzere IDEF 2017'de mutabakat muhtırası imzalandı. TUSAŞ/TAI Genel Müdürü Temel Kotil, imza sonrası önemli açıklamalarda bulundu.
  • Helikopter de nasil iyi oluyoruz?
  • helikopter vs iyiyiz diyelim de herşeyden önce bu ülkede acil olarak adaletin sağlanması,olması gereken kanunların konulup,uygulanması,gerçek ve doğru eğitime önem verilip,yatırım yapılıp,insanların birbirlerine saygılı olmasını öğrenmesi lazım. bunları yapalım gerisi gelir...
  • Vatan evlatları çalıştıkca Soysuzlar catlayacak yoru vatan evladı seni kimse durduramaz tabii bu güzellikleri yaparken asla beyin göçü vermeyin en iyi leri dunyadan transfer edin
  • torpille,siyasi güçle thy'ye girdin,genel müdür oldun,yıllarca thy'ye fetocuları hemşehrin hamdi ile birlikte tıktın,makamlar verdin,yedikleri hiçbir haltı sorgulamadın,insanları senden benden diye ayırdın,kul hakkı yedin, feto olayı patlak verdi dedik şimdi işi bitti ama thy'den emekli edildin üstüne ödüllendirilir gibi tai'nin başına getirildin! hala sen ve hamdi nasıl ortalıkta serbestçe geziyorsunuz akıl alır iş değil ! gerçi bu ülkede olan biten hiçbir şeyin akılla izahı yok ya ! normalde işyerleri bile çalışanların aldıkları özel hastane raporunu kabul etmezken fetocu diye içeri tıkılan adamı sırf ensesi kalın birinin damadı diye özel hastane raporuyla salıverdiler ya bu feto olayına artık şüphe ile bakıyorum !
  • Emicem arkandayız sizi ve özellikle seni kiskananlar çatır çatır çatlaya
  • Müthiş. Ver mehteri hacı
  • Dünyada havacılık konusunda en kötü sicilli ülkeyle işbirliği yapıyor olmamız da çok yerinde olmuş aferin
  • iyi politik iliskiler varsa olur, yoksa olmaz. Alice in Wonderland...
  • IHA derken ?? 10 yildir suren ve bitirip de birturlu envantere sokamadigimiz ANKA dan mi bahsediyoruz ?? Iyi oldugumuz konu IHA mi ? Ayiptir ya isi ucak yapmak olan ve 6000 kisinin calistigi TAI nin yapamadigini kucucuk bayraktar yapti ve silahlisini envantere soktu. neymis ANKA daha iyiymis farkli kulvarmis uzun menzilliymis ya benim ulkemin dogusu yaniyor bana en iyisi lazim degil en cok havada kalani lazim degil !! Bana ihtiyaca hemen cevap verecek acil IHA lazim !! Yanlis yonetim yanlis strateji
TUSAŞ ile Endonezya havacılık şirketi PTDI–PT Dirgantara Indonesia arasında, ortak çalışmalar yürütmek üzere IDEF 2017'de mutabakat muhtırası imzalandı.
 
Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) ile Endonezya'nın en büyük havacılık şirketi PTDI–PT Dirgantara Indonesia arasında, 13. Uluslararası Savunma Sanayii Fuarında (IDEF 2017) mutabakat muhtırası imzalandı. Mutabakat kapsamında taraflar, iki ülke arasında havacılık alanındaki iş birliğinin gelişmesine katkıda bulunacak.
 
TUSAŞ/TAI Genel Müdürü Temel Kotil, AA muhabirine yaptığı değerlendirmede, Türkiye ile Endonezya arasında iyi politik ilişkiler bulunduğunu, atılan imzalarla da iki şirket olarak bir araya geldiklerini söyledi.
 
"Endonezya büyük bir adalar ülkesi olduğu için uçağa çok ihtiyacı var"
 
Endonezya'nın İslam ülkeleri arasında havacılık endüstrisini Türklerden önce ayağa kaldıran ülke olduğunu dile getiren Kotil, "Endonezya büyük bir adalar ülkesi olduğu için uçağa çok ihtiyacı var. 60 kişilik uçakları bulunuyor. Endonezya hükümeti, eski günlerine geri dönmek için imza attığımız bu kuruma destek veriyor." diye konuştu.
 
Kotil, Endonezya'nın sivil uçaklarıyla ilgili yeni projelerinin bulunduğuna işaret ederek, anlaşmanın her iki tarafın da projelerinde iş birliği yapabilmelerine imkan sağlamak için geniş bir kapsamda imzalandığını bildirdi.
 
"Bu anlaşmayla öyle sanıyorum ki yeni ürünler çıkar"
 
Kotil, her iki kuruluşun da başarılı çalışmalar yaptığı konular ve alanlar olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:
 
"Biz helikopterde ve insansız hava araçlarında (İHA) daha iyiyiz. Onlar yolcu ve askeri kargo uçaklarında bizden daha iyiler. Bizim helikopterimiz ve İHA'mız Endonezya için fırsat ama onların da yolcu uçakları TUSAŞ için yeni bir iş fırsatı. Bu anlaşmayla öyle sanıyorum ki yeni ürünler çıkar. 'Şöyle bir helikopter, İHA yapacağız' demiyorum ama bunlar beklenir." 
Kotil: "Helikopter ve İHA konusunda onlardan iyiyiz"

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

merak ~ 7 yıl önce
Helikopter de nasil iyi oluyoruz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
önce ~ 7 yıl önce
helikopter vs iyiyiz diyelim de herşeyden önce bu ülkede acil olarak adaletin sağlanması,olması gereken kanunların konulup,uygulanması,gerçek ve doğru eğitime önem verilip,yatırım yapılıp,insanların birbirlerine saygılı olmasını öğrenmesi lazım. bunları yapalım gerisi gelir...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hekal ~ 7 yıl önce
Vatan evlatları çalıştıkca Soysuzlar catlayacak yoru vatan evladı seni kimse durduramaz tabii bu güzellikleri yaparken asla beyin göçü vermeyin en iyi leri dunyadan transfer edin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hekal yalakası ~ 7 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
hekal efendi ~ 7 yıl önce
asıl soysuz sen ve senin gibi çıkarcı,biatçı,yağcılardır...
eyy temel ! ~ 7 yıl önce
torpille,siyasi güçle thy'ye girdin,genel müdür oldun,yıllarca thy'ye fetocuları hemşehrin hamdi ile birlikte tıktın,makamlar verdin,yedikleri hiçbir haltı sorgulamadın,insanları senden benden diye ayırdın,kul hakkı yedin, feto olayı patlak verdi dedik şimdi işi bitti ama thy'den emekli edildin üstüne ödüllendirilir gibi tai'nin başına getirildin! hala sen ve hamdi nasıl ortalıkta serbestçe geziyorsunuz akıl alır iş değil ! gerçi bu ülkede olan biten hiçbir şeyin akılla izahı yok ya ! normalde işyerleri bile çalışanların aldıkları özel hastane raporunu kabul etmezken fetocu diye içeri tıkılan adamı sırf ensesi kalın birinin damadı diye özel hastane raporuyla salıverdiler ya bu feto olayına artık şüphe ile bakıyorum !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sakin ~ 7 yıl önce
Şampiyon bu kadar bilgi mit te bile yok harcanıyosun buralarda siz sosyalistler bu ülkede ne yaptınız siz asıl fetö alçağıyla aynı safta yer aldınız
sakin'e ~ 7 yıl önce
Akıldan,mantıktan,izandan uzak saçma sapan yorum yapma, fetöyü palazlandıran,şımartan,destekleyen,her kuruma tıka basa dolduran,ihale şampiyonu yapan hocam geri dön bitsin bu gurbet ve ne istediniz de vermedik diyenler de sosyalistler miydi be cahil be gafil ?
Temel emicem ~ 7 yıl önce
Emicem arkandayız sizi ve özellikle seni kiskananlar çatır çatır çatlaya

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Müthiş ~ 7 yıl önce
Müthiş. Ver mehteri hacı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cpt ~ 7 yıl önce
Dünyada havacılık konusunda en kötü sicilli ülkeyle işbirliği yapıyor olmamız da çok yerinde olmuş aferin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
politik ilişkiler ~ 7 yıl önce
iyi politik iliskiler varsa olur, yoksa olmaz. Alice in Wonderland...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
IHA ~ 7 yıl önce
IHA derken ?? 10 yildir suren ve bitirip de birturlu envantere sokamadigimiz ANKA dan mi bahsediyoruz ?? Iyi oldugumuz konu IHA mi ? Ayiptir ya isi ucak yapmak olan ve 6000 kisinin calistigi TAI nin yapamadigini kucucuk bayraktar yapti ve silahlisini envantere soktu. neymis ANKA daha iyiymis farkli kulvarmis uzun menzilliymis ya benim ulkemin dogusu yaniyor bana en iyisi lazim degil en cok havada kalani lazim degil !! Bana ihtiyaca hemen cevap verecek acil IHA lazim !! Yanlis yonetim yanlis strateji

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Etkili silah ~ 7 yıl önce
Bazı kaleleri çökertmenin en iyi yolu kaleyi içeriden yıkmaktan geçer.Bizim kale de içten yıkıldı bir defa. Enkaz üstündesin. Farkında mısın? Bu ordu sence birdaha toplanır mı? Ayar tutar mı? Ordun dağılmış sen silah arıyorsun. Geçmişler olsun. Kimse kimseye güvenmiyor artık. Kimse kimseye silah almaz. Uğraşma boşuna. Sanıyorlar ki f35 gelecek. Nah gelecek. Adam kendine dönecek f35 i alıp napsın? Hergün cezaevi inşaa ediliyor. Sence neden?

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000