23 Ocak 2011, Pazar 09:26:36

KKTC MODEL UÇAK LİGİNDE HEYECAN

KKTC Hava Sporları Federasyonu’nun bu yıl dördüncüsünü düzenlediği KKTC Model Uçak F3 J Ligi ikinci etabı sonuçlandı.
Hava Sporları Federasyonu’nun Geçitkale Hava Alanı içinde yer alan Yavrukuş Havacılık Tesisleri’nde gerçekleştirilen 2 etap yarışlarında, hava koşullarının da uygun olması nedeniyle heyecan doruğa çıktı.

Toplam 3 etaptan oluşan KKTC Model Uçak F3 J Ligi 2010 – 2011 sezonu ikinci etabı sonunda Birincilik Eser Kişmir, İkincilik Özer Kişmir ve Üçüncülük Şevket Türel’in oldu. Ligin final yarışları 13 Şubat Pazar günü yapılacak.

Model Uçak Ligi yarışlarıyla ilgili basına bir değerlendirme yapan KKTC Hava Sporları Federasyonu Kurucu Genel Başkanı Plt. Serdar Turganer, federasyonun rutin çalışma programı içinde yer alan Model Uçak F3 J Ligi’nde havacıların disiplin ve dikkati elden bırakmadan heyecan dolu yarışlarına tanık olmalarının kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

Model Uçak F3 J dalında 4 yıldır yoğun bir tempoda çalıştıklarını, gerek lig karşılaşmaları gerekse olanak buldukça katıldıkları yurt dışı yarışlarda havacıların tecrübelerini artırdıklarını belirten Turganer devamla şunları söyledi: “ Her geçen gün tecrübelerini artıran ve disiplinden taviz vermeyen havacılarımız dünyadaki rakipleriyle başa baş mücadele edebilecek düzeye geldiler. Federasyonumuz alt yapıya da önem vererek model uçak sporunu yurt düzeyine yaygınlaştırmak amacıyla programlı kurslar düzenlemeyi sürdürüyor. Sporcularımızın vizyonlarını daha da geliştirmek amacıyla uluslar arası yarışlara katılabilmek için gerekli çalışmaları da sürdürüyoruz” 

(Yeni Düzen)
KKTC MODEL UÇAK LİGİNDE HEYECAN

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000