18 Kasım 2009, Çarşamba 07:33:11

Kendi jetlerini üretecekler

Birleşik Arap Emirlikleri'nin başkenti Abu Dabi'nin 2018 yılı itibariyle Ortadoğu'da bölgesel jet uçağı üreten ilk merkez olabileceği bildirildi...
  • Petrol bitiyor galiba; etekleri tutuşmuş vaziyette teknoloji ve turizm yatırımları yapıyorlar. Volvo

Abu Dabi hükümetine ait Mübadele Kalkınma Şirketi'ne bağlı Mübadele Havacılık Müdür Yardımcısı Humeyd El Şemari, jet uçak üretimi yönünde kapasite genişlemesinin yapıldığını ve 2018 yılı itibariyle iş jetlerini üretebilecek konuma geleceklerini söyledi.

Mübadele'nin Avrupalı uçak üretim firması Airbus ve Finmeccanica ile beraber uçak bileşenleri üretmeye başlayacağı öğrenildi.

BOEING'LE ANLAŞMA YAPTI


Mübadele ayrıca dün Dubai hava şovunun ikinci gününde ABD'li uçak üretim firması Boeing ile üretim, mühendislik, araştırma, ticari bakım, onarım, yenileme, askeri bakım, pilot eğitimi ve insan kaynakları gelişimi konularını içeren bir anlaşma imzaladı.

Düzenlenen basın toplantısında konuşan Boeing başkanı James McNerney, bu anlaşma ile BAE'nin küresel havacılık tedarik zincirinin bir parçası haline geleceğini söyledi.McNerney, Abu Dabi ile uçak parça üretimi kapasitesine ulaşabilmesi için ortaklık yollarını araştıracaklarını sözlerine ekledi.

Başkan ayrıca Boeing'in dünyada kendilerine uçak parçası üreten 12 tedarikçisi olduğunu belirtti.

Bir ortağın uçak parçası üretecek kapasiteye ulaşmasının yaklaşık 10 yıl sürdüğünü söyleyen McNErney, BAE'nin de ileride bu konuma gelmesinin mümkün olduğunu ifade etti.

Bunun yanısıra Boeing'in B787 Dreamliner model uçağının gövdesinin yaklaşık yüzde 70'inin Japon ve İtalyan tedarikçilerden oluşan konsorsiyum tarafından karşılandığı öğrenildi.

Kendi jetlerini üretecekler

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
Petrol bitiyor galiba; etekleri tutuşmuş vaziyette teknoloji ve turizm yatırımları yapıyorlar. Volvo

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000