20 Temmuz 2014, Pazar 10:12:26

"KARAKUTULAR BULUNMADI!"

Donetsk Halk Cumhuriyeti Başbakanı Aleksandr Boroday, bölgede düşen Malezya Havayolları'na ait uçağın kara kutularının bulunmadığını söyledi.
  • bu kadar FELAKET sadece MALEZYA havayollarını buldu. başka şirket yok,sadece malezyanın başına geliyor? Yetmezmiş gibi bizim basında neredeyse 'ALTYAZI' olarak geçen,üzerinde durulmayan,HABER DEĞERİ olmayan haber?karakutunun bulunmasını beklemek bu'AMERİKAN FİLMİNİ' bozar.senarist büyük oynuyor.gelelim oyunculara.FİGÜRAN MALEZYA,başrolde MÜTTFEFİKLER.Siz gerçekten karakutunun bulunacağını mı bekliyordunuz? o zaman 'FİLM BİTER'.
  • Herşeyi karartacaklar. Bu da uçağın Rus ayrılıkçılar tarafından vurulduğunu kanıtlıyor.

Ukrayna'nın doğusunda ayrılıkçıların kurduğu "Donetsk Halk Cumhuriyeti"nin Başbakanı Aleksandr Boroday, bölgede düşen Malezya havayollarına ait uçağın kara kutularının bulunmadığını söyledi.

Konuya ilişkin basın toplantısı düzenleyen Boroday, dün olay yerine 14 kişilik AGİT heyetinin geldiğinini bildirdi. Güvenlik gerekçesiyle AGİT heyetinin hareketinin, askerleri tarafından kısmi olarak kısıtlandığını da kabul eden Boraday, AGİT heyetinin bu işbirliğinden memnun kalmadığını dile getirdiğini söyledi.

Olay yerinin incelenmesi ve cesetlerin toplanması için 81 kişilik teknik heyetin Kiev'de bulunduğunu, ancak bölgeye henüz gelmediğini vurgulayan Boroday, "Olay yerinde cesetler parçalanmış durumda. Teknik ekibin bir an önce gelip incelemelere başlamasını istiyoruz. AGİT heyeti gözlemci statüsünde bir heyettir. Onlar da bölgede bizim hiçbir şey yapmadığımızı gözlemliyorlar" dedi.

Olay yerinden bazı cesetlerin ve kara kutuların götürüldüğü haberlerinin doğru olmadığını ifade eden Boroday, AGİT'in temsilcilerine "hiçbir şeye dokunmayacakları" konusunda söz verdiklerini ve uçağa ait kara kutuları bulmadıklarını kaydetti.

Boroday, cesetlerin bir çoğunun parçalanmış ve yanmış olması nedeniyle tespitinin zor olduğunu ve uzman ekibin biran önce bölgeye gelmesini istediklerini ifade ederek, "Olayın tüm ayrıntılarıyla ortaya çıkmasını istiyoruz. Fakat biz bu uzmanlarda ve uluslararası kamuoyunda iyi niyet görmüyoruz. Biz onların Kiev yönetimi tarafından bekletildiğini düşünüyoruz. Kiev yönetimi burada tam bir araştırma yapılmasını istemiyor. Biz ise tam bir araştırma yapılmasını istiyoruz. Belki de Ukrayna bu olayın tam olarak araştırılmasını istemiyor. Onlar bu bölgede ateşkes yapılmasını önermiyor. Biz şimdilik AGİT temsilcilerinin önerisini yapıyoruz ve orada hiçbir şey yapmıyoruz. Yaşlı bir kadının evine çıplak ceset düştü. O cesedi almamızı istiyor fakat alamıyoruz" şeklinde konuştu.

Konunun çözümü için Rusya'ya da çağrıda bulunan ve bölgeye uzman göndermesini isteyen Aleksandr Boroday, gelecek uluslararası gözlemciler ve teknik ekiplerin güvenliğini sağlayacaklarını söyledi.

Ukrayna yetkilileriyle konuşmadıklarını, Devlet Başkanı Petro Poroşenko'nun da kendileriyle temastan kaçındığını öne süren Boroday, Ukrayna Güvenlik Servisi Başkanı Valentin Nalivayçenko'nun "güvenli alan" oluşturma konusundaki açıklamasını, "Nalivayçenko bizimle bu konuda görüşmedi, kiminle görüşmüş bilgim yok" diyerek yalanladı.

Aleksandr Boroday, uçağın düştüğü bölgede hava sıcaklığının da etkisiyle cesetlerin hızla çürüdüğünü ve bölgede bu kadar cesedi saklayacak yerin bulunmadığını vurgulayarak, "Biz tabii ki cesetlerin Rusya tarafından kabul edilmesini isterdik. Rusya'nın kabul etmemesi durumunda cesetleri Ukrayna'nın istediği yere göndereceğiz. Cesetler demiryoluyla Mariupol'a gönderilebilir" dedi.

Daha önce dile getirilen "bölgede iki Ukrayna savaş uçağı düşürüldü" iddiasını da yalanlayan Boroday, Malezya havayollarına ait Boing-777 uçağının düştüğü gün, bölgede Ukrayna ordusuna ait SU-25 uçağını düşürmediklerini söyledi.

"KARAKUTULAR BULUNMADI!"

Yorumlar

ŞAKA GİBİ ~ 10 yıl önce
bu kadar FELAKET sadece MALEZYA havayollarını buldu. başka şirket yok,sadece malezyanın başına geliyor? Yetmezmiş gibi bizim basında neredeyse 'ALTYAZI' olarak geçen,üzerinde durulmayan,HABER DEĞERİ olmayan haber?karakutunun bulunmasını beklemek bu'AMERİKAN FİLMİNİ' bozar.senarist büyük oynuyor.gelelim oyunculara.FİGÜRAN MALEZYA,başrolde MÜTTFEFİKLER.Siz gerçekten karakutunun bulunacağını mı bekliyordunuz? o zaman 'FİLM BİTER'.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
???? ~ 10 yıl önce
Herşeyi karartacaklar. Bu da uçağın Rus ayrılıkçılar tarafından vurulduğunu kanıtlıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000