14 Mart 2017, Salı 11:50:36

Kapadokya'da balonlar sert iniş yaptı!

Nevşehir'in Göreme beldesinden havalanan sıcak hava balonlarının rüzgar nedeniyle sert iniş yapması sonucu, çoğu yabancı uyruklu 49 turist yaralandı.
  • Burada sorumlu Sivil Havacilik Genel Mudurlugunde cunku havanin degerlendirmesini yapip o sirketlerin ucup ucmayacaklarinankarar veren SHGM nin kontrol Pilotlari dolayisi ile otorite,hic kimse bunlardan neden hesap sormuyor bu kacinci kaza oldu,hava durumunu iyi degerlendirmeyip veya oradaki bazi firma sahiplerinin lafiyla is tutarsan boyle olur,anlayan anlamistir herhalde
  • Çok sık bu haberi görür olduk? ! ?
  • Taf ve metar okuyup yorumlamlamaktan aciz insanları üç kuruşa pilot (pilotcuk)yapıp o uçan tabutlarada para için 20/30 kişi doldurup havaya bırakırsanız bu tip olaylar kaçınılmaz olur.ayrıca merak ettiğim diğer konu:sivil havacılık kaza kırım heyetinin metar ve taf ları inceleyip( hele birde bölgesel rüzgar ihbarı varsa) hava durumunun uçmaya müsait olmadığı halde uçuş yapan pilotcuklara ve şirket sahibine herhangi bir yaptırımda(pilotcukların lisanslarını askıya almak ve işletme sahiplerinin uçuş iznini askıya almak gibi..) bulunup bulunmayacağı!!??
  • Bolgede turist ve ucuş sayisi azaldikca metreolojik şartlar zorlasada şirket yoneticilerinin baskilari balon pilotlarinin da kendilerini ućmaya zorunlu hissetmeleri...sonuc malesef uzucu..geçmiş olsun..
  • bunlar meşhurrrr havacılık merkezi thk dan yetişen palon pilotları değil mi :)) :))
  • Ekonomide win-win diyoruz buna. Hem baloncu kazanıyor, hem de hastane. Yoksa gazete bile kötü hava uyarısı verdi dün.
  • Balon dustu yerine sert inis yapti mi diyecegiz arkadaslar?
  • Aniden cikan ruzgar olmaz. Ruzgar analizini yapmamis- onemsememis - bilmeyen pilotlar ve veya gorevliler olur.
  • törkiş bird ün yetiştirdiği astronotçuklardan ancak bu kadar balonçuk pilotçuğu olur...fazla bile
  • bu da..

Nevşehir'in Göreme beldesinden havalanan sıcak hava balonlarının rüzgar nedeniyle sert iniş yapması sonucu, çoğu yabancı uyruklu 49 turist yaralandı.

Kapadokya bölgesindeki peribacalarını kuşbakışı izlemek isteyen turistleri taşıyan sıcak hava balonları, aniden etkisini gösteren rüzgar nedeniyle zor anlar yaşadı. Bazı balonlar acil iniş yaptı, irtifası yüksek olan sıcak hava balonları ise Ürgüp ilçesi kırsalındaki arazilere sert iniş yapmak zorunda kaldı.

İlk belirlemelere göre, sert iniş yapan 3 sıcak hava balonunun sepetlerinin yere vurmasıyla çoğu yabancı 49 turist yaralandı. Kentteki çeşitli hastanelere kaldırılan yaralıların bazılarının olayı hafif sıyrıklarla atlattığı, bazılarının vücutlarında ise kırıklar olduğu belirtildi.

"Hayati tehlikesi olan yaralı yok"

Özel Kapadokya Hastanesi Başhekimi Dr. Fatih Yakut, gazetecilere yaptığı açıklamada, hastanelerinde tedavi altına alınan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğunu belirterek, "Hastanemizde 12 yaralı var. Üçünün vücudunda kırık mevcut, diğerlerinde ise sert inişe bağlı olarak ufak tefek ağrılı kısımlar var. Hayati tehlikesi olan yaralı yok. Hastanemizdeki 12 yaralı, Koreli turist kafilesi." dedi

Kapadokya'da balonlar sert iniş yaptı!

Yorumlar Tüm Yorumlar (21)

Sivil Havacilik ~ 7 yıl önce
Burada sorumlu Sivil Havacilik Genel Mudurlugunde cunku havanin degerlendirmesini yapip o sirketlerin ucup ucmayacaklarinankarar veren SHGM nin kontrol Pilotlari dolayisi ile otorite,hic kimse bunlardan neden hesap sormuyor bu kacinci kaza oldu,hava durumunu iyi degerlendirmeyip veya oradaki bazi firma sahiplerinin lafiyla is tutarsan boyle olur,anlayan anlamistir herhalde

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yine mi ~ 7 yıl önce
Çok sık bu haberi görür olduk? ! ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pilotcuklar ~ 7 yıl önce
Taf ve metar okuyup yorumlamlamaktan aciz insanları üç kuruşa pilot (pilotcuk)yapıp o uçan tabutlarada para için 20/30 kişi doldurup havaya bırakırsanız bu tip olaylar kaçınılmaz olur.ayrıca merak ettiğim diğer konu:sivil havacılık kaza kırım heyetinin metar ve taf ları inceleyip( hele birde bölgesel rüzgar ihbarı varsa) hava durumunun uçmaya müsait olmadığı halde uçuş yapan pilotcuklara ve şirket sahibine herhangi bir yaptırımda(pilotcukların lisanslarını askıya almak ve işletme sahiplerinin uçuş iznini askıya almak gibi..) bulunup bulunmayacağı!!??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tayyareci ~ 7 yıl önce
Havayolu pilotu çantasının fermuarını kapatmadı diye abuk sabuk gerekçelerle para cezasını yapıştıran otorite, kötü havada havalanıp inmeyi beceremeyince 49 kişiyi yaralayan bu şahıslara nasıl bir yaptırım uygulayacak çok merak ediyorum...
yazik oluyor... ~ 7 yıl önce
Bolgede turist ve ucuş sayisi azaldikca metreolojik şartlar zorlasada şirket yoneticilerinin baskilari balon pilotlarinin da kendilerini ućmaya zorunlu hissetmeleri...sonuc malesef uzucu..geçmiş olsun..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tako ~ 7 yıl önce
bunlar meşhurrrr havacılık merkezi thk dan yetişen palon pilotları değil mi :)) :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ekonomist ~ 7 yıl önce
Ekonomide win-win diyoruz buna. Hem baloncu kazanıyor, hem de hastane. Yoksa gazete bile kötü hava uyarısı verdi dün.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fuel Tank ~ 7 yıl önce
Balon dustu yerine sert inis yapti mi diyecegiz arkadaslar?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pas geçti ~ 7 yıl önce
Pas geçti ama beride kaçak yapılmış evler var da denebilir.
Ruzgar ~ 7 yıl önce
Aniden cikan ruzgar olmaz. Ruzgar analizini yapmamis- onemsememis - bilmeyen pilotlar ve veya gorevliler olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ozmanout ~ 7 yıl önce
törkiş bird ün yetiştirdiği astronotçuklardan ancak bu kadar balonçuk pilotçuğu olur...fazla bile

Yanıtla

Kalan karakter 1000
çok lazımdı ~ 7 yıl önce
bu da..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000