26 Ağustos 2008, Salı 08:10:51

Kazada ölen Türk yolcunun ilginç hikayesi

Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te önceki gece meydana gelen uçak kazasında 68 kişinin öldüğü açıklandı. Kırgız havacılık tarihinin en vahim uçak kazasında ölenler arasında bulunan Türk vatandaşı Mehmet Şahin'in ilginç hikayesi dikkatlerden kaçmadı.
  • Yazılanlardan bir Eğitim Gönüllüsü olduğunu anladığım merhuma ALLAH tan gani gani rahmet yakınlarına ve sevenlerine de sabr-ı cemil niyaz ederim.

Kazada İzmir nüfusuna kayıtlı 1940 doğumlu Mehmet Şahin adlı Türk vatandaşı yaşamını yitirdi. Kırgızistan'a turist vizesiyle gelen emekli matematik öğretmeni Mehmet Şahin'in İran üzerinden Türkiye'ye dönmekte olduğu bildirildi. 1993'te geldiği Kırgızistan'da gönüllü olarak Türkçe öğreten Şahin'in, bilet kestirdiği Kırgız özel havayolu şirketi İtek-Air'e ait ilk uçağı kaçırdığı öğrenildi. Uzun yıllardır Bişkek'teki evlerinde Şahin'i ağırlayan Ahıska Türkü ailenin büyük oğlu Almerden İsmailoğlu, "Mehmet ağabey uçağının sabah 04.00'te olduğunu söylemişti. Fakat sabah havaalanına gittiğimizde yetkililer uçağın gece 01.00'de havalandığını söyledi. Bunun üzerine Mehmet ağabey aradaki farkı ödeyerek 20.30'da kalkacak diğer uçağa bilet almış. Kendisini gayet güzel bir şekilde havaalanından uğurladık. Ancak acı haberi sabahleyin öğrendik. Acımız büyük." dedi. İki çocuk babası Şahin'in eşinden ayrı yaşadığı kaydedildi.

Çin, Kanada, Kazakistan, Türkiye ve İran uyruklu yabancı yolcuların hayatını kaybettiği uçak kazasında ölen 68 kişiden 44'ü İranlı. Kazada, mürettebattan 7 kişi ise kurtuldu. Uçağın karakutuları bulunurken, kazayla ilgili inceleme komisyonu kuruldu. Uçağın ait olduğu İtek-Air Genel Müdürü Vera Perelıgina da uçakta herhangi bir teknik sorun olmadığını ifade ederek, uçağın kazadan 2 saat önce Moskova'dan geldiğini ve herhangi bir teknik soruna rastlanmadığını söyledi. Kazanın terörle bir ilgisi olmadığını düşünen Kırgız yetkililer uçağın, motorlarda ya da kontrol sisteminde yaşanan arıza nedeni ile düşmüş olabileceği ihtimali üzerinde duruyor. Bişkek'ten İran'ın başkenti Tahran'a gitmek üzere havalanan uçak, havalimanına 10 km. uzaklıkta yere çakılmıştı.

Öte yandan İtek-Air havayolu şirketinin, İran havayolu şirketi adına çalıştığı iddia edildi. Kırgız sivil havacılık yetkilisi Alexandre Axionov, düşen uçağın İran şirketi Aseman Havayolları'ndan kiralandığını bildirdi. Ancak İran ulusal havacılık yetkilisi Rıza Cafezade, bunu yalanlayarak Boeing'in Kırgız Havayolları için uçtuğunu söyledi. AB'nin kara listesinde bulunan İtek-Air'in Avrupa semalarında uçmasına izin verilmiyordu. Bu arada Kırgızistan Sivil Havacılık Birimi'nin ülkede iki yıl içinde 19 havayolu şirketini kapatıp bu şirketlere ait 148 uçağın uçuş lisanslarını iptal ettiği öğrenildi.

Kaynak: Zaman

Kazada ölen Türk yolcunun ilginç hikayesi

Yorumlar

Thetaer ~ 16 yıl önce
Yazılanlardan bir Eğitim Gönüllüsü olduğunu anladığım merhuma ALLAH tan gani gani rahmet yakınlarına ve sevenlerine de sabr-ı cemil niyaz ederim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000