15 Eylül 2010, Çarşamba 08:13:08

Kim kazanacak?

WTO, Airbus'a 40 yıldır yapılan para desteğinin ticari rekabet hukukuna aykırı olduğunu ifade etti.
  • Bence global imaj olarak airbus olsada bu Amerika , Fransa karşılaştırması yapmaya benzer tabiki mali açıdan Boeing=Amerika sonuçta birçok hayati teknoloji(GPS bile) ve parçanın alt yapısı Amerikan patentli sadece Airbus vs logosu ile bunları uçaklarına entegre ediyor veya geliştirmeye çalışıyor,origin hep USA. Koray KIRKAN
  • Boeing ticari satislarini yani (ticari jetleri) imal etmeyi bıraksa bile airbus kadar buyuk bir firma olarak kalmaya devam eder Dunyanin en buyuk ordusuna ve daha bir cok orduya (ornek biz) Jet ucaklarini saglayan bir sirket asla sadece ticari havacılıkla ugrsasan bir sirketle rekabet edemez.. WTO daha neyi soruşturuyor merak ettim dogrusu..
Amerikan devi Boeing ile Avrupa devi Airbus arasında savaş sona eriyor. Dünya Ticaret Organizasyonu (WTO) son kararını bugün açıklayacak.

WTO, Avrupa Birliği ülkelerinin, Airbus Uçak Teknolojik Geliştirme programlarına yaptıkları finansal desteğin ve ihracatın rekabet kurallarına aykırı olduğu kararına varmıştı.

Avrupa Birliği karara itiraz ederek, Amerikan hükümetinin milyarlarca Amerikan dolar yardımını gerekçe göstererek Boeing firmasının cezalandırılmasını talep etmişti.

İki firmanın desteklerinin ticari rekabet açısından dengelenmesi amacıyla WTO kararını bugün yapacağı açıklama ile firmalara bildirecek.
Kim kazanacak?

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
Bence global imaj olarak airbus olsada bu Amerika , Fransa karşılaştırması yapmaya benzer tabiki mali açıdan Boeing=Amerika sonuçta birçok hayati teknoloji(GPS bile) ve parçanın alt yapısı Amerikan patentli sadece Airbus vs logosu ile bunları uçaklarına entegre ediyor veya geliştirmeye çalışıyor,origin hep USA. Koray KIRKAN

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Boeing ticari satislarini yani (ticari jetleri) imal etmeyi bıraksa bile airbus kadar buyuk bir firma olarak kalmaya devam eder Dunyanin en buyuk ordusuna ve daha bir cok orduya (ornek biz) Jet ucaklarini saglayan bir sirket asla sadece ticari havacılıkla ugrsasan bir sirketle rekabet edemez.. WTO daha neyi soruşturuyor merak ettim dogrusu..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000