26 Ekim 2011, Çarşamba 16:10:14

KARTALLAR UÇUŞTA BAŞARISIZ OLDU!

Cuma günü gösterime girecek olan 'Anadolu Kartalları', sinema yazarlarından geçer not alamadı. Eleştirmenler filmin senaryosunun sorunlar içerdiği ve oyunculukların yeterli düzeyde olmadığı konusunda hemfikir...
  • sizin gibilere de silivri yakışır
  • hava kuvvetleri tanıtımı yapmakla film yapmak arasındaki farkı görebileceğiniz süper(!) bir film.havayollarında kaza yapma şampiyonlarının nasıl yetiştikleri ile ilgili bir belgesel
  • evet boy ortalaması bu kadar değildir, hele saçlar hiç değildir..
  • Dostane bir tavırla soruyorum bu arkadaşlar Türk Askeri ise saçlar niye bu kadar uzun, yakışıklılar ve boyları uzun? :)
  • Realiteyi rol yapmaktan ayırmakta zorlanmış olsalar gerek. Boynuna fluar takıp bir pipo da eline al, çakma italyan ol adına da eleştirmen desinler. Senin eleştirmenliğini Yesinler... Al buda benim eleştirim.
  • TECRÜBELİ ELEŞTİRMEN DORSAY AYRINTILI BİR ŞEKİLDE ANLATMIŞ.DİĞER ELEŞTİRMENİM DİYE GEÇİNİP MAAŞ ALANLAR İSE KÖTÜLEYEREK PARA KAZANMA PEŞİNDE.ÖZELLİKLE ÇAKMA TOPGUN YORUMUYLA VE BUNA NİYE İHTİYACIMIZ VARDI DİYEN, HV. KUV.LERİNİN 100. YILI DOLAYISYLA YAPILDIĞINI BİLMEYECEK CEHALETTE OLAN BAY VARDANI CEHALETİNDEN DOLAYI TEBRİK EDİYORUM.KENDİ DEĞERLERİNİ KÜÇÜMSEMEK PRİM VE PARA YAPIYOR DEVAM HEP NEGATİF YAKLAŞIN ELEŞTİRMENLERİM BENİMM.SİZİ KİM ELEŞTİRSİN...
  • keşke TÜRK GAZETELERİNDEKİ YAZARLARIN ELEŞTRİLERİNİDE YAZSAYDINIZ ÇOK İYİ OLURDU SİZ HEP RUM VE YAHUDİ BASININ ELEŞTRİLERİNİ YAZMIŞSINIZ BENCE NORMAL
  • eleştiri olmadan ilerleme kaydedemeyiz..bu bakımdan kuralları çerçevesinde eleştiri yapmakta sakınca yoktur, yapılması yararınadır.
  • Eleştirmenlerin beğenmediği filmler genelde çok güzel, beğendikleri de genel de kötü oluyor. Bir bir yerde bi hata yapıyor ama ... :)
  • Başlık uygun değil. Kartalı kızdırıp kendinizi pençeletmeyin. Gerçek Anadolu Kartalı film yapmaz, tarih yazmaz. Anadolu Kartalı tarih yapar, filmi yapılır. Başlığı değiştirin.
Atilla Dorsay/ Sabah 

Film gençleri hedef almış. Amacı da pilotluk mesleğini sevdirmek. Ve askerin çok hırpalandığı şu dönemde belki halkı da orduya biraz daha yaklaştırmak... Bütün bu işlevleri başarıyla yürütmüş. Ama sinema sanatı adına pek bir şey yok. Zaten o da beklenmiyordu. Dediğim gibi, işlevini yerine getirdiğine ve özellikle genç seyirci kitlesini heyecanlandıracağına inanıyorum. 
 
Nil Kural/ Milliyet 
 
Filmin seyir süresinin büyük bölümü Türk Hava Kuvvetleri’nin tanıtım filmi gibi geçiyor. Bu tanıtım filmi havasına eklenen karakterler ve olaylar, gelişmiyor ve eğreti duruyor. Film hikâye anlatımı açısından zayıf. “Anadolu Kartalları”, hava kuvvetleri içerisinde geçen bu hikâyeyi karakterler ve olayların gelişimiyle sinematografik bir seyre dönüştürecek temel öğelerden mahrum.   
 
Uğur Vardan/ Radikal 
 
Bir grup genç pilot adayının, mesleğe kabul edilme sürecinde gelişen olayları anlatın film, ortada düşman bulamayınca kendisini aşka vurmuş. Öykü ve diyaloglar çok zayıf, teknik ise idare eder. Ama asıl soru, ‘Çakma Top Gun’ yapma ihtiyacımız nereden çıkmış? Ortaya çıkan yapım bu haliyle nafile bir uğraş olmuş... Filmin en olumlu yanı, baştaki hamaset kokan milliyetçi havanın sonuna sirayet etmemesi. Gerçi yine pilotlarımız yabancılara dersini veriyor ama bu bölüm zaten fazla karikatürize.... 
 
Şenay Aydemir Radikal 
 
Hava Kuvvetleri’nin olanaklarını sonuna kadar seferber etmesi film ekibini fazla heyecanlandırmış olacak ki, sinema unutulmuş. Diyaloglar sıradan. Özge Özpirinççi dışındaki oyunculukların önemli bir kısmı özensiz. Bir bakıma tarihi bir fırsat kaçmış gibi görünüyor. Zira böylesi bir filmi çekmek için hatırı sayılır bir bütçe gerekli. En önemlisi de olanak. Filmin yapım ve yönetim ekibinin ‘Türk Hava Kuvvetleri’nin bu jestine içinde sinema duygusunun da olduğu bir filmle karşılık vermeleri beklenirdi. 
 
Murat Özer/ arkapencere.com 
 
Hikâye derinliğinin olmadığı, karakterlerin ‘uçma sevdası’ dışında herhangi bir motivasyonlarının bulunmadığını gözlemlediğimiz yapım, senaryodaki temel eksiklik olan ‘karşıtlık yokluğu’ndan da epeyce yara alıyor. Karakterlerin karşısına bir ‘anti tez’ konmadığı için tekdüze bir seyir haline sahip olan filmin oyuncu kadrosundaysa tek dişe dokunan isim Özge Özpirinççi gibi görünüyor. Genç aktris, daha derinlikli senaryolarda iyi işler çıkaracağının işaretlerini veriyor.

(Radikal)
KARTALLAR UÇUŞTA BAŞARISIZ OLDU!

Yorumlar Tüm Yorumlar (28)

Misafir ~ 13 yıl önce
sizin gibilere de silivri yakışır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
hava kuvvetleri tanıtımı yapmakla film yapmak arasındaki farkı görebileceğiniz süper(!) bir film.havayollarında kaza yapma şampiyonlarının nasıl yetiştikleri ile ilgili bir belgesel

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
evet boy ortalaması bu kadar değildir, hele saçlar hiç değildir..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Dostane bir tavırla soruyorum bu arkadaşlar Türk Askeri ise saçlar niye bu kadar uzun, yakışıklılar ve boyları uzun? :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Realiteyi rol yapmaktan ayırmakta zorlanmış olsalar gerek. Boynuna fluar takıp bir pipo da eline al, çakma italyan ol adına da eleştirmen desinler. Senin eleştirmenliğini Yesinler... Al buda benim eleştirim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
TECRÜBELİ ELEŞTİRMEN DORSAY AYRINTILI BİR ŞEKİLDE ANLATMIŞ.DİĞER ELEŞTİRMENİM DİYE GEÇİNİP MAAŞ ALANLAR İSE KÖTÜLEYEREK PARA KAZANMA PEŞİNDE.ÖZELLİKLE ÇAKMA TOPGUN YORUMUYLA VE BUNA NİYE İHTİYACIMIZ VARDI DİYEN, HV. KUV.LERİNİN 100. YILI DOLAYISYLA YAPILDIĞINI BİLMEYECEK CEHALETTE OLAN BAY VARDANI CEHALETİNDEN DOLAYI TEBRİK EDİYORUM.KENDİ DEĞERLERİNİ KÜÇÜMSEMEK PRİM VE PARA YAPIYOR DEVAM HEP NEGATİF YAKLAŞIN ELEŞTİRMENLERİM BENİMM.SİZİ KİM ELEŞTİRSİN...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
keşke TÜRK GAZETELERİNDEKİ YAZARLARIN ELEŞTRİLERİNİDE YAZSAYDINIZ ÇOK İYİ OLURDU SİZ HEP RUM VE YAHUDİ BASININ ELEŞTRİLERİNİ YAZMIŞSINIZ BENCE NORMAL

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
eleştiri olmadan ilerleme kaydedemeyiz..bu bakımdan kuralları çerçevesinde eleştiri yapmakta sakınca yoktur, yapılması yararınadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Eleştirmenlerin beğenmediği filmler genelde çok güzel, beğendikleri de genel de kötü oluyor. Bir bir yerde bi hata yapıyor ama ... :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Başlık uygun değil. Kartalı kızdırıp kendinizi pençeletmeyin. Gerçek Anadolu Kartalı film yapmaz, tarih yazmaz. Anadolu Kartalı tarih yapar, filmi yapılır. Başlığı değiştirin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000