14 Mart 2015, Cumartesi 10:32:05

KONTOLÖRLERDEN YENİ GENEL MÜDÜRE ZİYARET!

Türkiye Hava Trafik Kontrolörleri Derneği olarak Genel Merkez Yönetim Kurulu üyeleri, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Serdar Hüseyin Yıldırım'ı ziyaret etti.
  • yalakalık turu başlamıştır..rastgelmez inşallah..
  • Ronald Reagan konulu yazıya: işten çıkarılan Atcoların yerine getirilen askerler kısa sürede havada bir çok tehlike yaşadıkları için görevden alınmış eskiye dönülmüştür. Clinton zamanında ise ABD dışişleri bakanı yurtdışı gezisini iptal edip kontrolörlerle masaya oturmuştur. Konu ise yetmeyen otopark sorunudur....
  • Ali Kıdık Bey'in son yazısı mutlaka okunmalı. Seyrüsefer özelleşse bile kontrolör teknisyen gibi personelin yetişmesi uzun yıllar alıyor, herkes işi beceremiyor. Sağa sola saldırmadan önce bir düşünmek lazım. Yarın öbürgün bize sahip çıkın birlik olalım diyeceksiniz tıpkı ilk dernek toplantınızda olduğu gibi ama ozaman buradan bize sallayan arkadaşlar aklıma gelecek. Eskiden çok saygı duyduğum bir birimdi son bir haftada düşüncelerim çok değişti. Özelleşsin arkadaş bu kurum benim korkum yok Allah'a çok şükür. Ama o zaman olacakları tahmin etmek hiçte zor değil.
  • Dhmi voleybol takımı iyice tribe girdi. Selam veriyoruz serviste selam bile almıyorlar. Kendileri dışındaki herkesi kuleci sanıyorlar sanırım. Sakin ol şampiyon.
  • KPSS (Kamu Personeli Seçme Sınavı) puanım 93. KPDS (Kamu Personeli DİL Sınavı) punaım 91. Bunlar hep 100 üzerinden tabi. Sonrasında kurum sınavında kurum bilgisayarlarında tepemizde BİR KAMERAYLA ve eurocontrol'un sitesine bağlanıp online sınavımızı olduk, çok şükür o da 87. Tabi bu da 100 üzerinden. Sonra ingilizce mülakat derken işe başlama. Stresler içinde , her an başarısız olma korkusuyla geçen 16 ay. Sonrasında yine tepemizde BİR KAMERAYLA lisans sınavı. O da 90 , tabi yine 100 üzerinden. Derken rate (derece) sınavı. Her yıl her yıl her yıl ve sağlık raporu 2 yılda bir. Yetmez... Her durumda raporlaşma riskin. Her an derecenin elinden alınma korkusu. Her sabah işe gelirken önce havaya bakıp bulutluluğu , CB'leri görmeye çalışma becerisi vs vs vs... Şimdi söyleyin arkadaşlar ben bu parayı haketmiyor muyum? Edebin terbiyenin bu kadarı. Yeter yahu.... Aaa tabi en başını söylemedim. Türkiye'nin en gözde üniversitesinin en güzide bölümünden mezuniyet 3,20 ile aaa tabi bu 4 üzerinden.
  • Amerikan başkanının 1981 yılında Amerikan Hava Trafik Kontrolörlerinin yapmak istediği greve karşı hamlesini okumak isteyen internetten okuyabilir. Reagan kendisine rest çeken Kontrolörleri hiç kimse hiçbir meslek vazgeçilmez diyerek öyle bir cevap vermiştir ki resti restle karşılık vermiş görevinin başına dönmeyen 11000 kontrolör işten çıkarılmış bunun yerine gerek diğer birimlerden insanlar buraya kaydırılarak rate siz olmak üzere çalıştırılmış askeri kontrolörlerden destek alınmış ve bu durum halledilmiştir . hiç kimse vazgeçilmez değildir ve hiç kimse kendisini bulunmaz hint kumaşı olarak görmesin her meslek grubuna saygı emeğe saygıdır
  • Tatca derneği bir dernekten öte bir sendika gibi kurum içinde ayrı bir kurum işletme gibi davranıyor kendilerine çok güveniyorlar kendilerini ayrı farklı görüyorlar bu durum aynı kurum içerisinde sürdürülebilir bir durum değildir yöneticiler bu durumu görmüyormu bu işin tek bir yolu vardır acilen kurumun yeniden yapılanıp seyrüsefer ve işletme olarak ayrılmasıdır bunun başka yolu yoktur 10 yıldır bu olay çözülmeliydi geç bile kalınmıştır bu işi kim çözecek yapacaksa iyi doğru bir iş yapmış olacaktır
  • Mümkün olan her platformda dıdıdı ötüyorsunuz, çıkın kimliğinizi açıklayın, ben böyle düşünüyorum deyin alnınızdan öpeyim ama genel müdürün karşısında nizami duruş emret komutanım diye sıraya geçip buradan sayıp söven karaktersizler kadar düşük bir ahlak olamaz. Yav arkadaş size ne, sen ne biliyorsun benim kimle ne konuştuğumu, ne söylediğimi... Allah Allah, sıksaydın tütünü sende kontrolör olsaydın. Bıktım usandım yaw arkadaş bu yorumları okumaktan... Bu kadar haksızlığa uğradığını düşünüyorsan git genel müdürlüğe alın kardeşim istifa mektubum bu de, ondan sonra kim verecekse sana bu gün aldığından fazlasını git onun hesabına çalış, ne bitmez tükenmez eziklikmiş arkadaş... Allah kimseyi imansızın eline cahilin diline düşürmesin.
  • Eurocontrol arff ekipmanlarınınmaliyetini karşılıyormuş. Yok ya. Türkiye olarak şu anda milli maliyetleri sadece enroute safhası ile ilişkili olarak veriyoruz. Bir başka değişle sadece enroute aşaması için sağlanan hizmetlerin ve bu hizmetler için yapılan yatırımların parası eurocontrol vasıtasıyla hava sahasını kullananlardan alınıyor. eurocontrol parayı veren de değil bu arada tahsilatçı sadece. Şirketlerden parayı toplayıp ikendi komisyonunu kestikten sonra paranın geri kalanını ilgili ülkeye iletiyor. Parayı harcayan ülke, harcanan parayı karşılayan o ülkenin hava sahasında uçan şirketler. Şimdi arffciye soruyorum, sen bu işin neresindesin. Uçakla havada bekleyip, 35000 feetteki bir uçakta yangın çıkınca havadan müdahale ederek söndürüyorsun anlaşılan ki senin maliyetlerin de bu tertipe dahil ediliyor. Bana biraz uçuyormuşsunuz gibi geliyor ama başka türlü :)
  • ATC nin ingilizcesi şu: sıcaklık nem rüzgar basınç falan filan. Pilot la en fazla 20 kelime konuşuyor. O kadar. Kulecilerin çoğu turizm otelcilik mezunu zaten. Garson luk yapacaklardı şans eseri kuleci oldular. Bu işin okulunu bitirenlere sözüm yok. Onlar hakiki kuleci. Eski Kulecilerin hepsi AIM ci olmasi lazim ki gerçek manada kalite yakalansın.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Serdar Hüseyin Yıldırım, Türkiye Hava Trafik Kontrolörleri Derneği (TATCA) tarafından ziyaret edildi.

TATCA yönetim kurulu üyeleri ile şube başkanlarının katıldığı ziyarette Yıldırım'a Türkiye Hava Trafik Kontrolörleri Derneği'ni tanıttılar.

Hava trafik kontrolörlüğü ve dernek hakkında yapılan tanıtımdan sonra smart projesi ve personel durumu hakkında da bilgilendirme yaparak, özlük hakları konusunda yaptıkları çalışmaları anlattılar.

Hava trafik kontrolörlerinin İngilizce dil eğitimi alması gerekliliğini gündeme getiren TATCA yöneticileri, DHMİ Genel Müdürü Serdar Hüseyin Yıldırım'ından destek istedi.

DHMİ Genel Müdürü Yıldırım'ın, TATCA yönetiminin kendilerine ilettiği durumları inceleyecekleri ve uygun görüldüğü takdirde destek verileceğini ifade ettiği öğrenildi.

KONTOLÖRLERDEN YENİ GENEL MÜDÜRE ZİYARET!

Yorumlar Tüm Yorumlar (83)

yalakalar ~ 9 yıl önce
yalakalık turu başlamıştır..rastgelmez inşallah..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Ronald Reagan konulu yazıya: işten çıkarılan Atcoların yerine getirilen askerler kısa sürede havada bir çok tehlike yaşadıkları için görevden alınmış eskiye dönülmüştür. Clinton zamanında ise ABD dışişleri bakanı yurtdışı gezisini iptal edip kontrolörlerle masaya oturmuştur. Konu ise yetmeyen otopark sorunudur....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ATC ~ 9 yıl önce
Ali Kıdık Bey'in son yazısı mutlaka okunmalı. Seyrüsefer özelleşse bile kontrolör teknisyen gibi personelin yetişmesi uzun yıllar alıyor, herkes işi beceremiyor. Sağa sola saldırmadan önce bir düşünmek lazım. Yarın öbürgün bize sahip çıkın birlik olalım diyeceksiniz tıpkı ilk dernek toplantınızda olduğu gibi ama ozaman buradan bize sallayan arkadaşlar aklıma gelecek. Eskiden çok saygı duyduğum bir birimdi son bir haftada düşüncelerim çok değişti. Özelleşsin arkadaş bu kurum benim korkum yok Allah'a çok şükür. Ama o zaman olacakları tahmin etmek hiçte zor değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Voleybol ~ 9 yıl önce
Dhmi voleybol takımı iyice tribe girdi. Selam veriyoruz serviste selam bile almıyorlar. Kendileri dışındaki herkesi kuleci sanıyorlar sanırım. Sakin ol şampiyon.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kontrolörrrrrr ~ 9 yıl önce
KPSS (Kamu Personeli Seçme Sınavı) puanım 93. KPDS (Kamu Personeli DİL Sınavı) punaım 91. Bunlar hep 100 üzerinden tabi. Sonrasında kurum sınavında kurum bilgisayarlarında tepemizde BİR KAMERAYLA ve eurocontrol'un sitesine bağlanıp online sınavımızı olduk, çok şükür o da 87. Tabi bu da 100 üzerinden. Sonra ingilizce mülakat derken işe başlama. Stresler içinde , her an başarısız olma korkusuyla geçen 16 ay. Sonrasında yine tepemizde BİR KAMERAYLA lisans sınavı. O da 90 , tabi yine 100 üzerinden. Derken rate (derece) sınavı. Her yıl her yıl her yıl ve sağlık raporu 2 yılda bir. Yetmez... Her durumda raporlaşma riskin. Her an derecenin elinden alınma korkusu. Her sabah işe gelirken önce havaya bakıp bulutluluğu , CB'leri görmeye çalışma becerisi vs vs vs... Şimdi söyleyin arkadaşlar ben bu parayı haketmiyor muyum? Edebin terbiyenin bu kadarı. Yeter yahu.... Aaa tabi en başını söylemedim. Türkiye'nin en gözde üniversitesinin en güzide bölümünden mezuniyet 3,20 ile aaa tabi bu 4 üzerinden.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ronald Reagan ~ 9 yıl önce
Amerikan başkanının 1981 yılında Amerikan Hava Trafik Kontrolörlerinin yapmak istediği greve karşı hamlesini okumak isteyen internetten okuyabilir. Reagan kendisine rest çeken Kontrolörleri hiç kimse hiçbir meslek vazgeçilmez diyerek öyle bir cevap vermiştir ki resti restle karşılık vermiş görevinin başına dönmeyen 11000 kontrolör işten çıkarılmış bunun yerine gerek diğer birimlerden insanlar buraya kaydırılarak rate siz olmak üzere çalıştırılmış askeri kontrolörlerden destek alınmış ve bu durum halledilmiştir . hiç kimse vazgeçilmez değildir ve hiç kimse kendisini bulunmaz hint kumaşı olarak görmesin her meslek grubuna saygı emeğe saygıdır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ATC ~ 9 yıl önce
Biz şu an ülke geneli aktif çalışan 1400 kişiyiz.1981 yılında adamların 11000 kontrolörü varmış işten çıkarılabilecek,kendin söyledin.Şimdi düşünmeye başlayabilirsin?
yeniden yapılan ~ 9 yıl önce
Tatca derneği bir dernekten öte bir sendika gibi kurum içinde ayrı bir kurum işletme gibi davranıyor kendilerine çok güveniyorlar kendilerini ayrı farklı görüyorlar bu durum aynı kurum içerisinde sürdürülebilir bir durum değildir yöneticiler bu durumu görmüyormu bu işin tek bir yolu vardır acilen kurumun yeniden yapılanıp seyrüsefer ve işletme olarak ayrılmasıdır bunun başka yolu yoktur 10 yıldır bu olay çözülmeliydi geç bile kalınmıştır bu işi kim çözecek yapacaksa iyi doğru bir iş yapmış olacaktır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ATC ~ 9 yıl önce
Mümkün olan her platformda dıdıdı ötüyorsunuz, çıkın kimliğinizi açıklayın, ben böyle düşünüyorum deyin alnınızdan öpeyim ama genel müdürün karşısında nizami duruş emret komutanım diye sıraya geçip buradan sayıp söven karaktersizler kadar düşük bir ahlak olamaz. Yav arkadaş size ne, sen ne biliyorsun benim kimle ne konuştuğumu, ne söylediğimi... Allah Allah, sıksaydın tütünü sende kontrolör olsaydın. Bıktım usandım yaw arkadaş bu yorumları okumaktan... Bu kadar haksızlığa uğradığını düşünüyorsan git genel müdürlüğe alın kardeşim istifa mektubum bu de, ondan sonra kim verecekse sana bu gün aldığından fazlasını git onun hesabına çalış, ne bitmez tükenmez eziklikmiş arkadaş... Allah kimseyi imansızın eline cahilin diline düşürmesin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Maliyet ~ 9 yıl önce
Eurocontrol arff ekipmanlarınınmaliyetini karşılıyormuş. Yok ya. Türkiye olarak şu anda milli maliyetleri sadece enroute safhası ile ilişkili olarak veriyoruz. Bir başka değişle sadece enroute aşaması için sağlanan hizmetlerin ve bu hizmetler için yapılan yatırımların parası eurocontrol vasıtasıyla hava sahasını kullananlardan alınıyor. eurocontrol parayı veren de değil bu arada tahsilatçı sadece. Şirketlerden parayı toplayıp ikendi komisyonunu kestikten sonra paranın geri kalanını ilgili ülkeye iletiyor. Parayı harcayan ülke, harcanan parayı karşılayan o ülkenin hava sahasında uçan şirketler. Şimdi arffciye soruyorum, sen bu işin neresindesin. Uçakla havada bekleyip, 35000 feetteki bir uçakta yangın çıkınca havadan müdahale ederek söndürüyorsun anlaşılan ki senin maliyetlerin de bu tertipe dahil ediliyor. Bana biraz uçuyormuşsunuz gibi geliyor ama başka türlü :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
moderatör ~ 9 yıl önce
MALIYET HESABI YAPAN ARKADAS LAF OLSUN TORBA OLSUN KONUSUYON. ARFFDEKI YENI 8X8 ROSEANBAUER VE ZIEGLER ARACLARINI ANCAK SEN YA FILMLERDE YADA IPHONE (AYFON) TELEFONUNDA GORURDUN. KONUYA GELIRSEK O ARAÇLARIN HEPSİ EUROCONTROLL E ODETTIRILDI . ANCA KONUSYON BOSA KONUSYONNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNN
ATC ve İngilizce ~ 9 yıl önce
ATC nin ingilizcesi şu: sıcaklık nem rüzgar basınç falan filan. Pilot la en fazla 20 kelime konuşuyor. O kadar. Kulecilerin çoğu turizm otelcilik mezunu zaten. Garson luk yapacaklardı şans eseri kuleci oldular. Bu işin okulunu bitirenlere sözüm yok. Onlar hakiki kuleci. Eski Kulecilerin hepsi AIM ci olmasi lazim ki gerçek manada kalite yakalansın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sana ne ~ 9 yıl önce
Sen ne biliyorsun sana ne kim turizm otelcilik mezunu ulan beyfendi, merak ettim açtım baktım, bu gün aktif çalışan (45 yaş altı) kontrolörler arasında tek bir tane turizm otelcilik mezunu yok, velevki olsun sana ne adam hak ettiyse olur, sen becerebiliyorsan sende olaydın hırdavat Allahım yarabbim ya Allah akıl fikir versin
La uk ~ 9 yıl önce
Sende öğren yirmi kelime kap yedi milyar maaşı, Allah'ım sen sabır ver...

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000